Lydnad II

Jamen, nu var det ett tag sedan der skrevs nånting här i bloggen - så jag kan ju börja med att berätta att vi varit iväg på en Lydnadsklass II tävling - inge vidare lyckat denna gången heller! :( Tyvärr... (153p och ett andra pris.)

Tisdagen den 16, åkte vi till Olofström för att testa tävla där en gång! :P  Jag var superladdad eftersom det inte gick så lysande i Gävle... Kanske lite för laddad..!? ;) Marie och Chilli var också med, vilket var jätteroligt! Ser fram emot att tävla med dig fler gånger! ;) I mitt lilla huvud såg det rikgit bra ut med två första pros, inte sant!? ;)

Men men, det hela började som vanligt med PLATSLIGGNING  (10)
Det gick faktiskt väldigt bra, många av hundarna hade tydligen varit oroliga och förflyttat sig mycket och ändrat ställningar.. så jag är jättenöjd med Gaia som låg still! :)

FRITT FÖLJ (7)
Det gick inte så bra, för det första var det fruktansvärt varmt och det märktes mycket på Gaia som var okoncentrerad och slö efter mig... [Har kommit fram till att Gaia trivs mycket bättre i regn än i värme!]

LÄGGANDE (6)
Hehe... min lilla buskikka lade sig rätt hyfsat med sen när jag hade gått tillbaka och precis skulle be henne sätta sig, började hon rulla sig och gnugga sig på rygg... "hörsde" alltså inte mitt kommando! Menmen, hon var ju fruktansvärt söt iallafall - men jag hoppas innerligt att det aldrig händer igen!

INKALLANDE M STÄLLANDE (9)
Hon var på bushumör, så det var en snabb start och hon stannade bra på mitt handtecken! (Vad jag dock inte rikgit var på det klara med var att man bara fick ha ett lika långt handtecken som ett röstkommando) Men jag är väldigt, väldigt nöjd med att få en 9:a!

SÄNDANDE M STÄLLANDE (5)
Njaaaa.... jag ska nog vara glad att jag fick en 5:a! :P Precis innan mommentet hittade hon en liten pinne som hon sprang och hämtade, sen var det ju sprayat vitt (utgångspunkten till rutan) och gräs brukar ju inte vara vitt eller hur!? Så hon bet och slet lite i det innan hon satte sig vid min sida. Hon var alltså aningen okoncentrerad på vad VI skulle göra här näst.... sen sprang hon o sniffade på en massa annat runt rutan, och med lite dirigering och kommano lyckades jag få halva henne in i rutan iallfall! ;) Men jag fick henne dit iallfall och det är jag nöjd med!

APPORTERING (7)
"Favorit i repris"!? Hon sprang ut med en väldans fart och plockade glatt upp apporten... meeeeen siktade sannerligen inte på mig när hon vände sig om, hon sprang åt etet helt annat håll! Så jag fick kalla på henne så hon kom ihåg att jag faktiskt stod och väntade på henne! ;) tugg. tugg, tugg... vad duktig jag är matte.. eller hur!? :P

FRITT HOPP ÖVER HINDER (8)
Hon hoppade bra över, men satte sig inte = dk... inte likt henne, men hon höll på och spanade på ett annat håll en stor del av tiden...!

FJÄRRDIRIGERING (6,5)
Inte särskilt nöjd med... Sam sagt, hon tittade på annat så jag fick ge en hel del dk:n....

HELHETSINTRYCK (9)
Shaaa, som jag sa innan hon höll på med rätt mycket annat - roade sig själv på plan helt enkelt! Jag tror att hon har lärt sig att hon kan DRIVA med mig på tävlig, för hon vet att jag inte säger till henne! För så som  hon bettede sig (lekte! brukar hon inte göra på träning - fast då får hon ju leka med mig... När vi skulle gå av planen så de "då tackar vi det glada ekipaget".. och jag förstår vad de menar! Gaia har ständigt ett leende på läpparna och springer runt och försöker charma alla på planen! ;) Vilket är fruktansvärt sött, men inte så passande på tävling! (-domarna tolkat ju det som olydnad, vilket det också är!)



Vi fick stå på pallen med ett andra pris -ä inte så där roligt men alltid kul att få lite godis o så till Gaia, o en liten pokal! Marie  och Chilli fick även de stå på pallen, på en 3:e plats! Hade det inte varit för platsen - så hade ni fixat ett förstapris! Ni fixar det nästa gång!!! Vann gjorde Ingen Hemmingsson och Kläry från Sälvesborg! GRATTIS GRATTIS!

Men men, nääästa gång så ska vi ta det! ;)
Vi får se om jag kan jobba bort hennes lilla ovana som har vuxit fram!

Men vi ger oss INTE! :oP - Eller hur Gaia!?

Gaia fick posa med sin fina pokal!

RM dag 3

RM för Hovawart i Gävle 12-14 Juni


Söndag den 14:e juni och RM:t avslutades i vanlig ordning med en specialutställning (och ösregn!). I ring 1 dömde Maritha Östlund Holmsten valpar, unghundar och veteraner. I ring 2 dömde Jürgen Krämer (Tyskland) Bruks, öppen, championklass samt BIM/BIR. Sammanlagt var det 84 Hoffar som ställdes ut; 3 ”små”valpar, 53 tikar och 28 hanar.

 

Jag tror vi var 7 tikar i bruksklassen. Gaia fick 1:a i kvalité och fick gå in igen och möta de andra tikarna som också fick 1:or i konkurrensen. Vi blev utpekade av domaren först och fick gå och ställa oss längst bak. De anda sprang vidare och han placerade en tik på 4:e plats… sen en 3:e plats… sen ropade de in oss igen!?! Snacka om förvirrad matte, men vi sprang på! ”Shit, vi har fortfarande chans att ta certet!” ”Kom igen nu Gaia!” Vi sprang o vi sprang, publiken applåderade och Maria och Saga blev utpekade som 2:a…!!!

 

 

Foto: Inger Blixt

Vi kom 1:a i Bruksklassen och fick ck + cert! :)

 

Vi sprang ett litet ärovarv och Gaia blev helt galen när alla applåderade och tjoade på henne! Hehe… såååå söt hon är! [Älskar verkligen uppmärksamhet!!!] :)

 

Sen var det vår kära syster [Hera] Mindis tur! Och självklart fick även hon ställa sig i ett hörn och ”vila” lite, innan hon fick sprina vidare. Hon vann den öppna klassen för tikarna, trotts hård konkurrens!! Mycket fint! :)

 

Efter ett litet tag var det dags för bästa tiklassen och vi fick återigen dränka våra fötter i ringen som nu i stort sätt bara var en stor pöl! ;) Efter ett par varv och utplockningar var vi 5 kvar i ringen, Gaia kom på en tredje plats och Mindi på första plats!!! Wooohooo! :)

Foto: Inger Blixt

Systrarna Guccidoter - Hera, "Mindi" till vänster (1:a btkl) och Gaia till höger (3:a btkl).


Mindi blev BIM och fick IHF-CERTET!

 

Foto: Inger Blixt

Vilken snygg syster!

Jag, Vlad, Mamma, Ina och Inger stannade en stund på vägen för att äta och snacka lite innan den låååånga resan hem började! Trevlig måltid, med trevligt sällskap! :)

 

Min söta gooa Vlad, gav sig inte på vägen hem utan körde heeela vägen från Gävle till Hässleholm med endast 2 stop! Lilla jag satt bak och skrev & sov lite grann! Hade dock rätt mycket skuldkänslor när vi kom fram, så jag tog på mig att köra från Hässleholm till Karlshamn sen iallfall! ;) Vi var hemma runt 2 på natten! Trötta och äntligen torra efter en mycket trevlig helg!

 

Trotts att Jag och Gaia inte skrapade ihop några fina resultat på pappret (förutom på utställningen då såklart!) så är jag väldigt nöjd med vår prestation denna helg, och vi ska träna lite till och hamna på rätt sida gränsen nästa gång! ;)

 

 

Jag älskar min Flicka mest av allt!


RM dag 2

RM för Hovawart i Gävle 12-14 Juni

 

Den 13 Juni var det dags för brukset. Det var dags för spår och vi begav oss till Hofors – långt ut i skogen för att hitta våra spår! Högre klass hade lottdragning klockan 12, och gissa vem som drog sista numret, nr 8!? ;) Vi såklart!

 

Jaja… efter en tids väntande på tävlingsledare och domarna var det äntligen vår tur. Vi var väldigt taggade trotts REGNET(… som aldrig tog slut!) :/ Spårupptagen gick hyfsat, hon jobbade lugnt och analyserade spåret väl innan hon valde riktning. Tyvärr var det fel riktning! L Men men, det gjorde inget, vi vände om och travade ut i spåret, hittade 1:a, 2:a ……. Och 6:e pinnen nästan som en dans! Glada som sjutton var vi (Gaia visade inga tecken på vilt!) Den ena pinnen låg mitt i en megastor älgskit och Gaia valde så glatt pinnen! ;) Nästan alla pinnarna låg osynliga i blåbärsris, så utan Gaia hade vi kommit hem utan en enda pinne!

 

Men efter 6:e pinnen (som jag trodde var den 7:e!) då drog hon rakt upp i backen där vårt påsläpp var, och jag trodde att hon antingen gick på vilt eller fick vittring på spårupptaget. Så vad gör Lisa då då..!? Jo, självklart vänder hon på hundaskrället och kutar ner för backen i en väldans fart, för vi vet att tiden börjar bli knapp… ”Leta spår, Gaia…!!!” Vi irrade runt som små korkskallar nere i ett kärr, tills vi insåg att detta var minst lika fel. Så vi sprang tillbaka och letade efter spåret igen, men matte gav upp hoppet och kopplade loss linan och berättade för Gaia att det var slutspårat för idag… L

 

Och vad gör Gaia…!? Jo, hon springer raka vägen upp för backen där hon var sist, (med matte springandes efter… ) satte näsan i backen, plockade upp slutet och satt där och väntade så stolt tills matte kom ikapp…!

 

Vem tror ni var fruktansvärt sur på sig själv!?!?!?!? Hade jag kunnat så hade jag strypigt mig själv i just detta ögonblick! Men vad kunde jag göra, förutom att vara skitglad och ge Gaia all belöning jag någonsin kunnat!? Min lilla älskade flicka som är såå duktig! [F*n att du fick mig som matte alltså!]

 

När vi kom fram till spårmottagaren sa hon – ”jag hörde er precis i närheten för ca 10 minuter sedan och bara väntade att ni skulle komma ut!”

 

Spåret tog 36minuter… (Max 30minuter) Vår högre tävling slutade alltså här! L Vi fick inte göra varken; uppletande eller lydnad. Jag är besviken på mig själv, men väldigt glad och nöjd över Gaias prestation! Hon var ju så rätt! Jag är så nedrans sugen på att ut och testa igen! Jag vill starta nu, spåra nu! … Men det får vänta tills i höst nu… Ska inte stressa mera, utan ha en ganska lugn sommar med lite lydnad, bus och bad… kanske lite träning inför TJH-SM!?!?!

 

Men se upp i höst!
För då ska vi ut och spåra igen!

 

Jag Vill

Gaia Kan

Vi Vågar!!!


RM dag 1

RM för Hovawart i Gävle 12-14 Juni

 

Jag ska återberätta lite från den gångna helgen som vi tillbringade i ständigt ösregn. J Jag kommer att berätta vad jag, Gaia & co hade för oss, dag för dag…!

 

Jag, Gaia, Vlad & mamma började vår resa i torsdags, den 11:e juni. Vi körde halva vägen och stannade för att övernatta i en campingstuga i Linköpning. De hade gömt att hänga ut nyckeln till oss, så vi fick välja en annan ”förstaklass” stuga! Jag kan ju lugnt säga att det var tur att vi fick en så pass mycket större stuga än som var tänkt från början - för vår packning hade inte fått plats i den lilla! ;)

 

12 Juni

På fredag åkte vi så sakta vidare upp mot Gävle och stannade med jämna mellanrum. Väl på plats letade vi rätt på ”vår” husvagn som vi lånat av Johanna, packade in våra saker och körde ner till brukshundsklubben för att förbereda oss inför lydnaden.

I lydnadsklass II, som jag och Gaia gjorde vår första start i, var vi sammanlagt 8 ekipage.

 

Här följer en kort sammanfattning av våra moment i fullständigt ösregn:

Platsliggning: (10) gick bra, hon låg bra och stilla trotts att det var en mindre sjö på planen.

Fritt följ: (7,5) bra start med god kontakt, lite långt ut i svängarna. Efter språng marsch blev hon lite stissig och svävade väldigt långt ut nästan 2 m ifrån mig en kort sträcka. Satte sig ej sista stoppet.

Platsläggande: (7) där vet jag inte riktigt vad som hände. Precis när tävlingsledaren sa att jag skulle kommendera henne så tittade hon åt motsatt håll och svävade ut lite – så jag vågade inte ge henne kommandot då, utan gick en bit till innan jag gav henne det. Hon la sig lite sakta, som vanligt. ;)

Inkallning m ställande: (6) bra fart och ett leende på läpparna, stannade dock väldigt, väldigt sent. God fart även sista biten.

Sändande till ruta: (5) hon sprang med god fart ut till rutan, smög dock sakta, sakta ut mot den främre högra konen. (hon stannade alltså inte, inte förrän hon hade två tassar utanför rutan och jag hade gett ett dk till!)

Apportering: (6,5) hon var taggad till tusen och väntade bara på min signal. Hon sprang ut gjorde ett rävskutt och grep snyggt. Hehe.. så fort hon vände sig om och jag såg hennes ögen visste jag att hon skulle springa iväg! :P Hon fick ett mini hofferyck och gjorde en stor lov bakom mig innan hon kom och satte sig.

Hopp sitt hopp: (8) allvarligt talat så tyckte jag att det var lite, lite snålt då jag var fruktansvärt nöjd med både hennes hoppande och sittande. Det enda som hon gjorde fel i mina ögon var att hon hoppade på mig i slutet, hon brukar hoppa in i knät på mig när hon blir upphetsad! ;)

Fjärrdirigering: (10) !!!Det vill jag påstå var en otrolig utveckling sedan sista träningspasset vi hade i gruppen onsdagen innan! Då kunde hon verkligen inte någon fjärrdirigering alls! Jag är supernöjd och toppenglad!!!

Helhetsintryck: (8) Positiv hund! Javisst var hon glad, god o glad kexchoklad! Full rulle och ett smile på läpparna, jag är jättenöjd med hennes insats!

 

153,5p (2:a pris) och en 5:e placering.

 

Efter tävlingen fick hon busa loss med RRRRRÅTTAN & käka en burk med köttbullar blandat med lite korv!

 

Trotts att vår insats inte räckte till ett fösta pris så är vi ändå mycket mycket nöjda med de poängen vi lyckades skramla ihop… Då vi haft lite strul på träningen den senaste tiden så är det mer än vad vi hade räknat med! (Fast lite, lite smått besviken vart man ju när det ”bara” saknades 6,5 poäng för ett första pris…!) Nästa gång då tar vi det! ;)


RM närmar sig

RM:et närmar sig nu med stora steg!

Är för tillfället i Hässleholm och ska sådär om 5 minuter sätta oss i bilen och fara halva vägen till årets Hoffe RM i Gävle! Vi ska köra till Linköpning i plaskeväder och övernatta där - för att ca 9 i morgonbitti fortsätta upp till nordligare breddgrader!
Det ska bli rikgit skoj faktiskt! Det enda som får en att vara lite mindre taggad är den långa vägen dit...när ska vi ha RM här nere i trakterna!? ;o)

Men men, lycka till alla Hovawartsekipagen nu i helgen!

Ca 25 st deltar i Lydnaden
15 st (24 anmälda) i Spåret
& 84 på Utställningen

Vi hörs efter RM!

Datorer... :o/

Det kanske undras varför det aldrig blir uppdaterat här på sidan...!?
Det är nämligen så att min bärbara dator strejkar och vill inte vara särskilt hjälpsam för tillfället..! Hela skärmen blinkar i skrikrosa och neongröna småprickar överallt... den fungerar för övrigt, men man blir ju knäpp i skallen efter att ha tittat på den i en halv minut!

Återigen är vi där med alla elelktriska prylar.... de går alltid!!! isönder strax efter det att garantin gått ut! :o(
Jag tycker det är skittråkigt...!

Jag "måste" ju uppdatera mammas hemsida så bra jag kan - så gaias sida blir tyvärr lite drabbad för tillfället...! :o/ Men, håll till godo, jag hoppas på att få bukt med problemet snart så jag kan lägga upp en massa fina bilder som vi tagit nu i vår och lite resultat och liknande..!

Vi var ju på utställning förra helgen - det gick inge vidare alls! Dålig kritik och slät etta på den ena och tvåa bästa tik på den andra - dock inget cert (eller BIR o BIM!!!) på någon utav dem! Tror inte att domarna var alls nöljda med hur våra hoffar såg ut! :o/ igen BIR o BIM, det tycker jag är supertrist! :o/ Menmen, så är det väl ibland!
Fick Gaia mätt också, då domarn trodde att hon inte var tillräckligt stor - hon var exakt så liten hon får vara! ;o)

Sen resten av vår träning orkar jag inte presic skriva om..... det går allt annat än framåt iallafall... Vi är nog lite trötta på det eller nåt!
Inte ens spåret har vi fått att fungera ännu - det är vilt för hela slanten, hon hoppar som en liten kanin och letar vilt, vilt o vilt...! Jag bara kopoookar! Det går ju an när jag vet exakt var spåret går, men om jag inte vet eller om det skulle vara tävling... shaaa, då är det kört! :o/

I Lydnaden har vi också tagit många steg bakåt... tror att jag kanske blivit lite tråkig och kanske har krävt aningen för mycket den senaste tiden..!?  Jag får någ gå tillbaka några steg och ta det luuuuuuuuungt sen i sommar! Så jag inte förstör allt helt! :o/

Menmen, RM i Gävle i helgen!
Ska bli jätteroligt att träffa en massa härligt hoffe-folk igen! :oP

Lycka till alla som ska delta! :o)

RSS 2.0