Mitt <3

Lilla Gaia ligger och tittar på mig med ledsna ögon.. Hon ser inte alls pigg ut idag. Antagligen är det väl narkosen som fortfarande sitter i samt att hon inte druckit något sedan hemkomsten. Den enda vätska hon fått i sig har varit den jag hällt på maten samt den som finns i glassen som serveras var 3:e timme! ;) Jag måste säga att hon älskar glassen! :) Hon kommer lullande till mig i köket när hon hör att jag öppnar förpackningen.


Jag kom på en smart idé för att lura i henne vatten för en liten stund sedan, så jag kommer köra stenhårt på det till hon känner för att dricka själv…

-          Vad sägs om Glass serverad på vattenspegel..!? ;)

Haha, det gick att lura Gaia i alla fall!

 

 

I dag är det för övrigt, exakt ett år sedan vi inledde vårt Certprov för Försvarsmaktshundar. *Jag var säkert inte det minsta nervös..! ;) Haha, not!

 

 

Den lilla flicksnärtan med förstora Militärkläder och en Hovawart… Var de ända som klarade certprovet den helgen! :) Jag tror att många blev ganska så överraskade! Hehe..

 

Tänk att det gått ett helt år sedan dess! ;)

 

 

Nu ska jag gå och lägga mig lite och kela med Gaia. Det kommer bli en lugn och behaglig Valborg för oss i år!


Återbesök

Hos veterinären idag. Det visade sig att halsen inte var bättre och vi tog beslutet att det kanske var bäst att plocka bort mandlarna på henne. Sagt och gjort. Nu har Gaia inga mandlar kvar… Jag var med henne hela tiden och det var riktigt skönt att få vara det. Hon somnade i mina armar, jag var med henne inne under ingreppet och hon vaknade sedan i mina armar igen! :) Min lilla söta gosegris!

 

Veterinären sa att det är en vanlig åkomma att hundar som tränar mycket och använder samma apportbockar och föremål som andra hundar, får dessa besvär. Det får en att undra lite hur många andra hundar på klubben har också halsbesvär!?

 

 

Tänkte bidra med ett par härliga vårbilder från helgens sköna söndagspromenad!


Gaia och Nala myser bland vitsipporna!


Nala vill gärna busa med husse...! :)


Gaia på husses axlar


Nala tränar på att ligga stilla när det gick förbi andra hundar...


Nala apporterar mattes äppelskal!


Hela gänget på en och samma sten! :) <3


Haha.... min tokGaia! ;)



Årets allroundhoffe

Jag har ju glömt skriva att Gaia har blivit utsedd till årets allroundhoffe 2009! ;) Se hela sammanställning som Hovawartklubben gjort här!

 

Jag blev såååå glad när jag fick ett mail från Pia i vintras! Jag blev så stolt över min lilla flicka! Precis som med Osby-utställningen i somras, har jag som liten flicka alltid beundrat alla de som blev årets Hoffar och fick vara med i tidningen. Aldrig trodde jag att min hund skulle få vara med där…! :)

 


Gaia = BIR i Osby 2009

 

Men att skriva om sin hund och sig själv till tidningen var inte det lättaste. Var tog min braiga svenska vägen? Hmm… och vad var det egentligen jag skulle svara på frågorna?

Det tog sin lilla tid, men tillslut fick jag iväg texten.

 

Den långa tystnaden frestande flera gånger att avslöja sig… Mamma frågade flera gånger om jag inte hade hört något från hoffekubben, eller om jag kanske missat skicka in poängen..? Jag svarade bara, att det får man nog inte reda på förrän tidningen kommer ut..! ;) En vit lögn är väl okey ibland, eller?

 

Jag är så här i efterhand ganska stolt över mig själv att jag lyckade hålla tyst för hela familjen i så många veckor! :)

Hehe…

 

 

 

Imorgon ska jag med Gaia till veterinären igen så får vi se vad de har att säga..!

 


Hmm...

Jäkla fyllegubar! :(

Jag gick precis en runda längs med ån med hundarna…och så kommer en stor tjock, aspackad man gående mot oss. Det var ganska trångt, max 1½ m brett! Och vad gör människan!? Jo, sträcker ut armarna skriker och gör attacker mot mig och hundarna…!!! Man blir så arg, jag var väldigt frestad av att säga varsågod till hundarna bara för att få tyst på guben! Argh…!

 

Så nu har jag fått det ur mig, vilken tur att lilla jag har sån pondus så att han slutade hålla på efter ett par minuter i alla fall… För inte tänkte jag vända mig om och gå med hundarna, det hade ju varit ett nederlag för både mig och dem!

 

Kanske borde en ny sorts skyltar sättas upp i stan...!?

- Gå inte här - FYLLEGUBAR!


Besök hos Pelle-Vet.Pet

I torsdag var jag med hundarna hos veterinären… Pelle var väldigt imponerad av Nala! ;) Jag tror båda blev kära i varandra!

 

Sen Gaia då’rå… Jag berättade om hennes symtom, att hon varit väldigt slö och skum den senaste tiden samt att hon plötsligt blivit så skottberörd! :(

 

Han tittade i öronen och de var hur fina som helts, alltså inget därifrån. Så efter en stunds prat kom vi fram till att ta ett fästingprov för att utesluta det. Så precis när han skulle gå så fick jag bara för mig att be honom kolla i hennes hals… Den var inte fin! :( Tonsillerna var illröda och stod ut i halsen på henne…! :( Min söta lilla gulliplutt har varit dålig i halsen!

 

Så nu går hon på penicillin och jag verkligen hoppas att hon blir pigg och glad snart igen, och att skottbesvären försvinner på samma gång!

 

Nu känner jag att Gaia verkligen varit en pärla förra helgen. Jag var sååå imponerad av henne att hon fixade det från första början, och nu när jag vet att hon fixat uppflytten till elit med halsinfektion – då är jag verkligen stolt över henne!

 

Kanske känner jag min lilla Gaia bäst ändå..! Hon har inte varit sig lik den senaste tiden…

Min lilla älskling!

<3 <3 <3


På besök i Hässleholm

I måndags och tisdags var jag och Gaia hejaklack åt dUTU och Nala när de tränade lydnad. Vi ställde gärna upp och ”störde” när så behövdes! ;)

 

Det går verkligen framåt för dem! Nala är jätteduktig! :) Brydde sig inte alls mycket om störningen varken från mig, agilityn eller de andra som tränade på planen.

 

Gaia fick mest busa och göra ett par roliga moment på planen, typ hopp, skall och inkallning som hon tycker är jätteroligt! ;) Vi tog ett par vändor på stegen också bara för att kolla om hon kom ihåg det, och det tyckte jag hon gjorde!

 

Gaia och jag åkte ju tåg till Hässleholm och hon skötte sig som vanligt väldigt bra, hon är så lugn och sansad när hon åker och kopplar av precis som hon ska! (Att hon sen blir lite knäpp när vi stiger av eftersom hon letar efter någon rolig person, det är ju inte hela världen!) ;)

 

Så fort vi kom ut i skogen blev hon taggad till 1000. Springer runt och hoppar, studsar och är allmänt överglad! :) Så tokigt söt! Hon har liksom en av och på knapp – hon vet ju att när man kommer ut i skogen till mamma och pappa, då är det bus för hela slanten! Man får ju träffa; mamma, pappa, Linda, Casio, Honda, Mistral och de andra hundarna! Troligtvis blir det ett och annat spår också! ;)

 

Jag tänkte ev. börja om på nytt med uppletandet och helt byta kommando och tecken. Jag sitter fortfarande vid ritbordet och försöker komma på en bra plan, så vi får väl se om jag hinner börja så smått nu när jag ändå är här hemma! ;)

 

Klockan 16.00 ska vi till Veterinären idag, undra om Gaia kommer ihåg detta mysiga ställe! ;)


Karamellen smakar sött..!

Nu när man har sugit på karamellen i snart två dagar – känns det fortfarande lite overkligt! Hur kunde det bli så bra? Hur kunde ”allt” stämma samma dag? (så bra som det för tillfället är!)

Lite vila gör allt! ;) Gaia fick ha ”tråkigt” en vecka före tävlingen förutom konditionsträning som vi fokuserade på (för att inte matte skulle bli tokig av att inte träna)! ;) Haha… Jag ska vara så glad att jag har haft Vlad som har sett till att jag nått så när har hållit mig till ”the battle plan”! För jag ville glida över ett antal gånger, men som tur var stoppade du mig – och se hur resultatet blev! :) :) :)

 

Jag är så glad att jag har dig! Det finns inte många som har den fördelen som jag har. Någon som alltid ställer upp och finns där när det behövs! Jag kan erkänna att det varit lite mycket fokus på Lisa den senaste tiden, både i form av tentaplugg och hundträning!

Nu tänker jag göra samma sak tillbaka! Finnas här för dig, och Nala, och stötta er genom vått och torrt! ;)

 

Jag hade ju hela tiden förhoppningar om att jag och Gaia skulle fixa högreklass nu i vår. Men efter allt strul, så hade jag nästan tänkt ge upp och skjuta fram tävlingarna tills i höst. Många tyckte jag verkligen skulle avvakta ett tag till, medan andra stöttade och puschade mig att åka ut och sätta fötterna på tävlingsbanan igen… Så vi kommer in i hur det är att tävla igen.

För det är ju faktiskt ända sedan SM:t i september vi tävlade sist och det hade nästan låst sig för mig och tävlingar... Jag velade fram tills dagen förre tävlingen om jag skulle ställa upp eller inte. JAG ÄR GLAD ATT JAG GJORDE DET!  ;)

 

Men nu har jag fått ett rus i rätt riktning, kanske är vi på väg att klättra uppåt igen!? ;)

 

Nu ska jag sätta mig ner i ”helgen” som för mig börjar redan ikväll! Då jag ska hem till Hässleholm för att umgås lite med familjen och fira min morbror och farmor som båda fyller ”stort”! ;) Ja, nu i helgen hade jag alltså även tänkt sätta mig ner och försöka strukturera upp träningen ännu mer.


Vad är det jag vill ha för resultat?

Hur ska det se ut?

Hur ska jag gå tillväga?

Vad gör jag om något går fel?

Vilket kommando ska jag använda?

Vilket ord ska jag använda när det blir rätt, respektive fel?

 

I spåret satt vi i bilen igår och gjorde upp en ny battleplan. Jag ska göra allt för att hålla spåret på topp, som det verkar vara just nu! ;) Jag ska sätta ett mål och kämpa successivt för att ta oss dit! Aldrig mer rusa! ;) Haha…

 

Jajamensan. Nu ska jag pussa lite på hundarna innan jag börjar packa! ;)

 

 

Här kommer ett par bilder efter tävlingen: (OBS, mobilkamera!)

 

 
Gaia överst på prispallen den här gången! ;)
(inte trea som brukar vara standard)!





Prisutdelning, 1:a & 2:a KBK:are!!!
Grattis så mycket till Stefan och Chilli som gjorde bra
ifrån sig samma dag och blev godkända!


Tack Liselotte för bilderna!



En annan bild från en annan mobilkamera! ;)
Tack Ninni!






Posing med min stolta höra!


Gaia = Elit-hund!

… Min Elit-hund! ;) & Vlads såklart! ;) (Utan honom hade vi inte varit någonting alls!) Tack för att du alltid finns där för oss!

 

Här följer då en kort sammanfattning av dagen… (Eller jag ska försöka hålla mig kort i alla fall!) ;) Domarprotokollet finns under RESULTAT (BRUKS).

 

Jag var inte det minsta nervös måste jag säga… Kanske för att jag gick ut med inställningen av att detta bara var träning idag! ;)

 

Lottdragning: Nr 4. (-1 som inte kom = bra!)

 

 

SPÅRUPPTAG

Vi blev lotsade ut till spåren och jag måste säga att upptagsrutan vi hamnade vid såg riktigt fin ut! Något som jag senare upptäckte var att den var väldigt ojämn och gick rakt upp för en jobbig (för matte!) backe! ;) Jag var verkligen helt genomsvett efter första backen bara..! ;)

Men men, jag kände redan på transporten till rutan att Gaia var tänd! :) När jag släppte henne och sa leta spår – sprang hon ut i gallopp som en klocka och tog ett vänster(!) spår djupt i rutan.

=> 10

 

 

SPÅRET

Sen var det bara att köra på, min taktik för dagen var att inte hålla igen alls för mycket, inte för att hon brukar rusa eller så men jag tänkte om jag ser till att hon inte behöver slita så mycket med mig i andra änden av snöret, går det kanske bättre!? ;)

Så lilla jag fick snällt ”springa” med! Jag var helt färdig efter de första 2 pinnarna! Till min (!?) stora förtjusning var det den första biten som var jobbigast terrängmässigt.

 

Jaja… efter 4 pinnen befann vi oss spårande ca 1m från en supermysig sjö och jag märkte på mig att Gaia var lite trött… Aha, tänkte jag! –”du är säkert törstig”! Så jag plockade upp mitt vatten och erbjöd henne detta. Hon tittade på sjön, jag erbjöd henne igen hon tittade på sjön… Hmmm!?

Det kändes som om vi hade tid till ett litet snabbdopp – så jag sa varsågod och Gaia plumsade rakt ut i vattnet; simmade ett par varv och drack lite grann (i spårsele och lina!)…

Sen sa matte – Kom nu, nu ska vi fortsätta spåra!

& det gjorde hon. Hon skakade och spårade på samma gång, hittade resten av pinnarna och spurtade in i mål! En dyngsur Gaia & en genomsvettig matte kom i mål på 15minuter!

1200m spår
+ 7pinnar
+ slut
+ bad
& en matte med dålig kondition
- i mål på 15 minuter,
det måste vara bra! ;)

=> 10!

 

 

UPPLETANDE

Jajamensan… Vi fick betyg!! :)

Det var inte det bästa uppletandet men tillräckligt bra för oss – (idag!). Inte om ett ½år eller sådär! ;)

Så jag tänker inte gå in så mycket närmare på detta idag. Gaia kämpade på, hittade 3 föremål och min taktik verkade fungera! ;)

=> 5,25

 

 

PLATSLIGGNING

5min, 4skott och gömd..! Vi fixade det – enligt trovärdiga källor, låg hon bra hela tiden! ;)

=> 10

 

 

FRITT FÖLJ

Jag fick prata med henne och peppa henne hela tiden för att få så mycket fokus som möjligt… Inte sådär jättesmart kanske, men jag kände verkligen att hon var lite trött/ofokuserad så fort vi gick ner på planen.

Mycket bus mellan momenten blev det = många blåmärken på mattes armar! ;)

=> 6,75

 

 

INKALLNING M STÄLLANDE

Bra fart, stannade bra enligt mina kriterier. Jag är nöjd! :)

=> 9

 

 

FRAMÅTSÄNDANE

Shaa, hon travade sakta ut. Travade spikrakt och vände sig inte om och tittade på mig nämnvärt! Kom okey på första inkallningen, lite sämre fotpossition, andra skicket lite saktare. Men sprang även här väldigt rakt och bra, när tävlingsledaren sa ”kalla in” Tvärstannade Gaia och tittade på henne precis som om hon inte varit där på hela tiden… Det krävdes 3 kommando från mig för att få henne till mig. Typiskt!

Men jag är nöjd ändå! Vi har ju aldrig riktigt ”haft” detta momentet.

=> 5,5

 

 

KRYPANDE

Gick bra! De säger hon e något hög bak, vilket är ganska svårt att se när man själv går. ;) Men jag litar på dem och kommer kämpa på lite med att få ner rumpan något! :)

=> 8.75

 

 

SKALL

Tog lite tid på sig med första skallet – trodde nästan hon skulle dissa mig och sedan drog hon igång! :) Jättenöjd!

=> 9

 

 

TUNG FÖREMÅL

Sprang med god fart ut och grep det faktiskt på ditvägen! (hon brukar vända först..!) :) Sprang ”ganska” fort tillbaka med den och tappade tyvärr den precis när tävlingsledaren sa -”tag föremål”!

=> 5,75

 

 

HOPP ÖVER HINDER

Duktig kicka! Hoppet brukar bli som en liten belöning för Gaia, och hon visade verkligen att hon tyckte det var sk*troligt! :)

=> 9,5

 

 

Jajamensan… Så gick det idag. Jag trodde faktiskt inte att lydnaden skulle räcka på långa vägar – så när det gick förbi en snäll människa och berättade att jag numer har en elithund i knät, trodde jag faktiskt att hon hade tittat fel! ;)

Men sen kom hon tillbaka med papperna… VI KLARADE DET!!! :)

 

 

Som jag skrev i min kära dagbok igår kväll…

Jag vill…

Jag kan…

Jag vågar… bli uppflyttade till ELIT!

(Jag = jag och Gaia)

 

 

Och inte nog med det… det blev ett stortkramkalas och smilgropar som inte ville gå ner på ett tag… Sen föll det sig även att vi fick stå överst på prispallen!!! :)

 

Lite tråkigt dock att det inte fanns någon kamera som helts kamera på stället, så ett par mobilbilder togs i alla fall, vi får hoppas där blev något bra! :)

 

Tack för en väldigt lyckad dag! :) Nu ska jag och Gaia bara njuta av det här i ett par dagar, sen bär det ut i skogen och på planen igen!

 

;) :* ;)


Blodkorvsapportering

Jajamensan – då var debuten som spårläggare över och det gick väl helt okey måste jag säga! ;) Det fanns en ”missar” dock, men det gick bra ändå!

Vi hade ju tänkt låtsas att vi ”bara” var spårmottagare för att släppa alla onödiga och jobbiga frågor om spårets riktning och så vidare… Men de tävlande var på plats när vi kom ut från våra spår – alltså lite drygt 2timmar före påsläpp! :/ Så visst kom de trevliga frågorna om diverse saker före påsläpp!

 

Men men, det var intressant att titta på de som deltog med vi fick tyvärr åka hem innan lydnaden så det får vi ta igen en annan gång! :)

 

Jag har efter många om och med lyckats föra över bilderna från iPhonen… Hur många försök som helst och alldeles för många svordomar senare!

Här kommer i alla fall ett par riktigt trevliga bilder på Nala och Gaia (tyvärr med dålig kvalité. Det set ju så bra ut på fonen!? ) :S

 

Haha… bilderna ska föreställa fasthållning av blodkorv! :) :) :)

 

Nala - håll fassst!

 

Gaia - håll fassst!

 

"Hur länge ska jag behöva sitta hör med blodkorv i munnen...!?"

 

Haha... Gaia var smart i alla fall och passade på att slicka lite under korven medan hon höll den så stilla hon bara kunde! :)

 

Jag är faktiskt väldigt överraskad och imponerad över att de faktiskt gjorde det utan att försöka svälja korven hel! ;)


Gaia <3 Floyd = sant!?

Jahaa dåja… Då var spåret inför imorgon snitslat och klart! ;) Lisa & Vlad debuterar som spårläggare! :) Åsa hjälpte mig att få till det alldeles perfekt!

*Tackar, tackar!*

 

Eftersom Gaia och Floyd varit svaga för varandra sedan han var en liten, liten skrutt lät vi dem springa ihop och ha det riktigt skoj medan jag och Åsa gjorde vårt! De var jätteduktiga och skötte sig fint! (Floyd fick dock ett, eller två eller tre tillsägelser när de låg i bilen…!) Men sen gick det bra! ;) Haha…

Undra om Floyd egentligen tycker om Gaia för att Åsa tycker om Gaia, och att Gaia tycker om Floyd för att han är Åsas… eller nått!?  Eller så kanske de bara klickar!?

 

Jaja… Tänkte lägga upp ett par bilder på min sköna höna när vi satt nere på klubben och kikade på Vlad och Nala när de tränade..!

 


Nalle och Vlad tränar läggande under gång...

 

 


Gaia sitter och spanar neråt kärret..

 


Och fick syn på något väldigt, väldigt spännande (-en presenning!) ... Hon stack iväg med en väldans fart..

... och drog självklart med sig Nala!

 

 

Vi satt och tittade en sund till - "kanske lite väl långtråkigt" tänkte Gaia...

Så hon tog leksaken, (mitt sittunderlag!!!), och tänkte att hon kanske kunde få inte godis för att hon höll den snyggt i munnen! ;)

 


"Vad säger du matte...?"  "En liten goobit kanske!?" :)

 


Långasjön

Helgen gav många roliga timmar tillsammans med hundarna! :)

 

Vi åkte ut i skogen och rekade spår. Vi hittade även tillbaka till bilen igen! ;) Det var himla skönt att komma ut i skogen och röra på sig lite, både vi och hundarna hade en trevlig eftermiddag!

 

I söndags var vi en sväng på klubben och gjorde 2 uppletande korridorer till Gaia & ett litet lydnadspass till Nala!

 

Vi träffade Tobbe och Stefan som höll på att göra i ordning inför helgens tävlingar. Väldigt trevligt att snacka av sig lite! ;)

 

Sen åkte vi ner till Långasjön för att låta vovvarna bada lite… eller i alla fall Gaia! ;) Nalle e en badkruka! ;)

Gaia var överlycklig och visste precis vad hon skulle få göra när vi parkerade bilen!

 

Det finns ett litet bildspel med de bästa/galnaste bilderna från badet! ;) Tyvärr är kvalitén på bilderna jättedåliga på många utav dem men många är helt galna och det är kul att se lite action!  ;)

 

Här kommer ett litet urval utav de bilderna som finns på bildspelet!

 

Gaia kan simma runt i timmar och njuta av att bara få vara i vattnet! :)

 

Lååång päls var det här! ;)

 

Snart kommer hoffe-rycket!

 

Huvudet på sneeeee!

 

"Ta mig om ni kan..! "


Gaia; en vandrande buske..!?

Det blev mest lydnadsträning den gångna veckan… Vi var en sväng i Ronneby i tisdags, på klubben i Karlshamn i onsdags och på hundungdom i torsdags. Med bandade resultat. Jag har börjat känna lite på Gaia att hon e lite trött på att träna och e inte riktigt lika taggad som hon varit tidigare. Om det beror på uttråkning i träningen, dålig kondition, dålig motivation eller att hon helt enkelt fått en släng av vår-flunsa. Det vet jag inte…!

 

Så igår blev det ingen träning alls för vår del! Vi åkte ut i spårskogarna med Ninni och Åsa, för att lära oss de spår vi ska lägga på elittävlingen nästa helg. Hundarna fick springa lösa och busa av sig ordentligt. De var hur galna som helst och riktigt trötta efteråt!

 

Alla 4 sov väldigt gott när vi kom hem! Vaknade mindre gott, nacken och huvudet spökar igen...! :( E så trött, så trött på det nu!

 

Jag borstade bort en halv Gaia samt en halv skog som hade fastnat i pälsen igår! Det är inte klokt vad det fastnar ris, pinnar, mossa och diverse saker i pälsen! ;) Hoppas att det blir någon päls kvar tills sommaren när vi ska på utställning, det lär knappast göra det om det ska  försvinna lika mycket päls varje gång vi varit i skogen! :/

 

Det blir kanske att vi åker ut en runda idag också för att lära oss spåren ordentligt! (om matte orkar såklart..!) Vi får se om vi ser skogen med ”samma ögon” när vi inte har Ninni och Åsa med oss! ;) Haha, vi får väl se om vi kommer tillbaka igen…!

 

Jaja... Lite vila på Gaia sen körs träningen igång som vanligt igen! :)

 

 

Nala & Gaia har dragkamp i köket...

& När Gaia blir trött på Nala och tänkter vinna...

"E det lättast att bita tag ordentligt om nosen, tills Nala släpper"! ;)

 

Ha en bra helg!


Påsken över

Då var påsken över för det här året, långledigheten har uppskattats till 1000! Det har känts lite konstigt att inte känna pressen över att behöva plugga något! ;) (visst hade man haft att göra om man bara hade velat från skolan!) ;) Men jag och min skrivkompis Karin, vi väntade tills idag!

 

Som ni så förstår så blev den en massa bus och skoj med hundarna! :) I söndags var vi ute och lade 5 uppletande korridorer. Med blandat resultat. Det väntade en massa bus ute på djupet för Gaia, så vi trodde att hon skulle bli mer och mer motiverad att springa ut där och leta efter nått skoj, men så var inte riktigt fallet! :/ Ändock så tror jag att det var en bra övning för henne och kanske har hon en positiv minnesbild som väntar..!? ;) Jag hade tänkt åka ut och köra en korridor nu i eftermiddag, innan det bär av till Ronneby för lydnadsträning!

 

I måndags träffade vi Nettan & Krille som hade med sig både Ylva och Nawe! ;) Haha… Det fungerade bra mellan Ylva och Nala så de busade av sig ordentligt… Men Gaia ville inte leka med Ylva, hon ville hellre ge henne ett kokstryt! :)

 

Efter våra kära vänner lämnat oss stannade jag och Vlad kvar nere i Störnö för att låta hundarna bada lite och sedan köra ett kort lydnadspass! ;)

 

När vi kom hem sov hundarna riktigt, riktigt gott!

(Det gör de egentligen nu också, men nu e det minsjäl dags att åka ut en sväng igen!)


Påskhelgen

Då var man hemma i Karlshamn igen, påsken är så gott som över. Det har blivit en del hundträning, mer eller mindre lyckad!

 

Vi körde en uppletandekorridor med två föremål i. Hundarna fick ligga och titta när hela familjen Fribing vallade av rutan och ”tappade” två föremål. Gaia skickades först och sprang ut som en raket och hämtade första föremålet. Superbra!

Andra skicket… s k i t d å l i g t… "som vanligt"!!! :( Hon lullade ut och satte sig och kissade!

 

Sen fick Nalle springa i stället och hon är ju helt underbar! ;) Alla mycket nöjda och behåller hon det tempot när det väl är dags för henne att tävla i uppletande så kommer det gå bra, bra braaa! :) Inte ofta man ser en hoffepoffe med sån fart!

 

 

Sen skickade jag Gaia igen på tv föremål och hon verkade mer tänd nu när hon sett Nala springa ut och hämta sakerna. Så båda skicken var ”bra” (farten är ju aldrig riktigt 100 på andra skicket, men mycket bättre)!

 

Sen tänkte jag utnyttja familjen till att agera grupp i framåtsändadet. Detta var första gången hon gjorde det med 4 personer. Och det märktes riktigt tydligt då hon inte alls förstod vad hon skulle göra – alltså det sämsta framåtsändandet på ett bra tag! :( Så nu vet vi vad vi måste träna mycket mer på! Grupp, grupp, grupp och grupp! ;)

Undra om någon på klubben skulle vilja ställa up på det…!?

 

Sen gjorde vi bara ett spårupptag, där matte klantade till sig och lät henne snedda in på spåret… :( Så vi gjorde ett spårupptag till, som hon gick över och sen ett sista spårupptag som hon tog som en klocka! :)

 

Vi har mycket att träna på och har väldigt mycket som behövs utvecklas…! Jag ska sätta mig ner och göra upp en ordentlig plan för hur träningen ska vara framöver och vilka mål jag har med träningen samt när de olika momenten ”ska” vara klara!

 

 

Jag hoppas att alla har haft en toppenbra påsk, men fint väder, god mat, goda vänner och bra hundträning! ;) Haha..



Årets första fästing…

..plockades på Gaia idag..! :( Så  nu har alltså de små jäklarna kommit igång igen! (= VÅREN ÄR HÄR!!)

 

Men men… Nu var äntligen min mardröms-tenta-vecka över och nu kan jag andas igen! ;)

 

Det har blivit en del hundträning trotts plugget – för man behöver  ju faktiskt ta lite paus då och då! ;) Haha…

 

Jag kommer inte att sammanfatta alla våra träningspass sen sist, för det hade varit alldeles för tråkigt och läsa. Men jag kan ju säga att det tagits en del steg i rätt riktning! ;) Jag tycker att Gaia är glad igen och vill gärna lyssna på vad jag har och säga! Bra fokus tycker jag också att hon har, när vi pratar om lydnadsplanen i alla fall! ;)

 

I uppletande rutan har vi också tagit, små, små steg framåt…! Men det är jag sååå sååå glad över! Hon verkar äntligen tycka att det är kul att springa ut och leta saker. För det kan ju vara något bus där ute på djupet! ;)

 

Nu ska vi åka till Hässleholm för att fira Påsk!

Så jag hoppas att vi kan träna lite framåtsändande med grupp… för jag har märkt att du fungerar betydligt sämre med människor där (så klart!)… Så vi får hoppas det finns tid till det!

 

Så nu ska bloggen vara i gång igen och jag ska uppdatera så ofta jag bara kan med förhoppningsvis lite skojig läsning och fina bilder! ;)

 

Haha… GLAD PÅSK på Er alla!

 

 


RSS 2.0