Jag borde plugga...

..... Men är verkligen inte motiverad! :o(
Så tåkigt när man känner sig pressad och vet att man har såååå mycket att göra, men orkar bara inte!
Har en sista B-uppsats som ska skrivas i denna kursen och ska lämnas in imorgon, men det har ju varit mycket roligare att träna vovve och gosa med valparna nu i helgen.
Har varit hemma hos mamma o pappa i helgen och sysselsatt mig och Gaia - hon verkar rätt slut nu! :oP  Ligger brevid och "snarkar"!  Vi har tränat lite gott o blandat - spår, spårupptag, uppletande och patrullstig! (korta och enkla pass för att öka motivationen!)
Denna helgen har varit lite "sista chansen" att träna vovve på typ 5 veckor - då en grym kurs drar igång nu på måndag, med lååååånga dagar alla dar i veckan! :o/ Man har ju nästan blivit lite bortskämd nu när man haft rätt många dagars ledighet som man har kunnat göra precis vad man vill!

Jag vet inte riktigt om Gaia kan spårupptagen eller inte...!? Ena gången kan hon gå klockrent fram o plocka upp spåret  irätt riktning och nästa gång kan hon antingen sringa helt tosigt fel eller bakspåra..! Så lustigt att han kan verka så säker och ändå inte vara det!
Vi får nog backa lite i träningen och göra lite mindre vinkel på upptaget!

Annars så gjorde hon faktiskt en annan knepig grej i helgen.. På spåret spårade hon rätt över slutet, en box med frukosten och korv! Kan verkligen inte fatta om hon inte såg den eller om hon verkligen ville fortsätta spåra!?
Jaja... resten av spåret gick bra - så jag ska inte klaga! (4 apporter + slut, ca 900m, liggetid 1½timme)

Okay, nu måste lilla jag plugga vidare!
Får skriva mer en annan dag! ;o)

Träna i Hässleholm

Hehe... Jag hade ju planerat i tisdags att vi bara skulle ta det lugnt, men så bidde det inte! ;o) Utan det blev lite snabba ryck och sätta sig i bilen och fara till Hässleholm! Där väntade en mamma och två härliga träningskompisar! Det blev en lång dag med blandad kompott av hundträning! En toppendag med goda resultat och många lärdomar! TACK så mycket!

Vi  började med lite spårning - som tyvärr inte gick så bra för lilla Scilla... men hon har visserligen god tid på sig att få upp intresset för spåret! :oP Hehe.. med mattes goda hjälp går allt! Detta fixar ni!

Sen var det Gaia, som gjorde ett lysande jobb så gott som hela spåret! Spårupptag, ca 600m långt med varierande terräng och föremål. Min lilla duktiga flicka! :o)

Sist ut och dagens bästa spårning gjordes av Lipton! Sicken motor denna vovvsing har!! Det är helt otroligt! Ni är verkligen superduktiga och passar sååå bra ihop...! Hoppas verkligen ni får bukt med inkallningen så kan inget stoppa Er!

Efter spåren gjorde vi en patrullstig med en vind- och en ljudmarkering. Gaia gick för första gången på ett antal gånger, bra! Jätteskönt att se att hon kan, nu ska jag bara få henne att tycka att det är lika kul och leta upp militärgubbarna ute i skogen som hon det är att leta upp pappa! ;o)
Hehe.. men men, det får väl bli ett par motivationsträninngar till innan vi är där...

Sist men inte mist körde vi en mycket kort mörkerbevakning med två figgar på avstånd. Alla tre hundarna var jätteduktiga, satt tysta och följde ljudet nere i skogen. Kul!

En väldigt lyckad dag måste jag säga!
Tack för denna dag - det blir säkerligen fler! ;o)

INT. SV-09 utställning... :(

I söndags var det hundutställning som gällde i Malmö! Den var både INT. och SV-2009, så det var verkligen fullt ös och många hundar! (Vi satt i bilkö i ca en halvtimme för att komma till parkeringen)
Där var 24 Hovawarts sammanlagt.

Lilla jag skulle springa med både Casio, Samoa och min lilla Gaia såklart! Som vanligt på innomhusutställningar så var ringen superliten! Men vi gjorde vårt bästa i att springa på ändå!
Gaia åkte ut med en 2:a i kvalitet, och fick alltså inte vara med mer!
Men men, jag vet ju trotts denna dåliga bedömning vem som är finast av alla!

Idag kom det SNÖ igen!!! Snön kom väldigt passande på många sätt - då jag spenderade ett bra tag på att plantera årets första blommor igår! :oP Idag syns det inga blommor under snön! Typiskt!
Jag som även hade planerat en massa vi skulle göra ute idag nu när vi är lediga... men det får vi väl spara till en annan gång! Kan ju sitta o pula lite med hemsidorna istället! ;o)
Kanske ut o fota lite sen när husse kommer hem!?



[[[ Tycker denna bilden är för söt på lilla Gaia,
när hon "stadigt" traskar iväg med sitt äppelskrutt på isen! ]]]

TJH-träning

I helgen var det full gång som vanligt!
I lördags morse bar det ut till Sölvesborgs-skogarna för att träna bevakning! (Idag följde till och med husse med!) Inte dåååligt de! ;o)
Till vår stora förvåning stod det, för utom "det vanliga", uppletande på listan! (Detta  är ett moment som inte ingår i vårt cert-prov!) Utan det var våra kära instruktörer som tyckte att vi kunde passa på och träna även detta lite, då de vill att vi ska ställa upp i DM som är ett par veckor efter certprovet...! -En sak i sänder!! - Tänk så klarar vi inte certprovet!

Men men, jag och Gaia var först ut och det gick förvånansvärt, sketabra! :oP Vi har endast tränat detta 2ggr förut, men hon sprang gladeligen ut och hämtade föremålet som Kajsa latjade lite med längst ut i rutan! Likadant andra skicket - vilken duuuuktig flicka jag har!
Så vi gjorde om övningen en gång till - och då tog det bara stopp! Hon fattade helt plötsligt ingenting! Jag skickade om henne igen, och igen, och igen och igen..... Hon plockade alltså inte föremålet, vi gick ut o latjade lite med det, gick nästan ända fram till det så hon fick se var det låg ... vi försökte hitta på allt för att hon skulle komma ihåg och springa ut och hämta detta nedranns föremålet... Men hon fixade det inte.! :o( Tråkigt men sant!

Jaja... vi fortsatte med patrullering på vallad stig - gick relativt bra... sedan patrull på ovallad stig - detta gick också käpprätt åt H.....! :o/  Instruktörerna tror att hon håller på att gå in i skendräktighet eftersom hon är så kokko! De påstår att de inte känner igen varken henne eller hennes arbete... (Det hör ju till saken, att om hon nu är skendräktig - så är det självklart den helgen CERT-provet är, hon ska valpa!!!!!)

Mitt självförtroende sjönk till botten av Berlingshav. Kommer vi verkligen fixa detta nu? Hur kan hon ena dagen vara så fantastiskt, underbart super-duktig och nästa dag spela dum blondin?
Jag måste dock försöka hålla huvudet över vattnet nu och köra på som vanligt, kanske dra ner lite på maten och motionera lite extra den kommande tiden... så kanske hon kommer ur skendräktigheten!


För jag vet ju att hon kan!
Hon är ju VÄRLDSBÄST, min lilla Gaia!

VI SKA KLARA DETTA!!!


Lägrekl. Spår Tävling 15/3

Hej allihop!

Nu ska jag äntligen sammanfatta helgens bravader med mina egna ord! (Det har tagit så lång tid för mig att uppdatera då jag tillbringat de senaste dagarna i sängen....! På söndag kväll när vi kom hem började magen strejka och lilla jag insåg snart att jag åkt på vinterkräksjukan!!! :o( Sjukt trist - då det inte blev något superfirande precis!)

Men men, jag kan väl börja med att säga att söndagens lägre (spår) tävling i Göinge-Broby gick över alla förväntningar! :o) Jag måste ha världens underbaraste lilla flicka! Jag är så stolt över henne!

Det hela började med att vi anlände till Preem-macken i Hanaskog där det som vanligt börjas med lottdragning - vi drog nummer 4. Hehe... Annika stod redan på parkeringen då vi kom lite över 7 på morgonen! Alltid skönt med trevligt sällskap! ;o)

Så åkte vi ut till spåren! Jag fick "order" om att parkera bilen på vägen och gå ner till spåret (ca 200m). Det var egentligen perfekt, gaia rastad och klar när vi kom ner till fältet! Ett geggigt, räligt och hemskt blött fält låg framför oss... Jippi!

Jag tog min tid vid påsläppet och gjorde alla mina små tecken till Gaia!
Hon travade lugnt och självsäkert iväg i spårets riktning, tog första vinkeln fint och hittade snart 1:a pinnen. (Betyg 10) sen  hittade hon 2:a, sen 3:e... det bara rullade på! Mitt smile blev bara större och större... Hon tog vinkel efter vinkel och plockade glatt pinne efter pinne - fram till pinne nummer 6! Sen blev nog min flicka lite trött... Hon var inte lika självsäker längre, utan åt lite gåsbajs, luktade lite där vildsvinen varit och bökat och satte sig till slut och kissade! Jaja... efter det kom hon bättre tillbaka på spåret och fick upp vittringen på nummer 7 och så småningom SLUTAPPORTEN! 
Haha.... vi kom runt hela spåret! Jag var helt salig och överglad på min lilla flicka!
Tiden slutade på 21 minuter - inte särskilt god marginal, men inom tidsramen iallfall! (Betyg 10)


Det var 9 hundar som tog sig runt spåret och fick fortsätta med budföringen och lydnaden...!

Det var rätt skoj att jag fick höra när jag kom tillbaka från mitt spår att spårläggaren, Roger, tyckte att det var ett hemskt spår med tanke på alla vildsvinen som bökat överallt och vattnet som stod flera cm djupt på sina ställen! (Ännu mer stolt över min flicka!)


Efter det var det budföring med skott. Gaia var nu lite piggare igen och sprang som tusan mot mottagaren när vi skulle hälsa. När vi sedan skulle starta, tvekade hon lite så jag fick ge ett dubbelkommando innan hon fattade riktigt vad hon skulle göra (Betyg 8).


Sedan var det platsliggning med skott. För en gångs skull var alla hundarna väldigt lugna och låg självsäkert alla 5 minuter! Skööönt! :o) (Betyg 10)


Efter "skottandet" åkte vi tillbaka till klubben för att köra resten av lydnaden!


Lydnaden gick överlag jättebra!

Fast det var ganska intressant att de momenten som suttit bra förut, gick lite sämre... och de "nya" momenten gick jättebra! Hehe.. fick en 10 på krypet av en av domarna! ///undra om vi kommer lyckas med det fler gånger i vår karriär...!?\\\


När jag gick av lydnadsplanen var jag inte precis säker på hur det hade gått, jag var så glad att hon hade tagit sig runt spåret (som var mitt mål från första början!) så resten som gick bra var egentligen bara bonus! Så jag funderade inte så mycket mer på poängen förrän en kvinna som gick förbi sa "grattis till uppflyttningen!"!!!

Kan tänka vad glad jag blev! :oP Så jag gick in och tittade på poängen... "550, jaja, det var väl bra..." Inte ens då fattade jag att vi hade fått riktigt bra poäng!


Det var väl ungefär när det var dags för prisutdelning och vår kära Stig sa; "1:a idag med toppenpoäng - Lisa och Gaia!"


Så i söndags blev både

Jag och Gaia

Annika och Delli

Samt Hoffe - Inger

Uppflyttade till högre klass spår!!! (3 hoffe - människor utav 4 uppflyttningar!)

GRATTIS GRATTIS till Er båda!
Ett extra GRATTIS till Annika och Delli som i söndags även blev SUCH!!!! (Ni e toppenbra ihop! Jag har kikat på er lydnad som jag filmade - som sagt f'n vad bra ni är ihop!!!)

Spårdagen började bra och smilet bara växte och växte under dagen som sagt!

Gud vad jag älskar min Gaia!


Ny Blogg!

Halloj halloj!
Här är Gaias nya blogg!
Uppdatering hoppas vi kommer ske kontinuerligt! ;o) Haha!


Här är en länk till Gaias gamla blogg!
http://gaia.ärsöt.se/blogg.html

RSS 2.0