Superriksmästare 2011

Hör och häpna, det var min lilla stjärna som knep titeln ”Superriksmästare” 2011.

 

En matte som höll på att packa ihop alla saker blev mycket förvånad när Thorsten avslöjar i högtalarna vem som blivit superriksmästare i år…  ”hundens namn kan jag inte men jag vet att matten heter Lisa Lenadotter (!) ;) :) <3 <3 <3 Min lilla stjärna slutar aldrig att överraska mig – hon är verkligen en duktig hund, en riktig allroundhund!



Överraskad och mycket stolt matte med sin älskade Gaia! 

Då lydnaden i fredags inte gick så lysande hade jag redan då räknat bort oss från att vara med och slåss om titeln… Det enda jag såg under helgen var hur Gaia och jag inte var på topp och hur slött lydnaden var, men nu med facit i hand – vilken hund var inte det!? Gaia gjorde väl inte sina bästa tävlingar, men inte någon annan heller – så självklart är jag nedrans nöjd och glad med hela helgens prestationer. Och jag ska verkligen inte klaga mer, för det var faktiskt inte världens bästa tävlingsväder precis – det var så varmt och klibbigt att man rann bort! :/ 

Vi får väl säga samma sak som alla andra år – antingen alldeles för soligt och varmt eller ösregn i Osby! ;)



Gaia med några av alla de priser hon plockade hem - en kasse med leksaker hade redan hamnat i bilen! ;)


Gaia med Vandringspriset "Coralls minne" som delas ut varje år i Osby till bästa championtik


RM 2011 - Utställning

Riksmästerskap 2011 söndag - Rasspecialutställning och vår debut i championklassen

 

Då var det utställningsdags i varma Osby, 96 Hovawart hade samlats för att slåss om de 2 IHF-certen. Tyvärr var det inte vår tur i år, men vad fasen mycket nöjda ändå! ;)

 

Som sagt så ställde vi för första gången ut i championklassen (Gaia blev ju faktiskt champion i Osby på rasspecialen förra året!) vi insåg också att detta var första gången vi ställde efter de nya reglerna…

 

 

Det var som sagt väldigt varmt och matte har ju inte världens bästa kondis för tillfället, men kämpade på ändå! Efter ett par runder fram och tillbaka bedömdes Gaia ändå vara den finaste championtiken! :)

 

 

 

 

 

 

 

Sen fick vi hämta oss aningen innan det var dags att gå in för att springa igen i bästa tik. 
Gaia blev utplockad av de 4 bästa tikarna och så började kutandet fram och tillbaka igen…! Där orkade varken matte eller Gaia hålla ut särskilt länge och det blev en 3:e placering för vår del! Först var jag rätt besviken, men vad fanken kan ju inte alltid ligga på topp och att komma 3:a av 47 tikar är trotts allt inte så tokigt! ;)

Matte har en fin flicka! J <3 <3 <3

 

 

Får gratulera Åsa o Gräffin som blev bästa tik och fick tikarnas IHF-cert!

 

Lilla Nalle gjorde sin debut med husse i bruksklassen, egentligen debut för officiell utställning överhuvudtaget. Hon skötte sig finfint, ställde upp sig som en primadonna och stod blixterstilla! :)

 

 

 

 

 

 

Hon fick excellent och kom 5:a i konkurrensen, vilket vi också är väldigt nöjda med! :) Hon kommer säkert också plocka sina cert så småningom! ;)

 

Lite kul att 4 av de 5 utplockade brukstikarna var Hässlehoffare! ;)



Lejonkungssystrarna - Nala & Zazu

 

Som vanligt var det mycket trevligt folk på utställningen. Jeanette och Krille gjorde sin utställningsdebut med sin lilla tik-valp Lime på 4 månader. Det gick strålande även för dem! Excellent och sedan en förstaplacering! ;) Lime har föresten en egen blogg som är trevlig att följa!

 

 

 

 


RM 2011 - Lydnad

Träning, tävling och bloggande…… Dags att börja på riktigt igen…!?

Jag kan ju lugnt säga att helgen i Osby har fått en att bli sugen på allt igen igen, framförallt på att träna.

 

 

Helgen som gick bestod av Riksmästerskap för Hovawart. Tävlingar i dagarna 3, lydnad på fredag, bruks (spår för vår del) på lördag och utställning på söndag.

 

I lydnaden deltog vi ”som vanligt” i klass 2. Tror dock att detta var en av våra sämsta lydnadstävlingar. Så jag tänker inte prata så mycket om fredagen mer än att det märks så tydligt hur jag har ”tränat” den senaste tiden och vad jag fullständigt förträngt/glömt att träna på! ;) Direkt efter tävlingen var jag väldigt besviken och missnöjd över vår prestation, men ju mer jag tänker på det - ju med nöjd blir jag ändå med vår insats. Jag måste ju faktiskt erkänna hur dåliga/slarviga vi varit på att träna… [När jag skriver vi, menar jag självklar jag]. Jag har ingen annan än mig själv att skylla för den dåliga träningen eller rent av uteblivna träningen!


 Här följer ett par bilder från dagen

 
Fritt följ


Fritt följ


Fritt följ


Belöning efter fria följet


Läggande under gång

Prispallen lydnadsklass II

 

Men men, nu hoppas jag att vi är på gång igen! ;)

 

Fortsättning av hur vår RM-helg i Osby var, kommer inom kort!


RSS 2.0