Lite småträning!

Igår var vi nere på klubben och gjorde en platsliggning med skott! Pistolnissen stod framför oss för ovanlighetens skull! Detta var första gången jag gick och gömde mig under skotten, men de sa att det gick bra --- skööönt!

Efter det testade jag att gå genom gruppen - med koppel dock för vi är lååångt ifrän klara med framåtsändandet! Det är verkligen så svårt, så man drar sig lite från att börja träna det... fy fy! Men lite saktagående har vi gjort, fram o tillbaka!

Malin tittade på mig och gav mig många bra tips med det mesta vi har problem med faktiskt! :o) Helomvändningar i friaföljet, ljudgivning, inkallnings med ställande och så vidare. Toppen att träna med någon ibland! :o) Tack tack!
Hehe.. vi gjorde även en sittande i grupp, gick rätt bra måste jag säga!

I morgon ska vi åka till Hässleholm och fira min födelsedag och morsdag såklart! Hehe... får ju inte glömma att vi ska hälsa på småttningarna också - kanske får Gaia träffa Nala!? Vet inte, men vi ska iallafalla kela sönder henne denna helgen! Det är ju dags för valptest också - ska bli intresannt o se hur de verkar!

Lilla Gaia ska även visa upp sig lite i ringen till helgen! Ska bli intresannt o se om hon e nått fin denna gången! ;o)

Hörs efter helgen...!!!

DM för Bevakningshundar

DM i bevakning [Blekingedistriktet]

 

Hehe… kanske en lite väl nycertad och optimistisk lisa som anmälde dig till DM två dagar efter certprovet! … Kanske tog hon sig nu lite vatten över huvudet!?
Det återstår att se…!

 

Den 24/5, Karlskrona… 08.00 lottdragning

 

Vi alla började med spårupptag, stillasittande och spår! ;o) Där gjordes ett stoooort FF… [FörarFel] Vi började gå patrullen och miljoner tankar flög genom mitt huvud, ”vänta nu markerar hon inte vind nu… Ska jag inte göra en stillasittande, eller det kanske är onödigt när vi nu letar spår…!? Hur ska jag göra…!?” Men men, hon vindade antagligen spåret en bra bit innan det dök upp och när det nu gjorde det så litade jag inte på henne för jag såg ett par fjädrar ligga där precis där hon satte näsan, så jag drog undan henne och fortsatte gå. Hon gjorde ett försök till men jag släpade henne vidare… ”du kan vända här och gå tillbaka… LITA på din hund!!!” sa tävlingsledaren.

Okey sa jag och vi tog samma spår på tillbakavägen. Spårade 30 meter i koppel och gjorde en stillasittande där i 5 minuter. Selade på och började spåra… Spåra, spåra, spåra så dök första pinnen upp… Andra – metallen… Tredje – första förband… och snart även SLUTET! (En sjukvårdsväska) Det gick som en dans, vi var lite oroliga för tiden så vi sprang en bit och hade god marginal när vi kom till slutet! :o)

Efter en tids letande efter oss fann de mig och Gaia ensamma ute på en grusväg… ;o) Utan keps – som vi tappade någonstans ute i Karlskronas skogar i stridens hetta! :o) Haha…!

 

Direkt efter spåret, satte vi oss i bilen för att köra vidare till patrullstigen. Där fick vi vila en halvtimme ungefär – kissepaus och kaffedrickning!

 

Patrullen började lite vagt då Gaia markerade svagt men mycket… Det var lite konstigt för hon markerade nästan alla snitslarna, och nu när j ag tänker efter så tror jag inte att vi har tränat så mycket med snitslar på stigen.

 

Vi försökte tänka rätt så taktiskt och gjorde stillasittande med jämna mellanrum. Så kom det en lite starkare vindmarkering och vi visade de där bak. Vi gick vidare en bit och där kom ljudet skarpt till vänster – bra jobbat! Gick en bit till och så var jag tvungen att göra en vindmarkering till för hon gjorde även här en lite starkare markering. (Jag tänkte att det kanske skulle vara bättre att markera 2 och den ena inte var rätt istället för att missa nån!) Vet inte om det är rätt att göra så dock, då man max kan få betyg 5 om man gör 2 blindmarkeringar…! Det är en hel vetskap! :oP

 

Sen körde vi tillbaka till Brukshundsklubben och körde uppletande och lydnad. Det märktes att hundarna var trötta och inte riktigt på alerten! Det var inget lysande program vi framförde men jag är nöjd ändå – det var mycket lilla kickan gick igenom på en och samma dag!

Jag var inte riktigt nöjd precis när jag hade gjort det – men nu känner jag verkligen att det var dumt av mig att känna så, hon var ju faktiskt jätteduktig!!! :o)

 

När det var prisutdelning och Kenneth sa att Vi kom på andra plast, var det mer eller mindre en chock. Jag satt stilla ett tag och gav ifrån mig ett fånigt flin, ungefär som om de var korkade eller nåt… sen gick jag fram och tog emot mina fina papper! ;o)

Då tänkte jag att jag absolut inte tänkte anmäla mig till SM eller nått i den stilen… det kommer vi aldrig klara… som det gick idag! Men nu har jag tänkt om jag ska anmäla oss till SM, hålla alla tummar som finns att våra poäng räcker till så vi kommer med och vi ska kämpa på som tusan – för vi ska minsann visa att Hoffar, nykomlingar och småtjejerVi kan!!!



HALEN: Hoffe-läger

Då årets (mitt fösta) hoffe-läger över. Södra LO:t anordnar varje år i Maj ett hoffe-läger, som den senaste tiden varit nere i Halen. Hehe... nära o bra för vår del!


Det fanns en hel del Hässlehoffs-ekipage med på lägret, 23 st har jag fått det till! (Alla är tyvärr inte med på fotot...!) :o(


Jag (Vlad) och Gaia var med i Yvonne Bäckströms spårgrupp. Det fanns också sök, sök o lydnad, allmän- och tävligs-lydnad samt en annan spårgrupp att väja mellan! Det var verkligen full rulle och en massa skoj!
Verkligen härligt att få träffa och träna med så många ambitiösa Hoffar (o deras hussar o mattar såklart!) på samma gång! :oP


Shaaa, vi kan ju försöka sammanfatta det lite kort - så något orkar läsa! J


Torsdagen fick vi träffa Yvonne Bäckström för första gången, vi fick berätta om våra vovvar, vad vi ville ha hjälp med och så vidare. (Vi försökte göra upp en plan redan då - hurdana spår vi var o en skulle få morgonen efter!)

Min grupp bestod av : 


Kaffeansvarig...



Ulla och Scilla

 


Nina och Lipton

 


Kitte och Kea

 

 
Gunilla och Tjabo & Lenarth och Goliat

 

samt Christina och Zorro

Ett HÄRLIGT gäng!


På fredagen åkte vi ut och lade varsitt eget spår för att Yvonne ville se hur vi och våra hundar jobbade. Efter mina och Gaias senare problem med viltspårningen också vidare, hade jag inga större förväntningar... Men det gick hyfsat bra ändå! Hon var väldigt nyfiken på allt runt omkring men det märktes samtidigt att det var ett bra tag sedan hon fick spåra! Hon morrade lite på nån läsig stubbe, spårade vidare lite, stannade och lyssnade på fåglarna. Hon missade 2 av 4 pinnar men gick runt spåret rätt bra där jag hade gått!


Det tog lång tid för oss på förmiddagen då alla gick med i allas spår - vi fick stressa iväg till lunchen tyvärr! (Det hade varit mycket bättre med lunch-boxar ut till spåren, nästa år!)


På eftermiddagen åkte vi ut till nästa spårområde, där det var lite sämre med plats. Men de delarna där det finns "bra" spårmark var det väldigt bra spårmark. Yvonne la ett spår till oss, ett klurigt spår med lite apporter här o där, en massa kringilikrokar och småbus! Gaia tyckte det var väldigt uppiggande! ;o)


Vår kära vän Christina traskade lite väl långt ut o skogen och hade lite svårt att hitta tillbaka så vi fick vissla och tjoa så hon hittade oss tillslut! :oP


Matte Ulla ska springa ut ett slärspår till Scilla!

Efter spåren körde vi lite uppletande. Det gick väldigt bra för de flesta och tyvärr så har vi verkligen tappat stinget här! :o/ Får det verkligen inte att fungera nu för tiden - riktigt trist. Fick dock en hel del tips från "Coachen"! Bara att jobba vidare och höja hennes motivation...!


Sen var det kvällsmat, jättegod kyckling! Mums... Efter det ställde Yvonne med på att visa oss grunderna till framåtsändandet, enligt henne tar det 2år med sikte på 10:an då såklart! Så alla ni som inte börjat träna framåtsändandet ännu.... BÖRJA TRÄNA NU! (Jag måste ovilligt erkänna att jag är en utav dem! Jag har inte vågat börja träna ännu, i rädslan om att träna och lära henne fel....!)


Jag kan ju lugnt säga att vi sov gott på natten  - alla tre! Vi var nog lika slut i huvuna allihop!  ;o)


Morgonen efter var det återigen ut i skogen som stod på schemat! Perfekt om ni frågar mig! J Denna gången var det väldigt fina spårmarker i bokskog, dock lite för många motionsslingor i trakterna, men det skulle väl gå bra ändå hade vi tänkt! Vilket det också gjorde! Vi körde även här ett litet upplet, med samma halvtaskiga resultat från vår sida! Men jag har gett mig F* på att vi ska hitta nått sätt och fixa det tillslut! :oP


Eftermiddagen åkte vi till vårt sista spårområde L. Här gick vår andra vän Vlad lite småvilse... Men efter lite springandes i fel riktning på Sverigeleden, hittade även han tillbaka! Hehe...


På kvällen var det Hofferece med gala, påhittiga förare tillsammans med tokiga, kvicka Hoffar tätt inpå! J Hehe.. så roligt att se alla! Vann gjorde Ulla och Scilla!


Söndagmorgon - ihop packning av alla grejer som vi asade med oss och grovstädning på rummet innan det bar av ner till grusplanen för lite lydnadstävling. Överlägsen 1:a (Med 10 på alla momenten!!!!) Andrea och Goliath, tyvärr ingen Hoffe! L Men toppen,superbra var det! 


Publiken uppe i backen!


1:a bland hoffarna kom Annika och Delli också jättefint, som vanligt! :o) Jag o Gaia kom på tredje plats, behöver inte säga så mycket mer... Hundarna var trötta efter en lång helg kan jag tänka  mig!


Lisa & Gaia


Nina & Lipton

Jaja, sammanfattningsvis tyckte jag att lägret var mycket bra - vi kommer att dyka upp fler gånger är jag väldigt säker på...! Nästa år med 2 vovvar! :o)


TACK FÖR ETT TREVLIGT OCH VÄL GENOMFÖRT LÄGER - alla södra LO:ts lägeransvariga!

Och så klart alla härliga och treliga hoffe-människor!


Nya problem...

Hehe... då har man varit ett försvarsmaktsekipage i snart 2 veckor! :oP
O på denna perioden har det hänt en hel del saker!!! (Som jag ska vara fruktansvärt lycklig för att dessa problem inte kom innan certprovet!)
Gaia har nänligen fått VILT på hjärnan.... Kaniner hit, rådjur dit... "jag tänker inte spåra, du fattar väl att det har sprungit en kanin på andra hållet matte, snäääääääla låt mig få spåra på det hållet! ... Men tänk för att jag fortsätter inte spåra om jag inte får  jaga kanin först...... bla bla, lilla Gaia!

Då var det snart dags för första Hoffe-lägret för oss! ;o) Spännamde som tusan!
Jag o Gaia ska vara med i Spårgruppen och dUTU ska hänga med o titta och frhoppningsvis lära sig ett o annat också! :oP

(Gammalt inlägg från den 14:e Maj som jag tydligen inte publicerade...! ;o))

CERTPROV i Bevakning

Ja, då var den tuffaste veckan på mycket, mycket länge avklarad! Veckan som gick bestod av två ”100% rätt” tentor och ett certprov på 2 dagar…! Jag har varit rätt så slut sen dess! :oP Men men, ska väl ta o berätta lite om vad som egentligen hände nere i Sölvesborgsskogarna…!

 

Det började med att vi kom dit och lottade startnummer och kojplatser till hundarna. Vi fick nummer 2 och byggde Gaias koja i skogsbrynet. Kojan bestod av buren (Guns bur) med presenning runt, filt och gaias väska med tillhörigheter. Det blev faktiskt riktigt mysigt! Sen lämnade vi över hundarna till figuranterna. Vi fick alltså inte ha mer kontakt med hundarna förrän det var dags att jobba…

 



Sen skulle vi resa det militärtält som vi hundförare skulle sova i… Det blev inte riktigt lika bra som hundarnas! :P Tältet var inte komplett o det var lite trasigt, så det blev en ren improvisation! Hehe.. men vi fick plats o kunde sova i det i alla fall!

 

Sen kom våra kära domare till platsen; Anders Emgård och Ingrid Lindfalk. De kontrollerade hundarna i basen och visiterade hundarna. Gaia var väldigt foglig och jätteduktig, tror hon charmade domarna lite! :P Hehe…

 

Efter det var det mat – grillning. Riktigt gott var det! Sen hade Kajsas elever bakat wienerbröd som var supergoda, bra jobbat!

 

Så traskade vi ett bra bit ner mot Valje där vi skulle ha stillasittande bevakning, (mörkerbevakning). Det gick faktiskt förvånansvärt bra! :) (Hehe… vår första markering var dock innan figuranterna börjat gå, men det var nog någon annan o traskade då hon fick en bra markering!) När sedan figgarna började gå på ”riktigt” tog hon dem med en gång och följde dem sedan bra, en efter en…! Jag är jättestolt över hennes prestation, hon tog dem så snabbt och höll kvar dem.

 

Efter bevakningen som varade i en timme, tog vi en sista kisserunda med hundarna tillbaka till basen. Vi var tillbaka runt 23, drack lite varmt och lade oss för att sova.

 

 

 

Jag somnade rätt bra faktiskt (de andra sa att jag nog var den enda som sov) men jag hörde flera snarka, så jag tror inte riktigt att det var sant! ;)

 

När vi vaknade vid halv 6, stod frukosten snart på bordet. Vilken lyx! Eftersom vi hade nummer 2, skulle vi gå vårt spår 08.00. Jag var lite smånervös på spårupptagen och smög verkligen fram för att hon inte skulle missa spårupptaget… Fick höra detta som kritik sedan – jag gick så sakta att hon luktade och analyserade varje löv vi gick förbi…! Och det stämde faktiskt, hon luktade på vartenda löv som låg på ”stigen”!

 

Men när hon väl fick sniff på spåret var det ingen tvekan! Vi satt ner o bevakade i 5 minuter innan vi selade på och släpptes iväg helt ensamma ut i skogen! ;) Hon spårade säkert en bit ut, hittade första apporten (en trädgårdsslangsbit) sen fick vi problem… Vi kom tillbaka till spårupptaget, ut på ena vägen, sen ut på nästa… ut på den första vägen igen! Vi gick och gick, efter 1 timmes letande, började matte ge upp. (Men med mammas röst ekande i huvet… Ta dig till SLUTET!!! ) Så var jag ju bara tvungen att hitta slutet.

     Vi lade oss ner båda två och vilade uppe på en hög kulle! Jag dränkte Gaia med vatten och ”rensade nosen på alla torra jordpartiklar som hon sniffat in. Kliade henne lite på magen… Och sen upp o leta spår igen! Jag släppte hennes lina och hon sprang iväg med en väldans fart och hoppade över en stenmur lite längre ner för kullen… och där låg en brandslang där det stod; spår 2; 2…! Hehe… Still in the game tänkte jag och vi spårade vidare! Efter en bits spårande till kom vi fram till en väg där det stod en bil o väntade… hehe… kan det vara sluteeet!? :P

Efter lite om och men… hittade vi slutet! 2+SLUT och inom tidsgränsen på 90minuter!!! (Man behöver 1 av 3 + slut för att bli godkänd) Woooopidoooooo! :D En väldigt glad matte som dränkte sin hund i vatten ännu en gång! :P

 

 

Jag och figuranten åkte tillbaka till klubben och väntade på de andra. En och en hörde de av sig och berättade att de inte kommit runt spåren… ???? Helt knäppt var det, alla utom jag och en annan Hovawart från Malmö, kom runt spåren!!! Med andra ord så var mina kompisars resa slut här! L Så jäkla tråkigt…

Det var en konstig stämning vid lunchen. :/

 

Domarna berättade hur det hade gått, gav oss kritik osv. Vi var tre som skulle få göra patrulleringen. (En kille o hans hund fick en extra chans att visa att de var värda att bli godkända trotts ett mindre lyckat spår)

 

Patrulleringen /!öka tempot nu Lisa så Gaia inte analyserar varje löv!\ - var ungefär vad jag tänkte under hela patrulleringen! :P Jag var faktiskt inte alls nervös och jag hade inte en tanke på dem som gick där bak! De stressade inte mig det minsta… Jag smög-gick i bra tempo och koncentrerade mig till 200% på vad Gaia gjorde. Vi fick vindfiguranten jättetidigt och jättetydligt! :D Duuuuktig Gaia!

     Patrullstigen började på en stig i bokskogen och sedan ut på ett fält, en bit i skogen igen och sedan slutligen ut på en asfaltväg.  Bingan tänkte taktiskt och skyndade över fältet och stannade inför varje terrängbyte… Ute på asfalt vägen fick vi en väldigt tydlig markering ut i skogen till höger, där hon satte sig och ”snusade” lite med läppen ett tag. Det var vår ljudfigurant som hon satte sig och lyssnade på! (Vi hade haft ett par tidigare ljudmarkeringar som jag trodde var vår figge, men denna gången kunde man verkligen se det då hon satte sig i riktning mot ljuden!)

 

 

     Efter ett par minuter sittandes där, gick vi vidare… och domarna avbröt oss. Ta och kör till en korvfabrik med hunden… -korvfabrik tänkte jag… -ska jag stoppa upp hunden eller!? Jag tror jag var lite blockerade för jag fattade inte riktigt vad de ville ha sagt med det… Så tog Ingrid mig i handen och sa – GRATTIS TILL CERTET!

:D :D :D :D :D :D :D :D Hahahaha… kunde inte fatta att det var sant! Vi klarade det, vi klarade faktiskt det!!!

Vilken jäklatoppenhund jag har! Vad skulle jag gjort ute i skogen utan min lilla Gaia..!? Hon är verkligen underbar och jätteduktig, utan henne hade jag varit noll!

 

LAV HER, so MUCH!

 

Så i och med detta tilldelades Gaia titeln TJH(FM) – försvarsmaktshund inom hemvärnet!

 

Tyvärr, så klarade sig varken den andra Hoffen eller det andra ekipaget patrullsträcken… :( Väldigt, väldigt trist… Det kändes jättekonstigt! Jag ville verkligen hoppas och skrika och vara överlycklig över VÅR  prestation… men det kunde jag inte för jag kände mig så elak mot de andra!... :( …

 

Men jag började acceptera det mer i bilen och satt typ o skrattade hela vägen hem till Hässleholm, där mamma, pappa och Vlad väntade med spänning… (och nyfödda småvalpisar!)

 

LPI TJH(FM) Hässlehoffs Gaia-Guccidoter + Lisa Bing = SANT


RSS 2.0