Liten paus i bloggandet..!?

Som det har sett ut här på bloggen den senaste tiden, verkar det som om jag inte tränat hund alls! :/ Men lite har jag visst hunnit med! Det har verkligen varit fullbokat schema här hemma!
Har det inte varit plugg, städning eller hundträning, så har det varit aktiviteter på klubben eller andra aktiviteter. Så jag lovar alla - vi har inte gått i ide! ;)

 

Jag måste tyvärr meddela att Gaias blogg kommer jag ligga lite lågt med ett tag… Den är ju lite lägre prioriterad än allt annat som måste göras just nu! Det är ju så kalrt hundträning och sen har jag tre tentor i nästa vecka och när väl de är avklarade kommer jag att blogga med full kraft igen! Kanske kommer jag att slänga in ett eller annat inlägg ändå fram till dess – men bli inte besvikna om fallet ej är så…

 

 

På återseende! ;)


Sol och bus i Stärnö!

Helgen som gick passerade alldeles för fort… Lördag var helt klart en slappedag! Vi gjorde ingenting, ingenting, ingenting… Och sen kröp det i kropparna på oss och vi var tvugna att stick ut med vovvarna!

Vi tog en tur till Sternö för att låta hundarna springa loss och busa, en och en. Vi tänkte passa på att fota dem lite och lägga ett spår till Gaia så klart! ;)

 

Jag tänkte inte säga mycket mer än så… Bilderna talar för sig själv! ;) Alla de bästa från dagen finns här!

 

Som en ko på sommarbete..!

 

Gaia is the Queen!

 

Hoppelihopp..!

 

"Sa du något, matte..!?"

 

Gaia har fått fatt i en ny favo-leksak!

 

Spåret… Se alla de bästa bilderna här!

 

Husse hade lagt ett spår till oss.. Vi visste ingenting förutom att jag skulle lita på hunden och inte leta efter spår i snön..! ;) Och sen sa han; ta det försiktigt när ni går!

 

Spåret låg i lite drygt 1,5H och var 800m långt. 7+1 pinnar

 

Ca 50m efter spårupptaget försvann skospåren i snön och både Gaia och jag blev konfunderade! Gaia ställde sig hela tiden upp och sniffade på ett par stenar på en stenmur (väldigt nära ett fågelblodbad!) :( Och jag visste inte om jag skulle gråta eller skrika, så jag sa inget... Gaia hoppade upp på stenmuren och gick uppe på den, med lite stöttning från mig att det nog är okej att spåra uppe på en mur! ;) Strax fick hon vittring på något..

 

Gaia hittar en pinne uppe på muren!


Matte blev såklart tokglad och grävde snabbt upp leverpastejen i fickan! ;)

 

"Håller man riktigt still får man en sked leverpastej till!" ;)

 

Sen rusade hon på i spåret... dock lite för snabbt ibland! Som Vlad uttryckte det, när det är för lätt, går det för fort och hon slarvar.. är det krångligt och svårt koncentrerar hon sig mycket mer och spårar noggrannare!

 

Gaia kan inte spåra med ögonen här... Perfekt! :)

 

Och en bit spårande senare hittade hon det absolut bästa av allt! ;) SLUTET! :)

 

Det var ett spår som var alldeles perfekt för oss, men precis de svårigheterna vi behöver träna på!

Spåra på konstiga ställen, muren

I buskig och stickig terräng

Förbi ex en slaktad fågel

Pinnarna inte synliga

Övergång över väg

och mest av allt - se till att matte inte går och spårar! ;) Haha... (Det var helt otroligt.. det gick verkligen inte att se många spår efter honom, han hade typ hoppat på stubbar och stenar hängt och slängt sig i träden osv.. bara för att få lilla mig att tänka till och lita på Gaia - mycket på gjort! :) *Puss på dig <3

 

De svårigheterna som Gaia inte riktigt klarade av var "som vanligt" vägövergången.. men jag måste säga att hon gjorde det bättre an vanligt! Men det märks tydligt när vi kommer ut till en väg att hon snurrar några varv först för att se ifall det verkligen är över vägen vi ska, eller om spårläggaren vikit av åt ett annat håll...!
Men jag måste ändå säga att jag är riktigt, riktigt nöjd med spåret... Jag tror faktiskt att även Gaias självförtroende fick sig en skjuts i rätt riktning!


Nu är det uppletande vi ska fokusera på ett tag... För där har vi att jobba med!!! :/

 


2 x Spår

Shaaa, då var det drygt en vecka sedan sist! :(

I söndags blev matte Lisa sjuk, men är nu på benen igen! Ett par skojiga pass på fredag och lördag hanns i alla fall med!

 

All tid jag har orkat lägga på hundarna i veckan har jag försökt lägga ute på träning, har varit helt slut när jag kommit in igen, därför har jag inte uppdaterat bloggen något…! :(

Men nu kommer en snabbrepris av den gångna veckan!

 

Fredagen eftermiddagen blev jag sjukt sugen på att lägga ett spår! Det hade varit en del töväder och jag har bara väntat på att få lägga spår… Dock hittade jag inget ställe där jag kunde vara, som det inte låg snö alltså! Så jag gick ner på en grusplan utanför staden och la ett 400meters spår på den hårda skaren!

 

 

Gaia satt uppbunden i ett träd så jag hela tiden kunde ha koll på henne och så hon kunde spana och bli sugen på vad jag gjorde! ;)

 

 

Under tiden vi väntade på att spåret skulle ligga till sig blev det plötsligt dags för musjakt igen!!! :/ Jag fattade inte riktigt vad hon höll på med, varför hon hade nosen nerstoppad i snön så länge så jag tog bort henne. Vi gick åt ett annat håll och så slänger jag en blick över axeln och vad ser jag i Gaias lilla noshål i snön då… Jo, en liten söt, urgullig mus som sitter och tittar på oss! :)

 

Jaja, tänkte jag… Det ska väl bli spännande och se vad Gaia väljer att spåra idag då! ;) Självklart valde hon mig! ;) Haha… Det gick som en dans! Apporterna var jag ju tvungen att trampa ner lite i skaren så hon inte kunde se dem på avstånd, men det var inga problem hon grävde upp de så glatt! Självklart blev det en massa, massa bus och god leverpastej vid pinnarna!

 

[Denna gången ska jag verkligen inte förstöra Gaias spår, utan verkligen försöka förstärka henne istället för att lägga mig i allt för mycket!]

 

Gaia spårade fort, så ibland la jag henne ner en stund vid pinnarna så hon kunde ta sig samman…! Enda gången det var lite strul var när jag gick över gamla spår i snön för då ville hon ta sig en tur på dessa med för hon såg ju faktiskt att någon hade gått där. Så jag tror faktiskt jag lurade henne lite och fick henne att tänka på att inte spåra med dina vackra ögon, utan med sin fantastiska nos! ;)

 


Gaiabus...! :)

 

I lördags…

Då gav vi oss alla 4 ut till Kroksjöarna i hopp om att snön skulle ha smält där i skogen… Men oj så fel vi hade! :/ Det var ännu mer snö än vad vi hade i stan! Skaren var dock hård här med så vi la ett spår till Nala och ett till Gaia. Medan vi väntade blev det lite lydnadsträning!

 

Nala med lydnadsklass 1 - programmet och Gaia med fotpositioner och inkallning.

Ett riktigt bra lydnadspass med bra motivation från båda flickorna!

 

Nala var lite väl het i sitt spår och plöjde mest igenom… hoppade över vinklarna och pinnarna i princip! :( Så det finns en hel del som hon har glömt under spårvilan! :( Pinnmotivation och lite lugnare spårteknik är det som gäller för ekipage Nala framöver. ;)

 

Gaias spår; spårupptag, 1000-1200m lågt, 7+slut på skare i skogen.

Det gick också väldigt bra förutom två delar av spåret, när jag gick ut på en vag och följde den en bit, tappade hon sig helt... (som vanligt tänkte jag säga, men jag göra inte det!) Vi ska jobba bort det! ;) Sen började hon slarva och sicksacka lite i slutet, hon var trött, men kämpade sig nästan blodig för slutet som jag hade gömt på ett finurligt sätt (givetvis så hon inte kunde missa den också!). Nu vet jag i alla fall att dagens spårkondition inte är 1000m, men den är en god bit över 400m…! ;)

 

I och för sig så vet jag inte om det är lättare och spåra på snön jämfört med vanligt underlag!?

Någon som har en aning eller vet!? ;)

 


Kockooo...!?

Jahaja… Då hade så gott som hela denna vecka också passerat! Det är fruktansvärt vad tiden går fort!? :\ Det har varit långa, intensiva och hektiska föreläsningar hela veckan. Men guud, så intressanta!

Vi har börjat läsa akutsjukvård, mitt eget lilla skötebarn! ;) Jag får bara mer och mer bekräftelse på vad jag  vill bli!

 

Jaja… skippa det nu – i och med de tidiga morgnarna och de sena kvällarna så har det inte blivit allt för mycket ordentlig och strukturerad hundträning. :(

 

Gaia mördade en skogsmus i söndags som hon så glatt appoterade till mig... Busade loss i skogen i måndags. Tränade saktagående i tisdags, var nere på klubben i onsdag och försökte få till de där förbaskade fotpositionerna som verkligen inte vill som jag! (Det slutade också med att Gaia inte längre vet vad ligg är)… I torsdags passade hon på att sticka ifrån mig mitt i stan för att jaga en förbaskad kanin… Sen försökte jag friska upp minnet lite grann om vad ”ligg” betyder, inomhus. Men det verkar nästan som om det slagit lite slint. Vi har tjatat så mycket fotpositioner nu så hon tror bara att det är det hon ska göra. Men när jag istället säger ”sitt” dååååå lägger hon sig!?

 

Hahaha… min lilla söta lilla gullipluttsnuttiglutt! ;)

Hon är så kocko för tillfället att man nästan bara skrattar åt hennes trams!

 

Lite skärpning i träningen tack!


RSS 2.0