Motivation

Igår hanns det även med en liten, och lyckad, motivationsövning!

 

Jag och Gaia cyklade ner till en liten bokskog precis utanför staden där jag band fast henne, och marscherade ut i skogen… Jag dimpte av min militärväska ca 30m från stigen som jag visste gick där… Traskade lite parallellt med stigen och korsade sedan den ca 200m längre ner. Sen gick jag en stor lov runt skogen så jag kom tillbaka till Gaia. Jag korsade tre stigar och tappade 3 föremål, en tuggummipåse, bestick och slutligen den ”supersofta” ekorren! :)

 

När jag kom tillbaka till Gaia tog jag henne direkt och traskade upp till stigens början och vi började vår lilla patrullstig! :) Lämpligt nog kom det en liten flicka gående på stigen nedanför! Sen traskade vi på och Gaia fick ganska snart sniff på väskan som hon så glatt fick springa ut till! I väskan låg det namnam! :)

 

Vi gick ut på stigen igen, kopplade om och fortsatte vår lilla patrullering. Mycket snart började hon slå med nosen igen och hon hade fått sniff på min väldigt färska spårövergång! Hon checkade av läget och bestämde sig snart för rätt håll, sen var det gasen i botten! :) Det gick väldigt fort och jag lät henne rusa på så att hon skulle tycka det var skojigt! Hon markerade tydligt de tre föremålen och fick mycket beröm!

 

Matte sprang efter för hon var ju såklart glad för att det var lite drag i linan! Heeeeelt genomsvettig kommer hon fram till slutet, efter att ha sprungit en liten sväng med en alldeles för stor väska! ;)

 

Så jäkla glad jag var efter en så lyckad helg, med nya moment och äntligen lyckade motivationsövningar!

Nu är vi snart på gång igen…!?  :) :) :)

 

 

Sen måste jag även sprida helgens stora nyhet…!

:

Gunilla & Filippa (Hässlehoffs Misti-Medusadotter)

Ulla & Scilla (Hässlehoffs Syrén-Samoadotter)

Samt

Nina & Lipton (Hässlehoffs Nokia-Hondason)

 

Klarade alla CERTPROVET för försvarsmaktshundar i Ängelholm nu i helgen!

 

GRATTIS GRATTIS GRATTIS vad ni e duktiga!

Jag trodde stenhårt på er hela tiden! ;)

 


TJH-övning

Då var den andra av två grönklädda helger över!

Övningen denna helg var med våra bästa vänner; hundarna! 15 tappra ekipage stod redo utanför Frivillighuset i regnet…! Äh, det var väl inte så hemskt, fredag kvällen tillbringades ju faktiskt inomhus. En stunds information i lektionssalen och sedan ner till Verkstaden där vi körde genomsök av byggnad bland lastbilar och annat ”skrot”! ;)

 

Genomsök i tre rum gjordes, där 2 gubbar hade gömt sig. Gaia var första hunden ut – och hade ingen aning om vad det var vi höll på med.. (inte jag heller!) ;) Vi löste det tillslut i alla fall..! Och Gaia fick en positiv upplevelse när hon tillslut hittade Jörgen o började nog fatta vad det var vi höll på med!

 

Nästa gång det var vår tur fick Gaia se hud de mystiska gubbarna sprang runt byggnaden, smög in och smällde igen dörren efter sig! Detta tände verkligen henne och genomsöket hade en helt annan fart denna gång! ;) Kul, kul!!

 

Natten tillbringades i en stor sal där alla hundförare sov med sina hundar fastbundna i sängen bredvid sig. Det gick faktiskt riktigt bra och det var förvånansvärt tyst måste jag säga! Alla hundarna skötte verkligen sig exemplariskt!

 

Lite skoj var det ju också att det lite oväntat dök upp ett välkänt ansikte… Patrik som har Inka-Hondadoter, en fodertik från kenneln! :)

 

Jaja… Lördag morgon var det snabbstädning av logementet och sedan iväg ut i skogen där vi skulle göra en ”tävling”/övning som gick ut på att hitta stationer i skogen där olika saker skulle utföras! Vi delades in i 3 lag, som alla fick varsin karta med olika punkter utprickade.  Vi skulle ta oss till de olika målen, utan att bli upptäckta av de andra lagen – för då var det minuspoäng!

 

Det var en bra bit till den första punkten där vi skulle leta efter X antal föremål. Vi sprang upp o ner och runt omkring i det området, vi hittade 9 föremål! (där skulle vara 15! Så vi kanske gav upp lite för snabbt!?) Men vi fortsatte vår vandring till punkt två där vi, eller våra hundar kanske jag ska säga, hörde andra grupper längs vägen. Tyvärr kunde vi inte se dem och pricka in dem på kartan! :/

 

Vid den andra punkten var det en fråga vi skulle svara på… Internationella alfabetet, A-P!! Jag tycker faktiskt att vår grupp fick ihop det riktigt bra tillslut, men det var inte lätt! ;)

 

Sen var det lite taktiktänk innan målgång och vi beslöt oss för att smyga upp på en höjd och ligga där o spana tills någon gick förbi, så vi kunde få lite extra poäng! Och visst markerade hundarna efter en stund och ett utan laget gick förbi oss på 10-15m avstånd. Vi kommenderade hundarna och slängde ner oss på backen i hopp om att de inte skulle se oss… Meeeen, eftersom de också hade hundar så var det ganska självklart att vårt gömställe snart skulle upptäckas! ;)

 

När det sedan var ”rätt” tid smög vi ner till målet där kaffe och bullar väntade! :)

 

Det var faktiskt riktigt roligt och med lite mer information och taktisktänk, så hade det varit ännu roligare!

Man var ju lite knäpp själv som kastade sig över sakerna man hittade istället för att låta hunden jobba ordentligt och få all beröm. Och man blev lite frustrerad på hundarna när de satte sig upp och röjde vår position istället för att ligga och trycka på marken som vi gjorde... Det var den lilla tävlingsmänniskan som kom fram när det var lite mer ”allvar”! ;)

 

Gaia var jätteduktig och jobbade på finfint hela tiden!

Jag är mer än nöjd med hennes prestation…!

För första gången sen SM så har hon varit riktigt laddad och taggad till 1000! :) :) :)

 

Jajamensan… Det var den här övningen det!

Och ännu mer mersmak, det har man definitivt fått! :)

 

2010 – här kommer vi!


Onsdag

Shaaa, idag har det inte varigt någon vidare hunddag för vår del..! :/ Har varit inne och retat smaklökarna lite istället! ;)

Tog ut Gaia på en liten cykeltur, stannade och busade på en fotbollsplan... Gjorde ett "litet uppletandeskick" med trasan ca 50 meter ut. Hon sprang bra och var verkligen på hugget, så det var kul!

 

Imorgon och till helgen satsar vi dock på en hel del hundövningar!!! :) Imorgon är planen att jag ska lägga ett spår mitt på dagen, då det förhoppningsvis är ljust!

 

Sen på fredag är det hemvärns-övning med alla hundförarna i vårt distrikt. Då ska vi bland annat köra genomsök av byggnad och ha en liten tävligt på lördagen! ;) Ska bli riktigt spännande, min och Gaias först ”riktiga” militär övning! :)


"Lydnadsträning"

Ikväll har jag & Gaia samt Malin & Majni tränat lite lydnad på Hundungdom...!

 

Malin och Majni blir bara duktigare och duktigare för varje gång vi ses! Alltid lika kul och bolla saker med Er, och se Er utvecklas från gång till gång! :) Det går i ett rasande tempo för Er! ;) …

& Malin, –  hela du är full av idéer! ;)

Och Ni kommer att fixa allt finslip! Jag tror på Er – ni kommer hålla er kvar i Talanggruppen! :)

 

Jag ock Gaia tränade väl inte lydnad i den bemärkelsen precis… Vi var ute på planen, lekte lite med råttan, körde inkallning med flygande råtta i slutet, hopp – sitt med flygande råtta och lite så! ;) Allt för att höja hennes motivation… alltså inga krav alls, bara en massa bus och lek!

Väldigt uppskattat av lilla fröken! :)


Tillbaks på Valpstadiet!

Nu var det återigen såååååå lång tid sedan jag skrev några rader här på Bloggen... Tyvärr är det ju så, att det inte är lika kul att skriva när det inte går så bra! :(

 

Vi har för tillfället coolat ner oss lite – försöker bara ha skoj tillsammans, busa och leka. Slänga ut en ekorre i rutan och sedan skicka ut henne utan vidare lydnad. Lägga spår med någon rolig person i slutet osv… Vi har helt enkelt gått tillbaka till valpstadiet!

 

I en vecka har ”vi” varit valpar och jag ser redan att Gaia tycker det är lite roligare att hitta på saker nu! Så det är ju klart skönt.. Men det känns ju inte precis som om vi kommer nånstanns. Men det är väl inte hela världen – bara det funkar denna gången! Vi ska ha så kul och vi ska aldrig mer springa in i den berömda väggen! ;)

 

Vi har börjat cykla lite och motionera igen så jag hoppas att vi kommer att ta oss även här. Har ju inte kommit igång med någon motion sedan operationen i somras. Så det är väl dags nu! ;)

 

Vi var föresten på Åstorps-utställningen förra helgen där Gaia fick, efter många om och med, en 1:a av Eva Borg… Hon hade aldrig godkänt henne om hon inte redan gjort sin exteriörbeskrivning! Hon tyckte att Gaia hade stora, utstående ögon och dåliga rörelser från sidan…! Nått i den stilen, hon kom sist av tikarna som fick 1:or i bruksklassen. Så inget sista Cert här i år, inte! :(

Men men, får väl spara något roligt tills nästa år! ;)

 

Sen har Gaia även gått o blivit en stoooor flicka! Hon fyllde 3år förra helgen! Gud vad tiden går fort..! Och är det inte vid 3 års ålder man som hund är på topp..!?

 

Jag hade inte tänkt skriva sådär jättemycket – så ni orkar läsa! :) & jag tänker satsa på att skriva lite oftare så det inte blir så mycket varje gång!

 

Vill tacka min Malin som har tålamod att träna med mig fastän humöret inte är det bästa… Och Conny såklart som är guldvärd som alltid ställer upp om det finns problem!


Spårning i HLM

Shaa, då var det äntligen dags att ta med sig kameran ut i spåret...!  ;) Tråkigt dock var att det blev mörkt så himla snabbt!  :/ Så några bra foto, det blev det inte....











 

Helgen som passerade tillbringade vi borta hos ”kennel”mamma i Hässleholm…! Hundarna tyckte det var toppen att få komma dit och springa av sig och leva loppan ute på landet!  :)

Ett spår om dagen var också ordinerat… För Nala gick det som vanligt bra, hon är jätteduktig och envis. Hon jobbar på fastän hon är trött!

 

Gaia där emot… Jag börjar tvivla lite på om vi någonsin kommer komma upp ur den här svackan igen. För i så många månader har det inte blivit någon förbättring – snarare försämring…!

På lördagen lät jag Linda lägga ett spår till mig inom konstens alla regler, det fanns inget att klaga på med spårläggningen. Med Gaia drog en vals med mig och spårade lite det hon skulle när hon själv ville hittade sedan på annat skit, spårade lite till… hittade nåt annat intressant och så fortsatte det tills hon drog iväg med ett riktigt bra drag i linan åt helt fel håll! Vi travade på i säkert 100m innan jag fattade att resten av gänget hade stannat! :( ”Sååå besviken..”!

 

Söndag, på at igen! Denna gång, den gamla-mamma-rävens tur att lägga ett av sina berömda spår som Gaia älskar…! Det gick väl bra i 200m ca sen lurade hon iväg mig på en precis likadan rutt åt helt fel håll, men med ett sådant drag att jag inte kunde tvivla på att hon har på väg åt rätt håll…!  :/

Besviken igen… hon markerade 2 av 8 pinnar!!!  :/

 

Så jag behöver verkligen experthjälp!  ;)

 

Det kanske låter som om jag är världens negativaste eller har gett upp hoppet, men det har jag inte!

Jag har bara bestämt mig, denna gången ska vi sätta grunderna ordentligt och denna gången ska det hålla!

 

Jag har planer inför nästa år… Är hon inte redo då så kör vi på nästkommande år…  Vi kommer köra på när det mesta fallit på plats och när vi litar på varandra 100% igen!

 

JAG HAR INTE GETT UPP ÄN GAIA LILLA, SÅ DET KANSKE ÄR PÅ TIDEN ATT DU GÖR DET! ;)


RSS 2.0