Det går troll...

... I uppletandet!
Vad är det som är galet!?

Det fungerar sååå bra med retning, hon springer som ett streck och är tillbaka med föremålet lika kvickt! Men så fort jag tar bort retningen eller lägger ut 2 föremål är det precis som om det tar stopp… Jag har funderat och funderat o funderat lite till, men kommer inte fram till nått vettigt!

Kan det vara så att jag har kört med retning alldeles för mycket så hon räknar med det..?

Kan det vara så att hon inte fattar vad det är jag vill egentligen..?

Eller är det bara så att hon inte vill!?

Det har ju fungerat så bra ”en gång” i tiden.

 

Jaja… Till något annat lite trevligare: Spåret i helgen.

Det var ett ganska klurigt spår på sådär 600m, 7+1. Olika terränger, fält, stenbrott, skog. Ett par spetsvinklar och andra krusseduller!

 

Hon gick riktigt, riktigt bra & med glädje i linan! :) Hon spårade väldigt systematiskt och var i spårkärnan stort sett hela tiden. Dock missade hon ½ av pinnarna, 4 av 8. Så nu vet vi vad vi måste jobba hårt med framöver! ;)

 

Nu ska jag o ”stora flikkan” (som inte lägre är störst!!!) ut på en lite långpromenad!


Var tog tiden vägen..!?

Det är ofattbart hur snabbt 2 veckor ur ens liv flög iväg..! Den senaste veckan tillbringades på en ny praktikplats och veckan innan dess försökte jag tjäna lite extra pengar och jobbade 12 timmars pass med att packa SKK:s massutskick till landets alla hunduppfödare… (Det finns omkring 19000 sådana…!) ;)

Så just den veckan blev det lite mindre träning för min och Gaias del. Bara korta lydnadspass och ett par korta spår med olika svårigheter! :)

 

Helgen tillbringades i Hässleholm, där ett klurigt spår av pappa Pelle lades på lördagen och ett kullkul spår av Gun lades på söndagen! ;) Haha… Det var säkert ett halvår sen Gaia hade ett sånt drag i linan som hon hade på lördagen. Spåret låg i blandad terräng; äng, granskog, kalhygge och så granskog igen… Fullt ös var det och jag lät henne rusa på, hon såg så glad ut! :) Hon plockade dock bara upp 5/8 pinnar, men jag är inte besviken för det eftersom hon skötte sig så bra och ville spåra!

 

På söndagen var det en liten spårträff hemma för ”Skjutvapnena”. Vi började med ett litet uppletande för var och en och sedan varsitt spår till valparna. Jag måste säga att de var riktigt duktiga och det var riktigt skoj att få titta på!

 

Benellis matte skulle lägga ett spår till mig, precis som hon ville. Detta är något som jag älskar att göra! Nya spårläggare = nya spår = en matte som inte kan ”räkna ut” var spåret går = en pigg, glad och spårvillig GAIA!

 

Det var superkul tyckte både jag och Gaia! Hon jobbade på som dagen före; med glädje och fart! Missade även idag ett par pinnar, 2/8, troligtvis för att hon hade så bråttom…

 

Tack så jättemycket Gun, det var verkligen givande och skoj för oss! Och kämpa på med Benelli, hon är väldigt, väldigt duktig! :)

 

Nåväl, den senaste veckan har varit ganska intensiv den också men vi har sett till att fått något tränat varje kväll. Mest lydnad och uppletande, vi tog även ett spår i mörker häromdagen! Det var riktigt spännande, för matte såg inte ett skvatt och Gaia jobbade på som vanligt, plockade alla pinnarna och fick massvis med korv! ;)

 

Uppletandet då… Det har gått jättebra, har i och för sig bara lagt ut 1, höst 2 föremål åt gången, samtidigt som hon tittar på. Då har hon gått som en racerraket och plockat föremålet med en gång. Och sen onsdagskväll tänkte jag att vi skulle köra utan att hon visste vart jag hade lagt sakerna (2st), men det funkade inte alls! :( Jag sprang ut efter 2 misslyckade skick och lyfte på saken. Hon plockade in den snyggt. Sen skickade jag igen på den andra saken… ”fattar ingenting” ! Fick springa ut och lyfta igen.. Hon hitta den inte, tillslut efter lite bök hittar hon den – kommer tillbaka och är helt färdig! :/

 

En massa mer uppletande står på schemat! ;)

 

Nu är det helg igen, tredje advent och Lucia!!! Det är inte klokt vad tiden går!

 

Idag ska vi ut och lägga spår, är sjukt sugen på en liten patrullering – får se om det går att ragga lite folk som kan figga, annars blir det en annan helg! Ett par uppletandeskick kanske också hinns med om Gaia verkar pigg efter spåret!

 

 

Ska även passa på och önska:

Hässlehoffs Yasur-Medusason
Hässlehoffs Luna-Chaneldotter
Hässlehoffs Toyo-Tongadotter
& Hässlehoffs Inka-Hondadotter

Lycka till med Era tjänstehundsutbildningar!
Ni kommer ha ett väldigt kul och lärorikt år framför Er!

 


RSS 2.0