INT. SV-09 utställning... :(

I söndags var det hundutställning som gällde i Malmö! Den var både INT. och SV-2009, så det var verkligen fullt ös och många hundar! (Vi satt i bilkö i ca en halvtimme för att komma till parkeringen)
Där var 24 Hovawarts sammanlagt.

Lilla jag skulle springa med både Casio, Samoa och min lilla Gaia såklart! Som vanligt på innomhusutställningar så var ringen superliten! Men vi gjorde vårt bästa i att springa på ändå!
Gaia åkte ut med en 2:a i kvalitet, och fick alltså inte vara med mer!
Men men, jag vet ju trotts denna dåliga bedömning vem som är finast av alla!

Idag kom det SNÖ igen!!! Snön kom väldigt passande på många sätt - då jag spenderade ett bra tag på att plantera årets första blommor igår! :oP Idag syns det inga blommor under snön! Typiskt!
Jag som även hade planerat en massa vi skulle göra ute idag nu när vi är lediga... men det får vi väl spara till en annan gång! Kan ju sitta o pula lite med hemsidorna istället! ;o)
Kanske ut o fota lite sen när husse kommer hem!?



[[[ Tycker denna bilden är för söt på lilla Gaia,
när hon "stadigt" traskar iväg med sitt äppelskrutt på isen! ]]]

Kommentarer
Postat av: Maria Ekman

Hej,

Råkade snubbla in på din blogg och kan inte låta bli att kommentera lite.

Tapio Eerola är en högt ansedd domare som bjuds in att döma rasspecialer på vår ras i hela världen. Han ,tillsammans med Gisbert Langheim och Elisabeth Dietschi är förmodligen en av de personer som sett mest hovawart och även bedömt dem i hela världen. Han har en fantastisk blick för hur en hund ska se ut.Och han är inte en snördomare.

Han har det mod som många domare saknar,dvs att i en dålig samling hundar ,hålla ck och Cert. Den självinsikten är något som många svenska domare saknar helt.

Att påstå eller skriva att han "bara" är van vid finska hoffar är patetiskt.

Jag som besökt Tervakoski under de senaste 17 åren kan berätta för dig att de finska hoffarna är oerhört mycket bättre än våra. Och det är för att de har en så hög medelstandard av rasen, något Sverige totalt har tappat. De hundar som är riktigt bra är oerhört bra och kan slå vilka hundar som helst på vilka utställningar som helst.

Sedan är det så att i veteran och championklass kan man inte tilldelas ett första pris. Där bedrivs endast konkurrens bedömning. Så det enda sätttet för en domare att visa att han inte gillar det han ser, är att hålla ck:t. Då får man inte tävla vidare. Sedan placeras man endast i klassen.

Vänligen

Maria

2009-03-24 @ 16:41:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0