Rasspecialutställning

Söndag den 5 juli var det Osbyutställningen, södras årliga rasspecial - i år med IHF-status. 72 Hovawartar deltog, av dem väntade en stooor bunte välkända ansikten! Som vanligt alltid lika kul! :) Vlad hade med sig sin lilla plutt som charmade alla! Det var Nalas första utställning och hon fick hålla sig utanför utställningsområdet denna gången då hon inte är 4 månader ännu! Hon skötte sig bra och busade lite med Annikas Enya och tuggade på allas fingrar! ;)




Jag skulle springa med både Gaia o Casio vilket inte var några problem... Men man är ju alltid lite smånervös ifall det skulle krocka när det är en hanring och en tikring som går samtidigt.


Gaia och Casio ligger och myser utanför ringarna

Domare i tikklassen: Dr Elisabeth Dietschi [Schweiz]                                                                            
Domare i hanklasen: Ans Schelleknes [Holland]


De var Gaias tur först - bruksklassen för tikar.  Solen sken och det var vääääldigt varmt precis när vi skulle springa! Det gick bra trotts det vi ställde upp oss och sprang lite fram o tillbaka. Vi fick ett rött band och väntade i skuggan utanför tills alla skulle få komma in igen och slåss i konkurrensen. Det var 5 tikar som fick ett förstapris (rött band) efter ett par varv placerade domaren en efter en och tillslut var det bara jag och Åsa med Thilwhil's Dina kvar... sprang ett par varv till och domaren pekade på oss!!! Vi vann bruksklassen och fick vårt andra CERT! :o) Wooohooo....!



Min finfina flicka skötte sig så bra!

I öppenklass för tikar var 5 av 15 Hässlehoffare. Hera "Mindi", Jasmin, Freesia, Hydra och Milli. Mindi skötte sig fint i ringen och vi blev inte förvånade när hon pekades in i mitten! ;) Snygg som få! Även Freesia blev utpekade till mitten! Lite förvånade när Mindi kom på en fjärdeplats.. med det var lite knäppt att tänka så  - det var ju rikgit bra! Vi har blivit bortskämda! ;) Freesia slog till med att komma 3:a, men inga tikar i den öppna klassen fick ck..! :/ Domaren tyckte inte att hundarna hade "allt" - rörelser, utseende och mentalitet. Alla hundarna hade antingen eller!



Ina och Hera "Mindi"


Sedan vara det dags för hanarnas championklass där jag skulle springa med syrrans Casio. Han var väldigt svår uppvärmd och vi fick springa rätt många gången fram och tillbaka för att plocka fram ett bra steg. Casio skötte sig fint i ringen tycker jag - Ans verkade gilla honom och berömde både hans utseende och temperament! Han vann sin klass och fick ett Ck.


Bästa hane nästa... endast 6 hanar fick Ck och tyvärr så fick vi lämna först - men jag tycker ändå det var bra att bli en utav dem 6! :o) Fin pojke!


Sen var det dags för mig och Gaia att göra exteriörbeskrivningen. Det märktes att Gaia började bli trött men det gick bra ändå - hon blev godkänd!

Hon var 58cm hög

67cm lång
och hade ett bröstdjup på 24cm


Sen var det bästa tik som stod näst på schemat och nu hade det, som "vanligt" i Osby, börjat regna! Vi sprang en liten bit, sen blev vi inpekade i mitten, liksom 4 andra flickor. De andra fick lämna ringen och vi fick springa vidare. Vi sprang och sprang  - sen sprang vi lite till. En och en blev tikarna återigen placerade tills jag och en veteran var kvar - samma tik som blev tvåa bästa tik på RM:t! (Kom alltså före mig där..) Nu bankade hjärtat på och domaren pekade på mig som etta!!!!?!!! Hehe.. fy fanken vad jag blev glad och Gaia blev galen för att jag blev så glad! ;) Vad häftigt att få komma först av 39 tikar!


Ju mer jag började tänka ju mer häftigt kändes det - skulle jag få ett IHF-cert nu..!?


Sen var det bästa uppfödargrupp - Gaia, Giga, Freesia och Jasmin deltog och vi fick ett förstapris och Hp, med väldigt fin kritik! (Lite smått kaos när vi skulle ställa upp och ta oss runt, men det gick ändå!)



Freesia - Jasmin - Giga - Gaia

Bästa veteran - stod mellan Elliegårdens Black Hazel (tiken) och Gårdvarens II Grosse (hanen). I helgen var det tiken som vann - men gamla Grosse gjorde ett bra jobb och kunde lyckligt åka hem som Veteran - BIM!


Sen var det dags för BIS:et... Lilla Gaia mot stora Zingo (Ladylufs Zingo)! Vi fick börja med att springa ett varv i ringen - sen hälsade handomaren på Gaia och tittade på henne och hennes steg och tikdomaren likadant på Zingo. Sen fick vi springa fram och tillbaka bredvid varandra så domarna kunde titta och jämföra stegen. Mitt hjärta dunkade som sjutton hela tiden...!

Tillslut hade de bestämt sig och denna gången var det tiken som vann!!! Gaia min söta lilla Gaia blev BIR och i och med det BIS och fick IHF-cetet! Jag kunde knappt fatta det men helt otroligt glad blev vi - Gaia blev så glad att hon inte rikgit visste vad hon skulle göra ----



---- så hon bet mig lite i armen! ;)

Jag är så jäkla nöjd med hela helgen... Föst ett förstapris i Lydnaden och sedan BIS!

Jag var så nöjd redan på lördagen och trodde aldrig att jag hade en chans att få CERTET, och sannerligen ingen chans att sedan bli bästa tik och IHF-cert... & sedan BIS ovanpå det! Helt otroligt! Jag är överlycklig - jag måste ha fått världens bästa vovve! Hon båda kan jobba och ser bra ut har jag lärt mig denna helgen!




I hela mitt liv har jag följt med mamma och tittat på utställningen i Osby  - tittat och drömt mig bort om man någonsin skulle få stå där. Undra hur det känns...

Det känns helt fantastiskt! Ännu bättre än vad jag fantiserade om! :)


Tack för en underbar helg!

Tack för att jag fick Gaia!

Tack för den här gången!



GAIA LITEN OCH SÖT BÄÄBIS! ;)


Tredje gången gillt!

I helgen var det Södra Hoffe-klubbens åriga lydnad/utställnings helg i Osby!


Efter mycket velande och beslutsångest in i sista minuten ställde vi upp i Lydnadsklass II.


Vi drog sista startnumret ... nr:9... inte så kul, men man kunde ju hoppas på att molnen skulle hinna fram till det var vår tur! Vilket de inte gjorde! :( Men men...


Platsliggengen gick bra! (10)




Efter en isglass och en riklig kalldusch av Gaia, kände vi oss redo att ge oss ut på den förbaskat heta lydnadsplanen igen! :)


Fritt följ (8)

Gick riktigt bra i början, men tappade lite i vändningarna på slutet.. hon orkade inte riktigt hela vägen, men jag är supernöjd men den braiga början! J






Läggande (8)

Trodde inte att hon skulle lägga sig överhuvudtaget så hon hade full koll på ett par människor uppe på slingan i skogen. Hon tittade inte alls på mig, men det verkar ju som hon lade sig ändå! ;)


Inkallande med ställande (9)

Kom ihåg att säga till om vårt avvikande tecken direkt när vi kom in på planen! & Det gick toppen, jag är supernöjd med hennes stannade! Men som "vanligt" tar hon ett skutt på mig när hon blir för exalterad!




Rutan (9,5!)

9,5!, Jag var så jäkla nöjd när hon sprang rakt in i rutan och bara stannade där i mitten! Jag blev så så så lycklig - men kunde aldrig tro att det var en 9,5:a! :) Hon vet vad hon ska göra, det har nog varit bra för henne att vila en vecka! :P




Apportering (6)

Nästan "favorit i repris"... Hon vill så gärna sticka iväg med apporten på tävlig! Hon springer ut som ett kanonskott, vänder sig om men gör en stooor lov innan hon kommer in och sätter sig, precis som om hon vill visa hela världen vad hon hittade i gräset...




Hopp (8)

Gick bra om jag får säga det. Hon landade väldigt snett, men hon hoppade bra tillbaka ändå! Vi fick nerdrag för islag - inget jag såg eller hörde, men kan mycket väl varit så...



Fjärren (7)

Sådär... det kändes verkligen att hon var varm och trött nu... Fick ge henne ett par dk - men vad gör väl det nu när hon faktiskt presterat den förta halvan så bra trotts att hon varit lite krasslig sedan havs-simturen förra lördagen!

Jag är toppennöjd ändå!




Helhet (7)

Jag kände att jag verkligen behövde peppa henne mycket och puscha henne så mycket jag kunde mellan momenten, så jag var väl på o kladdade lite för mycket på henne...! Men som sagt - jag är så nöjd ändå!



Hehe... vem studdsar med när vi springer av planen..!?


= 167,5p och ett första pris!



Sååååå glad och nöjd!
Vilken duktig flicka jag har! Hoppas att stenen släppte nu och att det kanske går lite lättare här framöver!? Vi tänker satsa på ett LPII


Utanför planen väntade en massa pussar och belöning!


En hel del nytt...!

Nu var det ett tag sedan vi fick något skrivit här i bloggen! Det har varit fullt upp och lite till här hemma! ;)

Förra helgen var det Hässlehoffs Mästerskap hemma i Hässleholm... Fullt ös med en massa skojiga moment, trevligt hoffefolk och busiga Hovawarts såklart! I år var det en hel del nya påhitt som vi utsatte hundarna för, och alla skötte sig faktiskt jättebra! :) Kanske var det för lätta moment...!? ;)

Vi var en tapper trupp på 4 valpar och 8 vuxna som deltog med sina familjer, trotts aprilvädret! Ena sekunden dööövart, nästa regn!



Här har vi delar av gänget!


Sen har det blivit en del träning med tvåans moment - har träffat Malin och Majni som har kommit med en hel del goda råd! Tackartackar! De är jätteduktiga och har stora planer här framöver, det ska bli toppen att få följa dem! Vi tror på er tjejer...!
Lycka till!


Gaias resultat började just arta sig med hjälp av Malins tips och det började faktiskt kännas riktigt bra, och sen blev det inte riktigt som planerat... Lilla valpen kom hem så jag tänkte ta det lite lugnt med träningen och bara ha det mysigt med båda hundarna. Vi hämtade Nala fredagen den 26/6 och på lördagen åkte vi till havet för att ha det lite gött... Gaia började kort därefter bete sig lite kontigt - mer o mer för varje dag. Seg och irriterad (på framför allt valpen). Hon orkarde inte göra något - knappt gå och kissa - inte äta, ville bara sova och kräka! :(




Idag mår hon bättre - men är fortfarande lite seg, hon har antagligen tappat konditionen när hon inte mådde så bra, men det går på rätt håll nu iallfall! (Värmen gör väl sin del också till segheten!)


Algblomningen var alldeles för tidig i år...! :(


Men så är det ibland....


Nu tänkte jag berätta lite om vår nya lilla krabat som imorgon fyller 9 veckor!
HÄSSLEHOFFS NALA-SAMOADOTTER, heter hon!


Hon är världens lilla busunge som inte är rädd för något! Hon hoppar ut i vattnet, kastar sig på allt som "överraskar" henne istället för att fly, hon hoppar från bilen(s tak) rätt ut i husses famn, hon ger sig på Gaia och hennes leksaker, hon attackerar stora bollar eller plastpåsar som kommer emot henne, hon har följt med matte och husse på jobbet och tyckte att allt var spännande - inte läskigt; truckar, maskiner, lådor som åker i golvet, ingenting! Hon har ingen respekt för de höga kanterna ner till Miån... Hon är helt enkelt en helt crazy liten dog! ;)

Du har verkligen fått o bita i min kära Vlad!

  


Hehe... det är verkligen en frisk vind här hemma, men jag tror nog att Gaia känner sig lite dissad av grannarna mm. Hon har alltid varit gårdens stora dragplaster, allas sötnos - men nu har det kommit en annan som tag all uppmärksamhet!





Nala och Husse har föresten skaffat sig en egen BLOGG, (snart kommer även de få en egen hemsida)! http://hasslehoffsnala.blogg.se/ är deras adress om någon känner för att följa deras äventyr!?



Här är husse och Nala efter vår första stadspromenad!


Okay, så är läget i vår lilla värld; vi hoppas på en liten bättring av Gaia så vi kan börja träna igen samt en lite busunge som gör våran vardag osäker! ;)

Till helgen är det föresten Hoffe-specialen i Osby, vi har anmält oss till både lydnaden och utställningen - vi får se om vi kommer vara med eller ej - det avgör vi när det närmar sig! ;) (Typ imorgon eller nått!)




Vi hörs snart igen!


RSS 2.0