Tentaplugg

Har så väldigt mycket som jag skulle vilja skriva om här - men jag har verkligen inte haft en minut över de senaste veckorna!!!

Det har jag verkligen inte idag heller... sluttenta i denna kursen imorgon och läkemedelberknings-tenta på torsdag! MÅSTE PLUGGA!!! Det är väl typiskt att man tar sig en minut att skriva lite här när man verkligen, verkligen inte har tid, eller hur!? :oP

Men men, när denna kursen är över - så kommer det förhoppningsvis bli lite mer struktur på hundträningen! (Kanske på bloggandet också!?)

Jag lovar att det d´finns en hel del att läsa (både bra och dåigt såklart!) när jag väl sätter fräs och skriver lite!

Men men, Gaia ligger o sover i köket o tycker nog jag är allmänt tråkig... ´[En del av planen juh] Men när tentan är över så är väl hennes tråkiga väntan också över!

Ha det fint så länge! :o)

HässleholmsHelg!

Vår helg började redan i torsdag faktiskt! Jag och Gaia träffade; mamma och Casio, Nina och Lipton samt Ulla och Scilla mitt ute i skogen för att träna lite ihop! Det blev precis som förra gången en mycket lyckad "dag" (kväll!)
Vi band upp vovvarna och började valla av en stig som vi sedan skulle patrullera. Först ut var jag och Gaia (Nina var vår figge och gömde sig bakom en stenmur!) Gaia verkar tro att 'när man åker ut i skogen, då ska man spåra! ' Så hon travade på rätt bra, tog markeringarna, dock inte lika bra som hon bode... Men jag ska inte klaga, hon visar mig ju faktiskt att hon gärna vill spåra! :) *(Men bara upp lite med huvidet så är matte super, super nöjd!)

Sen var det Scillas tur, henne är det krut i, och Gaias motsatt! Hon bryr sig inte så mycket om var stigen går uten lyssnar och vädrar mestadels av tiden och har ingen större koll på var hon går nånstanns... Hehe... en vovve som hade ½Gaia och ½Scilla hade varit en perfekt bevakningshund! [där kommer Lipton in i bilden] ;)
Scilla gick för övrigt riktigt bra och tog upp ljudet precis när det började och fångade upp vinden mycket bra! Tycer att hon var en mycket duktig flicka och att matte ska vara riktigt nöjd!

O så var det Liptons tur, här är det bara max som gäller! :P Full rulle och tydliga makeringar! Tror inte att matte Nina behöver tvivla på om eller när Lipton hittat en figge i skogen! ;) Mycket bra jobb, han kan hålla på hur länge som helst! Synd bara att han gör sina rundor då och då! :/

Lilla Casio gjorde ett toppenarbete även han, kändes som om han visste så mycket mer än vad jag gjorde! Så han lärde migg ett o annat känndes det som! Vilken cool-lugnt hund som vet precis vad han gör... Följ du efter mig, jag visar dig... Här går stigen... Nu känner jag att det luktar människa - häääär är det nån, kom nu "matte"! Jag går inte härifrån förren du fattat att det sitter en tant här! ... och så går vi lite till... hääääär ska jag spana lite.
Hehe.. han var verkligen sååå duktig och vi var alla imponerade av honom och vi hoppas att våra hundar kommer bli lika metodiska och duktiga på patrullstigen som han! {o det tänker vi också!}

Sen var det spårupptag för Gaia och Lipton. Och ett spår till Scilla! Spårupptagen gick mycket bra för båda hundarna, så det var väldigt skönt!
Scillas spår gick jag ut och jag trodde verkligen att jag visste exakt var jag hade gått för att jag lättare skulle kunna hjälpa till om det skulle gå  fel... Memorerade varje sten, träd och rishög.. Trodde jag iallafall! När scilla började irra runt lite, började jag med irra runt och visste knappt var spåret gick längre, så vi fick släppa på henne lite längre upp och därifrån gick det riktigt riktigt bra! Hon gick precis där jag gick och plockade apporterna fint! Mycket bra jobbat blev det i slutänden, Scilla och Ulla, trotts att jag gjorde bort mig lite! :( Ni kan och kommer klara detta galant efter några motivationsspår!

Sen gjorde vi en uppletanderuta {Hehe... man får en nedrans energi av solen} Tyvärr gick det inge vidare för Gaia... återigen tror jag att vi har gått alldeles för fort fram... :( Det gick sådär läskigt bra i början, hon sprang spikrakt och hämtade grejerna med ett leende på läpparna, sen har det sakta bara blivit sämre o sämre! Nu springer hon ut väldigt sakta och inte alls rakt längre. Matte är Trög och lär sig aldrig av sina misstag! :/ Dags att börja om...
För Lipton gick det däremot mycket bättre för!

Dagen var iallafall väldigt, väldigt lyckad! Jag lärde mig ett par viktiga saker som jag tänkte ta med mig som hundförare.
- se alltid till att du vet exakt var du har gått om du går ut ett spår till någon annan!
- skynda lååååååååångsamt (så kanske man slipper "gör om, gör rätt")

RSS 2.0