Äntligen..

... var Kennel sidan omgjort, uppdaterad och upplagd! :) Men Phu vilket slit... Allvarligt talat så hade jag inte gjort om det om jag hade fått välja idag! :/ Men när man nu påbörjar något, så är det väl bara att fullfölja! Kan ju lugnt säga att det ligger många sidor uppe på den där sidan.. o när man ska in o kladda i varenda en och ändra på en massa bilder som inte den nya servern stödjer... Då rullar timmarna!!!
Göra om, göra om och sen igen...! Så nu får vi väl se hur många fel som kommer dyka upp inom det närmsta..!? ;)
Kika gärna och ge mig feedback! www.hasslehoffs.com


Annars så har det inte hunnit bli så mycket hundträning sen sist.. Var ute och lade spår till Gaia igår som gick het okey!
På öppet fält 5-600meter och 10 pinnar + matlåda på slutet. Hittade alla utom 10:e pinnen... då var hon riktigt trött så hon "ville" väl inte hitta den! ;) Lekte och busade mycket med pinnarna och gav leverpastej som belöning, mkt uppskattat av damen! :)

Idag följde vi med husse och Nala på kurs och tänkte passa på och träna lite medan de andra tog en fika... började med lite fritt följ som fungerar ganska bra - betydligt mer på hugget nu än för 2 månader sedan..! :) Kröp en sträcka på ca10 meter med 2 stopp. Väldigt nöjd med dessa metrarna så jag ville inte tjata mer! ;)
Sen har jag gett mig på att försöka lära in tasstarget... vet inte hur det går, men det fungerar ibland! ;)
Menmen, när jag satt där och tjötade den här targeten, så hoppade en kanin förbi… och Gaia iväg som ett skott, med proppar i öronen såklart… Lyssnade inte alls på mig, fastän jag gav ifrån mig årets vrål –”NEJ”… Hon sprang väl runt i skogen ca 4-5 minuter innan hon gav upp… Matte = inte glad à bilen!

 

Jag blir skogstooookig när hon göra så! Argh…!

 

Nått bra tips på att öva sånt här!?

 

Det känns som om luften går ur en när de hittar på sån skit, men jag är övertygad om att det är glömt imorgon igen och jag är sugen på att träna igen! ;)


Höstdagsjämning!?

Hmmm, undra om det var fler än jag jag totalt hade missat det faktum att jag kunde sova en hel timme längre inatt! :(
Blääää.... Vi ska på inofficiell utställning i Bräkne-Hoby idag med lillNala. Vi tänkte köra här ifrån 9 tänkte vi, och lilla jag klev upp vid 7, efter ett litet tag när vi tittade på datorn och text-TVn och då var ju klockan bara 6!! :/ O inte kan man gå och lägga sig igen, så en liten stund framför datorn blir det! ;) Håller ju på med ett litet projekt här...!

Jaja...Vi får väl se hur det går idag när skrangelben ska visa upp sig! ;) Gaia ska sitta och mysa med mig iallafall - så får vi så om det hinns med nån "riktig" träning efteråt! :)

Spår!

Ja men, det har blivit ett par spår de senaste dagarna med blandade resultat...!

 

I torsdags lade jag ett rakt spår på ca 500m. På äng och med 10 spårpinnar. Det låg i 2 timmar och jag är faktiskt nöjd med det spåret fastän det inte gick så bra! ;) Hon plockade de 6 första apporterna och jag lattjade mer en vanligt med dem så hon verkligen skulle förstå hur roliga de egentligen är… Sen missade hon de tre nästkommande… Fråga mig inte varför – men hon gjorde det! Så jag frågade vad hon gjorde och lekte med pinnarna själv! Lagom till sista pinnen kom hon på att om inte hon hittar dem så gör matte det och leker själv. Så den plockade hon upp och fick myyyycket beröm för!

 

I fredags lade jag ett kort men apportrikt spår igen. Denna gång på en gräsplan och med en liggetid på ca 1 timme. & nu var det verkligen drag i linan och plockade upp alla pinnar utom 1, det var precis som om hon dagen innan kom ihåg hur kul det egentligen är att spåra…! Vi lattjade mycket med pinnarna även här och hon uppskattade leverpastejen väldigt mycket! ;)

 

Okay… Sen idag då. Vlad var med kursen ute i skogen för spårträning och uppletande. Så vi tänkte passa på och träna lite, jag och Gaia också! Jag la ett ganska kort spår i bokskog. … Och tyvärr så fortsatte inte den trenden som jag trodde var på väg. Det gick väääldigt sakta, hon slog väldigt mycket på alla håll och undersökte om det inte fanns bättre spår på andra håll och kanter… Stannade lite då och då och tittade sig omkring frågande… Plockade 6 av 8 pinnar. Som hon nu gärna ville äga och behålla själv. Hon sprang runt i cirklar runt mig och ville inte komma till mig och leka med dem! Så det blev mest röstberöm, lite kamp och godis…

Ganska besviken matte går till bilen och bestämmer sig för att köra raka spår med en massa pinnar ett bra tag till och variera både olika typer av skog, men mest fält!

 

När valparna var klara i uppletande rutan tänkte jag låna den då den nu var ordentligt vallad! … Det blev ännu en stor, megabesvikelse så Gaia åkte in i bilen och vi for hem…

Vi får ta och göra uppletande när vi båda är på bättre humör!

För så nonchalant som hon är i rutan, det är så man spricker!

 

Nu är det bara ”inför” rutan träning som gäller ett tag framöver…

 

Jaja… det kommer att ordna sig, det vet jag! Denna gången har vi gott om tid för att göra det rätt, så det ska vi göra!

 


Gaia, Gaia, Gaia....!

Shaaa, det är väl relativt lugnt här fortfarande..! Det blir tyvärr inte så mycket tränat. Lite saktagående och kontaktövningar, försöker även få igång ett riktigt skall...  men det går faktiskt lite trögt.

Har väl lagt 2 spår sen sist, och jag tycker inte riktigt att hon har motivationen som hon "brukade"...! :( Så det är lite trist - och jag försöker hitta på något klurigt i varje spår, typ åla mig en bit, springa barfota eller rent av leka full...! Men det verkar inte alls vara lika intressant som alla djuren som också springer runt och lämnar spår efter sig i skogen! :(

Vi har en lite klurig och tuff period att ta oss upp ifrån just nu - men jag tror och hoppas att vi kommer fixa det och få igång motivationen igen! Ska försöka ragga upp någon som kan hjälpa mig lite! ;)
¤Jag ringer snart!¤ ;)

Uppletandet står väl lite och stampar på samma ställe... om jag går ut o visar så springer hon som ett skott, gör jag inte det så travar hon lugnt och sniffar på allt som kan tänkas... Så har ha vi med och jobba på - väntar & längtar tills den dagen då det släpper!

Annars så ligger rätt mycket fokus på lilla Nala just nu. Hon är en riktig galning och kräver myyyyycket uppmärksamhet! Hon hittar på nya saker för att terra oss dagarna i enda. Sen är det valpkurs på klubben där hon faktiskt är riktigt duktig och verkar vilja visa vad hon egentligen kan! ;) Så många tycker hon är jätteduktig!


Jag och Gaia har inget mer planerat i år förutom att ställa ut på Åstorps-utställningen den 14 November.
Vi tänker ta det lite lugnt och försöka befästa momenten och sedan komma igen någon gång till våren / sommaren...!


Vilan över..?

Så nu vill jag verkligen påstå att vi har vilad - båda två!

Vi har bara slappat, haft det gött och kanske rent av tråkigt! ;) De två första veckorna efter SM:t var nästan värst att försöka hålla sig från träningen, för nu var man så "van" och inpräntad med att träna. Plus att jag verkligen vill att vi ska förbättras och göra bra ifrån oss så klart!

Men men, när jag väl hade vant mig av träningen så blidde jag en riktig soffpära! Så nu är jag inget mer än en slö Lisa som kanske behöver lite pushande för att komma ut och köra ett pass i kylan! ;) Men jag är övertygad om att vi snart är där, självgående igen! ;)

 

Det enda vi egentligen har gjort är väl att vilat, lagt två spår och varit på brukshundsklubben en gång och tränat lydnad! ;) Ett uppletande har vi också gjort… Eftersom Gaia själv anser att hon haft det ganska roligt så har et vi gjort gått i 190! ;) [Vårt lilla problem att hon brukar krypa lite efter mig, fanns banne mig inte igår kväll då hon kröp alldeles för långt fram!] och uppletandet gick snabbt som tusan, bara två skick men eftersom det gick så bra så stannade vi där!

Husse gjorde en riktigt klurigt spår i måndags som hon tyckte var helt galet roligt, hon fick verkligen tänka till och det gick inte att vara för snabb för då skulle man missa något. Matte flög ändå efter som en vante hit och dit, runt träden, upp på stenarna och den lilla galningen hade till och med krupit under två träd som hade ramlat! ;)

Ett annorlunda spår helt enkelt, där matte inte hade nått val förutom att hänga med och lita på sin vovvsing! :P

 

Här kommer ett par fina foto från SM:t som Ann-Sofie Halvarsson tagit. Hon deltog också med sin Hovawart på SM och placerade sig på 13:e plats! Bra jobbat! :)

& tusen tack för bilderna!

 

En glad Gaia efter fritt följ!

 

Nu var det dags för tungapport...!

 

Starten vid tungapporten

 

Tundapportering

 

 

 


RSS 2.0