SM söndag 20/9

Dagen började med uppletande. Jag kände mig ganska lugn, då det inte finns anledning att stressa upp sig! ;) Jag kände mig ändå väldigt laddad och ville visa vad vi ärt oss den senaste tiden, för nu vet jag att hon kan springa rakt och hämta föremål – utan större tuggning!

 

Rutan som vi blev framvisade till, var inte precis vad man hade räknat med – såklart! ;l halva 1/3 av rutan var högt gräs, sen en liten stig, 2/3 skog med riktigt kuperad terräng, stora stenar, en stor brunn och med en stor bergsvägg i ryggen…

 

Men men, jag tog på henne tjänstetecknet och skickade först från vänster hörna… ”leta”! Hon satte upp nästan i vädret och kastade sig bakåt…!!! (Publiken stod bredvid berget vid det öppna samt uppe på berget för att kunna se bättre!) Vad jag fick reda på senare var att folk som Gaia känner hade varit så smarta att satt sig där uppe. Hon försökte klättra upp flera gånger!

 

Sen sprang 3-4 meter snett till höger och hoppade upp på brunnen och lattjade. Trippade runt där och tittade på mig – skrattade med hela ansiktet, ”bonkbonk”… Det lär ju ha ekat på ett roligt vis eftersom hon tyckte det var så roligt, hon hoppade upp 1 gång till och tredje gången hon försökte, sa jag till henne.

Efter ett par skick där i skogen hittade hon en skinnhandske så vi gav upp i skogen och skickade på det öppna området

 

På första skicket därute sprang hon runt lite och sniffade (jag trodde hon hade fått nått i näsan)... men satte hon sig och kissade!

 

Jaja…. Det slutade i alla fall med 1 föremål och en mindre nöjd matte! :(

 

=0

 

 



 

Efter en stunds vilande var det dags att transporteras bort till spåren, 3 & 3. Jag åkte sista vändan där dagen – och hade naturligtvis även det sista spåret! En hemvärns motorcykel körde först och vi körde och körde… vi släppte på det 3:e sista ekipaget och vi som var kvar fick fortsätta en bit till och parkera våra bilar lite längre bort. Vi parkerade vis spår nr. 12, mitt spår. När vi just hade parkerat där, kom en annan bil – min spårläggare! Så jag fick hänga med nästsista ekipaget, så jag inte skulle se vart han gick.

 

Efter det tog vi oss en liten kisserunda i väntan på att vi skulle bli påsläppta. En av domarna skämtade med mig och sa ”äh du, vi sätter två 10:or med en gång så slipper vi gå med dig, vi är rätt trötta nu, och vi vet att ni kan det här”!!! (har träffat denna mannen tidigare) Hehe.. ”självklart” sa jag – men de gick fanken med ändå… ;)

 

Jaja… vi skulle fixa det här jag och Gaia. Jag kände mig riktigt självsäker för jag vet att hon kan spåra och att hon tycker det är roligt! Jag gjorde som jag skulle, satte mig ner och kopplade om, vinkade med mig truppen och traskade på… Gjorde en del stillasittande och vad hon egentligen höll på med då – det har jag ingen aning om! Vi traskade på och efter en bra bit ner på stigen (traktorstig på ett kalhygge) så stannade hon gjorde en lov och var på väg bakåt. Testledaren (som går en hack i häl) kom så klart i vägen så vi fortsatte och så får hon en väldigt väldigt svag och osäker markering, men jag försökte pucha henne… jag gjorde en markering då jag tyckte att hon hade stått där så länge och fokuserat – det var fel. Blev tillbakakallad och fortsatte, och fortsatte… (När jag sedan blev påvisad spåret så var det lite bakom där hon stod och snurrade och där hon gick in var väl 3-4 meter därifrån).

 

Jaja… jäkla piss var det. Kändes inte så jäkla bra att bli påvisad på ett spår som jag vet att hon kan markera! :/ Men vi satte oss där och gjorde stillasittande i 5 minuter laddade om för spåra, det kan hon som en klocka! ;)

 

(Tävlingsledaren stack fram en lapp med hans telefonnummer till mig innan jag blev påsläppt… undra varför!?)

 

Sen iväg… Jäklar vad fort... det inte gick! Det var en jäkla terräng med manshöga smågranar och en jäkla massa björksly på marken. Hon hoppade, klättrade och kämpade med riset – så något drag i linan det hade jag inte precis… Efter ett tag kändes sen som om vi inte kom någon vart, hon hoppade ett par meter ditåt, ett par åt andra hållet men fick liksom inte upp spåret igen. Så vi gick lite längre ner där smågranarna tog slut och det blev mycket bättre mark, och där fick jag lite drag i linan och se stannade hon… hon hade hittat metallapporten – alltså 3 apporten! Vi hade slutet kvar och vi skulle ju fortfarande kunde få en 6:a om vi hittat metall och slut! Så full speed på igen taggade som tusan!....

 

Så ringer plötsligt tävlingsledaren som på något sätt fått tag på mitt nummer och talade om för mig att tiden var ute och att jag borde försöka leta mig tillbaka nu..! Usch vad besviken jag var, det var med tuuuuunga steg jag rörde med som signalhornet… :( :/ :[ Argh…!

 

Hur man kan nolla det moment som vi vet att vi kan, som brukar gå så bra!? Jag var inte trevlig att prata med sen…!!!

 

Vi kom nästsist… alltså på 29:e plats, med en nolla på spåret, nolla på spårupptaget, nolla på uppletandet, nolla på inkallningen, nolla påläggandet….!
Hur glad och nöjd tror ni att jag var!?

 

Men efter lite andrum så bestämde jag mig tillsist för att gå på prisutdelning och heja på Kajsa, som placerade sig 5:a!!! Helt otroligt duktiga var de! :) Kom till plats för att hjälpa till och fick vara med och tävla, lyckades med ett sånt kalasspår, 494 av 500 p fick de!!! Sen gick det bra, bra och bra! Och kom tillsits 5:a! Superbra jobbat! :)

 



Prisutdelning på slottet
 


Tar emor protokollet..



Kaja fick blekingegruppens hederspris!


 

Så här några dagar senare så har jag kommit över det… det var riktigt hårt och en stor besvikelse – inte att jag kom nästsist, utan att vi inte klarade framför allt spåret som jag veeeeet att vi kan! Mitt mål med denna helg var att få poäng på alla delarna, alltså uppnådde jag inte heller mitt mål.

 

Dagarna efter så var jag sååå sugen på att ut och träna igen för att börja om, komma igen och visa att vi visst kan! Jag har verkligen fått hålla mig i skinnet för att inte gå ut och träna varje kväll – men hon behöver vila så är hon säkert ännu mer taggad när vi drar igång! ;)

 

För inte har vi gett oss ännu!!!

Vi kanske inte kommer tillbaka i år, eller nästa år, men vi kommer igen! :)

 

 

[TACK för allt Conny S!]


SM lördag 19/9

Min & Gaias lördag började med lydnaden… Toppen var min tanke innan det var vår tur för hon var så taggad! Shit, tänkte jag efter – hon var för taggad! ;)


 


Fritt följ
Det började med ett ”vanligt” ganska långt och tråkigt fritt följ. Raka långa sträckor med stegförflyttningar hit o dit! ;) Hon tappade kontakten på de långa sträckorna, kikade lite här o lite där och kom därför lite efter ibland och före ibland…! Vid stegförflyttningarna var hon så taggad att hon studsade som en känguru vid min sida! & vid språngmarsch nafsade hon mig lite i armen… - Men kul det hade Hon, det vill jag lova!

= 5-5,5


 

Läggande med avlämnade i språngmarsch…

Likadant här – lång sträcka och hon tappade min kontakt, så när jag sa ”ligg” stannade hon och försökte komma på vad jag ville, såg mig springa.. och sprang med!

= 0:a


 

Inkallning med ställande, fr liggande

Hon nosade tydligen lite… inget jag såg såklart. Men sen var det full rulle mot mig, snabbt som tusan – stannade snabbt o bra tyckte jag. … Men sen tog det lite för lång tid innan tävlingsledaren gav mig kommandot & Gaia visste ju vad som skulle hända – så hon sprang själv efter ett par sekunder!

= 0:a

 

Tungapporten

Där sprang hon med gott tempo ut och nosade på apporten, tog den alltså inte med detsamma. Men tog den sedan i ett ”stadigt” grepp och galopperade mot mig, och tappar den ca 5 meter ifrån mig…

= 5:a


 


Kryp under hinder

Lade sig snabbt och snyggt, nosade tyvärr när hon väl lagt sig…! Annars så var det ett väldigt bra kryp tycker jag! Hon kröp lågt hela tiden och det var inga problem under hindret!

= 8,5-9


 


Stegklättring

Gick alldeles utmärkt, bra tempo o så, förutom att hon hoppade över sista steget…!

= 9:a



 



Shaaa, Det kändes väl inte sådär toppenbra att  inte prestera bättre på lydnaden som hon kan mycket bättre…! Men vi var glada att vi fick några poäng och självklart de två sista rutorna!

 

Vi åkte tillbaka till stugan och vilade lunch… Drack kaffe, käkade lite och sov!

 

Sen var det dags för patrulleringen!

Vi blev transporterade till patrullstigen två och två. Det började med att vi fick lasta in hundarna i ett hundsläp och vi förare fick hoppa in i en buss… Jag släpptes av först och att jag skulle gå först från min sida… Väl uppe vid starten började nervositeten verkligen ta form!!!  :/ (dels på grund av klantighet från min sida…..!) :/ TACK Gun och Benelli!

Kan inte komma ihåg sist jag var så nervös..!


Helt högröd i ansiktet gick vi upp för att möta tävlingsledaren och domarna. Det började med platsliggning där på stigen, jag gick iväg med tävlingsledaren och fick min ordergivning en bit där ifrån… och ett par lugnande ord! Aaaannnndaaas…… Tack tack, A!

 

Sen kom skotten; Gaia vände på huvudet första skottet, men inte andra!

 

Så nu var det dags, jag satte mig ner och gav alla små kommando och vinkade med mig truppen…

Sakta, sakta gick det i början – jag fick markeringar hejvillt, till höger och vänster, ljud och vind, hit o dit…! :/ Snurrigt som attans var det i början och vi gjorde många stillasittande och tog god tid på oss för att försäkra oss om det var något eller inte.

 

Ett par gånger kände jag lite starkare tecken från Gaia och jag visade gruppen vad vi hade hittat… gick vidare och fick en bit efter halva sträckan en mycket konstig markering! Hon vindade åt höger, satte sig i den riktningen men vände sig flera gånger åt vänster – så min slutsats var att det var ljud till vänster.
Vilket ingen i publiken höll med om och hade definitivt inte satt det som en markering, isåfall vind...! Men vi hade rätt! Det var ljudet, men fick såklart inte så mycket poäng på den delen eftersom hon inte bjud ut, men jag är glad att JAG markerade den! ;) och inte bara gick vidare...

 

Rätt som det var började tävlingsledarens tidtagarur tjuta…!!! Jäklar, där gick tiden ut! :( Så sisa biten vill jag lova gick rätt snabbt, då man får avdrag för övertid… (man får dock även avdrag om man inte håller samma hastighet genom hela..!) Så det var väl att välja mellan pest o kolera så vi spurtade lite i slutet!

 

Jaja… jag var glad när det var över! & poängen kändes helt okey, det var ju över 250 iallfall!

= 360,5p

 

Vilken huvudvärk jag hade sen när vi kom tillbaka till stugan! Kepsen dödar verkligen mig, så jag klippte ”lite lätt” i den på kvällen för att inte dö nästa dag också! ;)

 

Vilade en stund, sen var det dags för SM-middagen!

God mat, trevliga människor, fina lokaler och en upplevelse i sig gav en god och stämningsfull kväll!


SM fredag 18/9

Klockan 10.00 började veterinärbesiktningen för bevakningshundarna ute på Rosenholm. Vi var där i god tid ((för en gångs skull ;) … ))och allt gick bra! De hittade den lite konsitgt placerade öronmärkningen och veterinären fick pilla överallt och tyckte allt verkade okey! De klämde och kände på alla lymfknutorna, stretchade och töjde på benen och såpande till sist på en liten springtur… Skönt!

Något som inte riktigt var lika kul var att våra andra polare från distriktet tyvärr inte gick igenom besiktningen… och våra reserver Kajsa & Acke fick hoppa in istället – vilket var kanon! Vilken tur att ni fanns på plats! :)

 

Sen åkte jag till campingen och checkade in i stugan som vi skulle tillbringa helgen i. Det var en liten mysig camping där stugorna låg nere vid vattnet… Gissa om Gaia blev glad och tänkte kasta sig ut i vattnet, vilken hon då inte fick – inge mer bad i havet snäckan min!

 

 

Sen bar det tillbaka till Rosenholm där vi gemensamt skulle marschera, alla hundförare, domare, flaggbarare och musikkåren till slottet där invigningsceremonin hölls.

Rätt pampigt med alla hundar som gick i paraden – dock rätt påfrestande för de hundarna som gick med!  Andra hundar här och där, där och där… På alla håll gick det ju hundar som vi aldrig träffat förut och Gaia var rätt trött efter halva sträckan ungefär!

 

 

Själva invigningen var också väldigt trevlig med många bra talare!

 

 





Efter det var det snabbkissning med Gaia för att hinna byta om till civila kläder innan det var dags för kamratfest; en sjötur runt Karlskrona och sedan middag med lottdragning! Jag lyckades dra nummer 12. Ett bra nummer!? Klart att det var!




 

 


Vi kom väl hem igen till hundarna runt 10 tog en snabb kisserunda igen och somnade sedan som en stock!


SM = över

Jahadå... då var denna helg som allt den senaste tiden fokuserat på; över...!

Jag kan väl börja med att säga att det inte riktigt slutade som vi hade tänkt! ;( ;) ;/
Vet inte riktigt var jag ska börja eller vad jag ska säga ännu - mer än att lördagen gick betydligt bättre än söndagen - som blev en ren katastrof!

Jag antar att det finns en del som väntar på att höra mer om vår helg... men det är inget jag orkar ta tag i just nu - så ni får hålla till godo ett tag till! Jag kommer att berätta och skriva mer om helgen så småningom.

Jag och Gaia slutade på 29:e plats.

Om jag hade känt att vi gjort en bra prestation och inte kunnat göra bättre så hade jag varit supernöjd med att komma på 29:e plats…
Men när jag vet hur bra det kan gå så känns allt genast lite sämre!

Att nolla ett uppletande, ett spårupptag och ett helt spår på samma dag..!?!? Det låter inte som min Gaia…
Därför är jag lite besviken och behöver samla mig lite..!

Så de kommande veckorna kommer vi ta en paus och jag ska fundera på hur det kunde gå så himla fel och om det är något vi kan göra nått åt…!


Tack till alla som hejade på oss i helgen!

 


Något som däremot var riktigt skoj i helgen var att våra träningskompisar; Kajsa och Acke slog på stort och hamnade på en 5:e placering!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS! :) :) :)

 

Här finns lite bilder från helgen – tyvärr inte alls många actionbilder. Svårt att få med kameran ut i skogen! ;) Men där finns lite blandat från invigningen, kamratfesten och lydnaden!


TV4 nyheterna

Det här klippet sänds lokalt hela dagen idag för att "locka" folk till Karlskrona och Rosenholm för att titta på tävlingarna...! ;)


(Ni måste klicka på videon!)



Men men... nu sitter jag o Gaia o käkar frukost - ska snart slänga oss i bilen och köra! (idag känner jag faktiskt mig riktigt lugn.. konstigt, men det kommer väl senare!)

Vi hörs och syns!!

Rosenholm imorgon!

Då var det helt plötsligt väldigt, väldig nära det här SM:t! ;)



Helt sjukt är det... I morgon bitti åker jag och Gaia till Rosenholm för att göra veterinärbesiktningen, delta i invigningen samt käka middag med lottdragning!

Så idag måste det handlas och packas samt försöka hålla nerverna i styr!

Igår gjorde jag en annan väldigt intressant och "smånervös" sak..! TV4 ringde på morgonen och undrade om de fick göra ett reportage om oss nu innan SM. Först tvekade jag, då jag verkligen inte är bra på prata... men efter lite snack med resten av TJH-gänget så  var det "självklart" att jag var tvungen att ställa upp!

Soo off we go (skubbade inte från skolan...!) och lite moraliskt stöd behövde jag allt från min kära familj! ;)



Jag är som sagt inte så bra på att prata framför kameran men jag hoppas att det blev några bra klipp med Gaia om inget annat! :) Om ni vill kika så kommer det dyka upp på den här sidan troligtvis inte förrän fredag dock - då det kommer sändas då... http://nyhetskanalen.se/lokalt/karlskrona

Men men... som sagt, det känns helt overkligt att det verkligen drar igång i morgon.. Men väldigt, väldigt spännande! :) :)

För er som vill se ett prelemenärt schema för hela helgen, så finns det som pdf-fil här;

Efter lottdragningen på fredag kväll vet jag vilken tid vi kommer göra de olika sakerna...!

Okaydokay... nu tror jag inte att jag kommer skriva något här förrän efter helgen. Och förhoppningsvis kommer jag vara väldigt nöjd med vårt sammarbete och vår egen prestation oavsett hur det gått på pappret! :)

Ha det gott så länge!


Snat dags...

... För det största vi någonsin gjort - Gaia & Ja!



Som ni kanske förstått så har jag inte riktigt haft tid att skriva och berätta om hur vår träning och uppladdning inför den stora helgen har gått...! ;) Jag kan lugnt säga att vi har haft och göra, trotts att det inte har sett ut så här!

På dagarna har ju "lilla Lisa" gått i skolan och på eftermiddagarna och kvällarna har det varit hund, hund, hund & träning, träning, träning! ;) Har ibland även kört ett minipass tidigt på morgongen!

Vi känner verkligen hur det börjar dra ihop sig... sömnen är väl inte den bästa då man ligger och funderar på hur man ska göra om detta problemet uppstår - eller om detta skulle inträffa! I o för sig så spelar det ingen roll för man kan ju inte riktigt "planera" eller vara förberedd på de eventuella problem man kommer stöta på - då det riktigt sällan är just de problemen som man tänkt sig före som dyker upp! ;) Men men, svårt att sluta tänka ändå...!

Jag har haft den stora fördelen att få träna spår och uppletande med alla våran Conny och Tommy nere i Landskrona! Fick en massa toppenbra tips och en hel del funderare att ta med mig hem! :) Jag är så tacksam och glad för hjälpen! You go Conny, jag vet att ni fixar allt, Jag och Gaia ska se till att ta med oss så mycket som möjligt och köra så det ryker; & visa att vi med KAN! :) Jag hoppas att vi kan träffas och träna fler gånger framöver...!

Har även fått chansen att träna med en annan duktig Hoffemänniska; Gunilla, som kom med i SM för bevakningshundar 2008, men tyvärr inte kunde delta. Tack så mycket för alla superbra tips jag fick på patrullstigen, du är verkligen jätteduktig!



TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR HJÄLPEN!

Fy vad glad jag är för att valpköpare finns! ;) Haha...!

 

 Måste ju även tacka - vår Anna Skipper, som har peppat mig och hjälp mig så gått det går med lydnaden! ;) Jag är nog inte the most clever att ha med att göra när det gäller lydnad, men vi gör så gott vi kan! ;) Tack för ditt stöd...

Nu är det snart dags...!
Ingen mer tid till strul och ändringar... (Har dock fått ännu ett bakslag i uppletanderutan, så det ska jag köra idag och ev imorgon kväll!)
Ska till Rosenholm och träffa tidningen som ville göra ett litet reportage imorgon… (tyvärr måste jag ha mina militärkläder då..!) :( Men men, hoppas hon blir taggad ändå när jag väl tar på mig dem igen på fredag! ;)

Sen är det bara vila och lite motion som gäller fram tills på fredag.

Gaia gjorde ett toppenspår i helgen och en väldigt bra motivationspatrullering - så jag känner att jag stannar på toppen och hoppas att vi är kvar där när det gäller! :P Hehe... titta upp för där sitter vi! ;)

        [ Vi ska iallafall köra så det rycker och roa oss så mycket det går! Även om vi kommer sist så har vi vuxit så mycket ihop med alla förberedelser (och förhoppningsvis även på tävlingsdagarna)... Jag är glad och nöjd som det är och dit vi har kommit!  ]     


Men vi tänker banne mig inte ge oss utan lite fight! ;)


Heheheee....


Vi kom med...!!!

 


Försvarsmästerskapen 2009, here we come! :)

Blev helt tyst när jag kollade deltagarlistorna till SM:t i förra veckan… Läste noga flera gånger om för att försäkra mig om att jag inte läst fel! Men det verkade verkligen så…!
Vi kom med!

 

Hehe… helt perfekt att det är så nära, så man slipper åka ända till Haparanda eller nått! ;)

 

Jag går i skolan hela veckan så jag kan tyvärr inte åka dit ett par dagar innan och installera oss.. Men jag har i alla fall hyrt en stuga på Campingen bredvid, fredag och lördag natt så jag slipper köra hela vägen hem ifall jag nu får ett av de spåren som går halv 7 på morgonen!

 

Vi får väl se hur/om det påverkar Gaia att bo på annan ort med massvis av hundar runt omkring..!? Hoppas verkligen att hon kan fokusera på det vi ska göra i alla fall!

 

Jag kan ju tillägga att vi är jätteglada att vi kom med överhuvudtaget och att vi inte har några som helst förhoppningar om att slå till med stort, för detta är så stort och jag tror inte att vi håller måttet riktigt lika väl som många andra! Vi är så glada och så nöjda att vi ä’r en av 30 i Sverige och blir det 2, 28 eller 27 så är det bra bonus! :)

 

Vi ska gå ut där; prova tävlingsnerverna ordentligt, göra vårt bästa och ha riktigt, riktigt skoj! Och njuta av att jobba tillsammans och vara på en trevlig tillställning ihop… Gaia och Jag!



RSS 2.0