TJH-övning

Då var den andra av två grönklädda helger över!

Övningen denna helg var med våra bästa vänner; hundarna! 15 tappra ekipage stod redo utanför Frivillighuset i regnet…! Äh, det var väl inte så hemskt, fredag kvällen tillbringades ju faktiskt inomhus. En stunds information i lektionssalen och sedan ner till Verkstaden där vi körde genomsök av byggnad bland lastbilar och annat ”skrot”! ;)

 

Genomsök i tre rum gjordes, där 2 gubbar hade gömt sig. Gaia var första hunden ut – och hade ingen aning om vad det var vi höll på med.. (inte jag heller!) ;) Vi löste det tillslut i alla fall..! Och Gaia fick en positiv upplevelse när hon tillslut hittade Jörgen o började nog fatta vad det var vi höll på med!

 

Nästa gång det var vår tur fick Gaia se hud de mystiska gubbarna sprang runt byggnaden, smög in och smällde igen dörren efter sig! Detta tände verkligen henne och genomsöket hade en helt annan fart denna gång! ;) Kul, kul!!

 

Natten tillbringades i en stor sal där alla hundförare sov med sina hundar fastbundna i sängen bredvid sig. Det gick faktiskt riktigt bra och det var förvånansvärt tyst måste jag säga! Alla hundarna skötte verkligen sig exemplariskt!

 

Lite skoj var det ju också att det lite oväntat dök upp ett välkänt ansikte… Patrik som har Inka-Hondadoter, en fodertik från kenneln! :)

 

Jaja… Lördag morgon var det snabbstädning av logementet och sedan iväg ut i skogen där vi skulle göra en ”tävling”/övning som gick ut på att hitta stationer i skogen där olika saker skulle utföras! Vi delades in i 3 lag, som alla fick varsin karta med olika punkter utprickade.  Vi skulle ta oss till de olika målen, utan att bli upptäckta av de andra lagen – för då var det minuspoäng!

 

Det var en bra bit till den första punkten där vi skulle leta efter X antal föremål. Vi sprang upp o ner och runt omkring i det området, vi hittade 9 föremål! (där skulle vara 15! Så vi kanske gav upp lite för snabbt!?) Men vi fortsatte vår vandring till punkt två där vi, eller våra hundar kanske jag ska säga, hörde andra grupper längs vägen. Tyvärr kunde vi inte se dem och pricka in dem på kartan! :/

 

Vid den andra punkten var det en fråga vi skulle svara på… Internationella alfabetet, A-P!! Jag tycker faktiskt att vår grupp fick ihop det riktigt bra tillslut, men det var inte lätt! ;)

 

Sen var det lite taktiktänk innan målgång och vi beslöt oss för att smyga upp på en höjd och ligga där o spana tills någon gick förbi, så vi kunde få lite extra poäng! Och visst markerade hundarna efter en stund och ett utan laget gick förbi oss på 10-15m avstånd. Vi kommenderade hundarna och slängde ner oss på backen i hopp om att de inte skulle se oss… Meeeen, eftersom de också hade hundar så var det ganska självklart att vårt gömställe snart skulle upptäckas! ;)

 

När det sedan var ”rätt” tid smög vi ner till målet där kaffe och bullar väntade! :)

 

Det var faktiskt riktigt roligt och med lite mer information och taktisktänk, så hade det varit ännu roligare!

Man var ju lite knäpp själv som kastade sig över sakerna man hittade istället för att låta hunden jobba ordentligt och få all beröm. Och man blev lite frustrerad på hundarna när de satte sig upp och röjde vår position istället för att ligga och trycka på marken som vi gjorde... Det var den lilla tävlingsmänniskan som kom fram när det var lite mer ”allvar”! ;)

 

Gaia var jätteduktig och jobbade på finfint hela tiden!

Jag är mer än nöjd med hennes prestation…!

För första gången sen SM så har hon varit riktigt laddad och taggad till 1000! :) :) :)

 

Jajamensan… Det var den här övningen det!

Och ännu mer mersmak, det har man definitivt fått! :)

 

2010 – här kommer vi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0