Mossflickan-Guccidoter

Ingen hundträning idag inte – inte förrän i eftermiddag i alla fall när det är dags för TJH-träning i Sölvesborg med Nala. Från och med denna veckan blir det TJH-träning 2ggr i veckan fram till certprovet! :) Spännande, spännande!

Gaia ska få vila idag, så kanske det blir ett spår imorgon eller nått! ;)

 

Däremot har det blivit en del saker gjorda på städfronten här hemma om inte annat idag!  ;) Jag har försökt bleka lakan utan vidare resultat, städat båda badrummen, damsugit hela nedanvåningen för att snart börja om igen… Tack vare Gaia…!


Bilderna nedan säger allt ;)



Gaia-räkan-mossflickan-Guccidoter! ;)



Jag tror inte Gaia tycker om att ha det rent och snyggt hemma!


Rapport från mamma och Samoa i valplådan – det börjar nog snart hända saker hemma på torpet! :) Samoa (Nalas mamma) har börjat hässja och speka i valplådan.
Så nu väntar vi med spänning på valprapport! :)
Och bilder såklart!

Breakdown

Det blev ingen lyckad framåtsändande-träning igår… Tyvärr. Jag tror nog att vi får börja om från början igen om vi ska få det att fungera.

Likaså Krypet… Vad är det som är så nedrans svårt!? Varför kan vi bara inte få det till att funka!? Just nu känns det som om jag varit inne och rört i det alldeles för mycket – så det är verkar plötsligt vara ännu sämre än förr! :/ Help me out here, please!

 

Jag latjade lite med träapporten också, där har vi en hel del tugg ”som vanligt”… Vet inte om det är lönt att försöka jobba bort det i nuläget…



Gaia springer fort..! ,)


Gaia sitter fint...! ,)


Ska jag vara riktigt, riktigt ärlig så undrar jag om vi inte är nere i en ordentlig svacka i lydnaden också…

Eller är det jag som ställer för hårda krav och tror att allt ska vara lika bra som innan jag ”slutade” och inte orkade träna mer förra året!? :/

 

Hur som helst så är jag så sugen på att ut och tävla, men jag undrar ja om det är en bra idé?

 

Föresten… Vad ska jag satsa på i år?

Vart vill jag komma?

Jo, det vet jag… Men som vanligt vill jag så mycket… En sak står ju självklart överst på listan, men det är ju såklart det svåraste! ”Sikta mot stjärnorna och komma till trätopparna”, eller hur ska jag ha det?

 

Usch och fy, ett litet tränings breakdown!

 

Varför är det inte lika lätt som allting var i början!? ;)

 

 

Menmen… Idag har det i alla fall hänt något positivt! :)

Jag och vovvarna åkte ut med Rebecka och hennes hundar (eller ett par av dem i alla fall) i skogen för att göra ett nytt försök med spåren! :) Denna gången blev det två lyckade spår, vilket alltid = två lyckliga mattar! ;)



Rebecka och Egon spårar!

Förr hade jag inte varit nöjd med Gaias insats, men med tanke på hur det har gått med spårningen det här året är jag vänligt nöjd! 3/6 pinnar + slutet hittade hon. De andra 3 hittade jag, så hon var ju inte och snurrade runt på fel ställe i alla fall! ;)
Vi hittade även en bonus-apport som Rebecka tappat ”på riktigt” i spåret! ;) Självklart blev det en massa bus och lek med den också!

 

Tack snälla Rebecka för en mysig morgon ute i Långasjö-skogarna! ;)

 

 


Spår av vintern…

...Nu finns det bara två små områden av vintern kvar på tomten...! Det går väl nästan att gissa var våra små hjärtan trivs alldra bäst! ;)

 


Gaia svalkar sig i snön på framsidan!


Spanar in vad Nala gör


Käkar snööö...!

Gaia är nu trött på Nala och försöker knuffa bort henne! ;)


Idag har det varit en lugn dag med lite bus med vovvarna utomhus och lite lövräfsning – ca 10m2 – sen var jag helt slut… Inte trött alltså, men har en sån jäkla huvudvärk som inte vill ge med sig med hjälp av tabletter eller kaffe idag. (Kanske var det för att jag fyllde hela huset med rök i morse när jag tyckte det var för kallt här inne!?) :/ Fick öppna alla dörrar istället för att försöka släppa ut all rök! :S Smart va!?

 

Nu när det är dags för räfsning och så, märker man hur stor trädgården verkligen är! :)



Framsidan...

Det blev även ett litet, kort, slingrigt och motivationshöjande (!?!) spår för Gaia… 3 apporter runt vattenverket – över och längsmed en väg – och sedan slutet på andra sidan. Hon gick lugnt i kärnan, men missade alla 3 pinnar första delen. Försökte sedan som vanligt att slippa spåra ute på vägen och kollade alla andra alternativ förutom vägen, men fick tillslut gå ca 10m på grusvägen tills jag avvek och lade slutet bredvid. Det hittade hon och det blev mega-bamse-bus med pinnen och en påse kattmat! :)

 

Jag är faktiskt väldigt nöjd med detta trotts att hon missade 3 av 4 pinnar och att det bara var 100m! :)

Imorgon blir det dock riktig spårning med Rebecka och Egon ute vid Långasjön! Och då blir det upp till bevis!

 

Jag  har även förberett för att köra lite framåtsändande när jag har vilat skallen lite! ;)




*** Lite vårtecken finns det dock på baksidan! ***





Spår & Grilldag!

Igår åkte vi ut i skogen för att tillbringa dagen med Stefan och Rebecka och våra underbara vovvar! :) Vi åkte ut till Hemsjö där vi gjorde upp den bästa planen ever… Dock verkade inte våra hundar så intresserade utav att spåra – så planerna som skulle vara så bra och skulle tända vovvarna sååå mycket, gick i kras! :(

 

En lika nöjd Egon för det...! ;)


Nala

 

Tyvärr måste jag säga att Gaias spår gick sämst! :/ Spårupptag och 1 pinne senare - bytte hon spår! Jag är 99% säker på att hon fick något trevligare i näsan som ex. älg! :(

 

Efter spåren var planen – grillning! ;)

*Check!





Sen var det tänkt att vi skulle göra uppletande, vi  snitslade upp och vallade rutan. Jag kastade dummisar och lekte and mitt i rutan, för att Bill skulle få apportera! ;) *Kovackkovack*

Meeen, när det var dags för uppletande var hundarna för trötta och vi fick lite annat i huvudet..!

 

En mysig söndag blev det i all fall!

Tack så mycket Rebecka och Stefan! Det för vi göra om snart igen! ;)


Heldag i vårsolen

Idag blev det heldag med grönkläder i hundens tecken! ;)



Jag & Vlad fick inviga våra nya skyltar! ;)


Det var TJH-träning för Vad och Nala i vanlig ordning på lördagarna. Idag var det Jörgen som höll i träningen! Det gick alldeles utmärkt för samtliga hundar som var med… Till och med min lilla skata som fick träna både på skott (!) och patrullering! :)

 

Vi började träningen ute på apellplanen, fri lydnad medan skotten kom lite pö om pö… Sedan platsliggning – Gaia såg fruktansvärt låg ut men rörde sig inte ur fläcken. Inget kvarstående efter heller utan det gick att leka av med lite kamp! – Sköööönt! :)
(Jag har ju inte vågat ta ut henne bland skott på sååå länge nu, skönt att det går på rätt håll!) ;)

 

Sen bar det av upp i skogen för lite påvisningsövning och sedan en mycket kort men väldigt motiverande patrullsträcka! ;) Kul!

 

Här kommer ett par av ekipagen nerrusande från patrullen:

 


dUTU  &  Nala



Stefan & Egon 



Åsa & Floyd




Sven & Lira

 

Efter det kvarstannade hela gänget för lite hund-koje-byggning i vårsolen!  ;) Sven hade gjort en prototyp och var arbetsledare – vi andra lekte arbetsmyror! ;)



Men effektivt som tusan var det!


Här är en av de färdiga kojorna:

Nala inviger! ;)




Gaia ligger bredvid o njuter!



 

Efter detta kvarstannade jag och Vlad med våra <3 för att träna ytterligare lite lydnad… Hundarna var trätta så det fick bli lite fotografering och trams på planen istället! ;)


Gaia-bus...! ;)






En underbar dag…! *
Det är vår!


Vårväder

Att jobba kväll är väl inte det bästa jag vet… Särskilt inte kväll/dag när man pendlar så som jag! :/ Men när man jobbar kväll så tror man alltid att man ska hinna göra så himla mycket, ta en promenad, spåra, träna lydnad, uppletande, laga mat, städa, duscha, gå på akupunktur, handla… Listan kan göras lång! Men det brukar inte hinnas med något mer än att städas och duschas! :( Så jäkla tråkigt! För man missar ju hela kvällen sen…. Jaja, har man valt själv att utbilda sig inom vården och jobba storhelger resten av livet – så får man kanske skylla sig själv!? ;)

 

Nu är det ju  trotts allt vår och Hundarna har i alla fall öppen balkong ut till baksidan så de kan gå ut och in (!) som de vill när jag städar! ;) (Smart drag med tanke på hur mycket mossa de drar in… men de njuter – så det bjuder jag på!) ;)

 

Gaia sneglar på Nalas ben...

- Tråkigt, sa Gaia och hittade något roligare att göra...!?  ;)



Nala med det lilla benet mellan framtassarna!


Söt-Nala!




 

Lite vovve-bus på det, sen måste matte fortsätta städningsrepan...! ;)

Snart bär det av till tåge...! ;)

 

 


Spårförmiddag

Igår åkte jag och Gaia med Stefan, Egon, Lennart och Bodil ut för att utveckla spårkunskaperna..!? :/ Vi åkte till ett nytt ställe utanför Mörrum, som för övrigt har en alldeles perfekt patrulleringsstig – den får vi nyttja en annan gång! :)

 

(Vi hade med oss kamera ut till skogen, men den låg i bilen och gjorde nytta hela förmiddagen!)



Vi åkte ut och parkerade någonstans mellan golfbanan och Mörrumsån! ;) Jag gick Egons spår upp och ner i bokskogsbackarna! (undra om den nyförkylda Stefan lever idag!?) ;) Spårupptag på en stig, han skötte det finfint….  Vi korsade vägen ett par gånger, gick i serpentiner och apporter i vinkel, inga problem! Tills han plötsligt släppte det och hade stora problem att hitta tillbaka till spåret igen. När han väl kom på det igen resten också bra! :)

Han har blivit så duktig Egon! :)



(Egon och resten av flocken har föresten en egen blogg!)

 

Sen Gaias spår… Jag blir småilsk bara jag tänkte på det! :( Så jag ska fatta mig kort… Gick över spårupptaget x2, på 3:e försöket blev det bakspår, hon spårade bakåt ut till vägen utan att fatta vad det var frågan om..

Sen var det full rulle och det kännes riktigt bra, ingen tvekan här – trodde jag! :S … 5 apporter sen vimsa hon bort sig ute på ett fält, gick tom rätt över en apport utan att märka den! När jag gav upp och var på väg till bilarna fick hon sedan upp ett spår igen och jag följde henne… Stefan ringer och säger ”bakspår” . Jag tänkte låta Gaia fatta det själv och lät henne gå – då hittar hon en apport…! O sen följer hon varken spåret eller bakspåret, och då var det färdigspårat på riktigt!  :/



Jäkla ****!

Men det är väl bara att komma igen och se glad ut!?

 

 


Upptäcktsfärder

Eftersom vi flyttat ut till nya ”orörda” marker, är det ju viktigt att ut och utforska våra omnejder! ;) Kameran följer med ibland! ;)

 

 

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna…!

Gaia och Nala siktar mot havet utanför Norge...! ;)


Vacker flicka; mitt <3 Gaia




Ett par dagar senare - motion på schemat!
Nala bär väskan med två vattenflaskor i!

Gaias tur att bära!



Väl hemma : Fixa nya föremål och en föremålsluftare...! ;)

Efter röra kommer ordning! ;)


Gaia hittade ett nytt favorit-föremål...
... En tandborste ....
.... som hon inte släppte taget om så länge vi var ute! ;)

*sötnöt där!*


Bandvagn

Förra helgen fick vi besök av ett par "gubar" ur Sölvesborgs hemvärnskompani. De delgav en del info och lät oss sedan åka band vagn med hundarna! ;) En intressant och mycket trång färd blev det fram och tillbaka på grusvägen till Svbg brukshundsklubb. Skoj att göra lita annorlunda saker på träningen också ibland! :)

 

 

Munkorg var för övrigt ett måste och jag måste ju säga att min lilla snäcka var väldigt lugn och duktig, (eller bara väldigt bra på att dölja att hon inte tyckte om det!) ;)

 

 

Gaia & Lisa i framsätet på bandvagnen...

 

 

Nala & Vlad i baksätet på bandvagnen...

 

 

Efter bandvagns-färden tränade vi grupplydnad på apellplanen. Det var roligt att, återigen, göra något annorlunda. :)

 

(fr. v. --> Lyra, Tess, Nala, Akke, Gaia)



Självklart skulle Carina komma och störa titt som tätt...! ;)

 

Kajsa var och hälsade på på träningen med Elias och Akke! Så trevligt att se dem! :) Hoppas att vi kommer kunna ses o träna vi också så smått!


Uppletande

Vi var ute här om dagen för att leta upp en bra uppletanderuta på gångavstånd hemifrån. Vi gick och vi gick, sen gick vi lite till… Men vi hittade en superbra ruta som vi snitslade upp och körde ett par skick! ;) Kameran var med, men det hade tyvärr hunnit bli mörkt och bilderna blev riktigt kassa! :(



dUTU & Nala börja..! 



Medan Gaia fick "vila" en liten bit därifrån.





Sen var det matte och Gaias tur att köra!


& Nala fick vila..! ;)



En mycket lyckad promenix i skogen med härligt vårväder. När vi kom hem fick vi två dekade hundar som ett brev på posten! ;) Kan ju lugnt säga att det märks att det där med kondition inte håller i sig efter en lång vila...! ;)

Nytt år - Nya tag!?

Nu har det nya året äntligen börjat i alla fall och vissa positiva förändringar gjordes trotts allt föregående år! I mellandagarna (den 28/12-10) flyttade vi till ett gamalt, men underbart, hus utanför Asarum. Hundarna verkligen stormtrivs och älskar att ha en egen baksida och få springa av sig på. Vi stormtrivs också för den delen, vi har det ganska så kallt men helt underbart! Vi längtar hem så fort vi inte är hemma! :)

 

Vi börjar väl så smått komma igång med hundträningen igen. Man märker verkligen hur mycket hundarna har tappat och det är svårt att inte ställa för höga krav på dem. Vi får väl se hur det går här under våren. Vi har vissa hållpunkter som vi hoppas kunna vara med på längre fram i vår/sommar. Vi får väl se hur det går med det, (nu när det återigen har kommit snö är det ju inte så enkelt, menmen, vi gör vad vi kan!).

 

Vlad och Nala är ju mitt uppe i sin TJH-kurs, så de är ju flitiga och tränar på varje lördag i Sölvesborg. Snart går även onsdagsträningen igång! ;) Jag och Gaia följer med så mycket vi hinner och orkar (när inte jag jobbar då såklart!).

På tjänstehundsträningen har vi träffat ett annat hundintresserat par i ungefär samma ålder som vi, som vi träffar och spårar med de söndagarna vi kan! Jätteroligt! Hoppas att det blir mer och mer ju ljusare det blir ju mer kan man ju hitta på i veckorna. Eller vad säger ni,  Stefan och Rebecka!? ;)

 

Sen saknar vi ju Malin och Majni också! :) Och hoppas att vi kommer igång med att träna lydnad tillsammans snart igen! (Så fort vi känner att det är ”lönt” igen, så hoppas jag att vi kan träffas minst en gång i veckan!)  ;) Just nu är ju våra hundar så ringrostiga att det inte känns lönt… :/

Måste ju även säga ett STORT GRATTIS till MALIN  & MAJNI som blev lydnadscampions den 13/3-11! :) :) :) Ni är helt fantastiska!

 

 

Bifogar ett par bilder från stridisen & hans bästa "vapen"! ;)

 

 

 

Årets första grillning 13/3.
Även vår första grillning vid huset!!!
Super-mys! <3


År 2010...

.... som vi trodde skulle bli ”vårt” år, visade sig vara det värsta av sitt slag. Om man skulle få önska bort ett år av ens liv, hade jag valt bort år 2 0 1 0.

 

Hundträningen har minst sagt legat på is i stort sett hela 2010.

  • Jag och Gaia tävlade bruks 1 gång i april, med gott resultat.
  • Vi var på hoffe-lägret, mycket skoj, som vanligt!
  • Nala blev kass i nacken, fick åka fram och tillbaka till Helsingborgs djursjukhus, blev dock inte ett dugg klokare.
  • Vlad och Nala fick lämna återbud till Hoffe-Osby, tråkigt.
  • Jag och Gaia var med i lydnaden och på utställningen i Osby. Det gick bra!

1:a pris på lydnaden och BIR på utställningen! :) :) :) <3 (Dock delades inget IHF-cert ut, men överlycklig ändå!)

 


(Domare: Fredrik Norgren)

 

 

Gaia fick sitt sista ”vanliga” cert och blev SE UCH! :)

*Snygg-Gaia*

 

 

Sen gick vi in i hund-tränar-koma, hundåret 2010 tog slut.

 

Jag säger bara vilket år, sicken bergodalbana!
Vilken glädje, vilken sorg.
Våra hjärta kommer alltid bära ett stort tomrum.


Gratis skyltar

Hos SkyltMax kan man just nu få gratis skyltar!
Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet skylt, så skickar de skyltarna inom kort!
Varför inte göra en skylt till sin fyrfotade vän?

RSS 2.0