Gegga + Lydnadsträning = sant!? ;)

Då var man hemma igen efter en liten sväng till Hässleholm! ;)

 

Igår morse träffade vi Malin och Majni för att träna lite lydnad. Nu när det för första gången på så länge var plusgrader tänkte vi träna någonstans där det inte var så mycket snö – vi chansade på en grusplan! :) & det blev toppenbra; vi insåg ganska snart att det var nyttigt för alla tre hundar att träna på lite grus, vatten och gegga! ;)

 

Det togs en del foton under träningen, lite mörka dock men bättre än ingenting! :)
(Alla de bästa bilderna från dagen finns på bildsidan)!

 

Gaia

 

Nala

 

Majni

 

 

Det som jag och Gaia kommer att fortsätta tjata ett bra tag till är hennes fotpositioner som är alldeles för långt fram! :( Tråkigt att ändra på något som man har godkänt sen dag ett… Men bättre göra det nu än att göra det ännu längre fram!

 

Uppställd inför skall. (alldeles för långt fram!) :(

Sen kom vi underfund med en annan sak som också eskalerat den senaste tiden… och det är Gaias nonchalans! :( Vi upptäckte igår att varje gång jag ex. sa ”stanna” till henne när jag skulle lämna henne för inkallning, så började hon titta sig omkring och tappade helt fokus på mig! Men det ska vi nog fixa till inom kort! ;) Haha… hoppas att vi fixar till det snar i alla fall!

 

Kan Gaia behålla fokus när matte går iväg..!?

 

Majni skötte sig bra, var lite skeptisk i början om matta verkligen menade att hon skulle sitta på detta räliga underlag! Men när hon insåg att det var det matte ville så var det inga problem. Ni e jätteduktiga & har energi som få! ;)

Tack för all hjälp Malin!

 

Majni ligger i rutan

 

Majni valde rätt apportbock!

 

Nala var också duktig… Även hon skeptiskt på underlaget, men med lite godishjälp så fixade hon också det! Linförigheten tycker jag bara ser bättre och bättre ut, så det är kalas!

Bra jobbat! :)

 

Nala och Vlad under linförigheten

 

Linförighet

 

Även apporteringen sitter fint för Nala och Vlad!

 

 

Jag hade lite planer på att lägga spår denna helg då det varit lite plusgrader och mycket av snön har smält – i stan i alla fall! Självklart är det inte lika varmt i skogen och snön har ju givetvis inte smält där! Så tyvärr så blir det nog inget spår denna helg heller! :( Men vi håller tummarna för plusgrader nästa vecka, så kanske snön hinner försvinna även i skogen tills nästa helg!? :)

 


Gaia-blogg

Då var helgen här och snön smälter så fort den bara kan! ;) Nu blir det blaskigt, blött och skitig istället! Men ju tidigare smältningen inträffar, ju tidigare kommer våren och ju tidigare kommer spårkonditionen! ;) Hahaha… Allt går ut på hund i denna lilla skallen!?

 

Näää, det är faktiskt inte så farligt – det är bara för att detta är en Gaia-blogg, inte en Lisa-blogg, och därför handlar den inte om Lisa! ;)

 

Vi får väl se vad som händer till helgen… Ska en snabbvisit till Hässleholm i alla fall, annars så hoppas jag på mycket bra träning; ska kanske ge mig på att köra uppletande ”på riktigt” och fortsätta traggla framåtsändandet!

 

Jag hade ju en liten tanke om att nu i veckorna när jag haft så mycket att göra i skolan skulle jag satsa på att träna en massa kryp här inomhus, men det har ju varit för jobbigt att gå ut i källaren för att hämta en matta!

Jag får kanske gå och hämta den nu i alla fall, kan inte sitta här och lata mig och tro att ett bra kryp kommer komma på posten! ;)

 

Gick föresten ut och tänkte träna lite sakta gående i parkeringshuset, varmt och torrt(!), klockan 22 igår kväll. Jag märkte ganska snabbt att Gaia var lika trött som jag, så vi traskade in igen efter ett par mindre lyckade försök! :( Kudden kallade och var skönare att lägga huvudet på än vanligt! :)


:) :(

Igår var en tung dag för matte i skolan, en lååång heldag från 7 - halv 7… Så sådär väldigt mycket hundträning blev det tyvärr inte! :( Men kvällen innan träffade vi ju Malin! Och då blev det träning och en massa tips såklart!

 

Jag bestämde efter en massa drillande fram och tillbaka att jag ska stanna på vänsterbenet och fortsätta att göra ”helt om” åt vänster…! ;) Och träna en massa, massa fotpositioner så hon sätter sig längre bak och rakare framöver. Som husse har sagt 1000 gånger så sitter Gaia alldeles för långt fram, vilket jag tillåtit i evigheter nu, så nu är det en ny process på gång för att ändra på den..! ;)

 

Inkallningen har jag fått börja fundera lite på igen. För är det verkligen så att hon gör ställandena så mycket sämre nu än tidigare, eller är det så att jag har högre krav..!? En sak som är säker i alla fall är att det måste tränas ställande på mycket längre avstånd framöver! ;)

 

 

I år när det är två hundar som ska sysselsättas och man vill åka på en massa saker kan jag säga att resten av året snart är fullbokat! ;) Haha… Det är helt sanslöst vad man fixar och planerar för att få allting och fungera!

 

Det har tyvärr blivit ett par tråkiga krockar ännu så länge. Jag har funderat lite på att vara med och tävla i något som kallas för HV-Skallet. Då är man en liten grupp, jag med hund och sen två soldater som tävlar mot andra grupper i verklighetstrogna förhållanden. Man ska tillexempel försöka ta över någons objekt och lite så! ;)

Men men, de planerna fick jag lägga på hyllan för i år då det sammanfaller med RM:t i Vårgårda! :/  Vi kan kanske vara med nästa år och ”låtsas kriga” med andra grupper från Sverige! :)

 

Sen går TJH-SM samma helg som VM i spår går för Hovawarts nere i Ystad… Jag tror att det blir till att åka och kika på Hoffarna nere i Ystad då det är närmre än att ta sig till Norrköping för att kika på Tjänstehundarna..!

 

Vi får se… Ikväll hade jag tänkt agera stöttepelare och kanske även träna ett litet lydnadspass med Gajiiis! ;)


Snöpromenad

Idag har det småsnöat hela dagen igen! Solen och det fina vädret har i alla fall gjort att jag inte e ledsen för det idag!

Hundarna älskar ju trotts allt vädret och är galnare än vanlig! ;)

 

Jag tog med mig den lilla kameran ut för att ta ett par fina vinterbilder. Tyvärr blev det inga rysligt bra bilder… Men jag lägger upp ett par på Gaia när hon busar i alla fall! (Försökte ta ett par ”snygga” bilder på Nala när hon ställer upp sig, som jag tänkte lägga upp på Kennel hemsidan... dock ville hon inte samarbeta, så det blev inga värda att visa!) :(

 


Gaiabus på en liten promenad..



”Titta vad jag hittade i skogen, Matte”!




”Busa, busa och busa – det e jag bra på”! ;)



Gaia spanar på flickorna som åker pulka i backen nedanför.




Gaia ”flyyyger” fram!



Dagens absoluta favoritbild! ;)


Ikväll ska vi åka och träffa Malin för att träna lite lydnad. Vi få väl se om det är möjligt att träna på klubben överhuvudtaget. Planen som var så fin och nyplogat förra veckan. Den är nog inte det nu längre… :( Men vi kan förhoppningsvis få ut något utav det! ;)

 


Lugn dag.. för Gaia i alla fall!

Neee, det blev inget riktigt träningspass igår… Det blev lite bus på stan och ett par försök till krypande här inne. Nu fattar hon ibland hur det är jag hon vill krypa. Jag vet dock inte om det är ”rätt” teknik för henne. Ska köra ett par veckor till så får vi se hur det går.

Jag vill ju inte att hon ska byta mellan olika tekniker – och självklart inte att det ska slita ”mer än vanligt” på höfterna…

 

Var sugen på att köra ett uppletande idag. Men i morse så kräkte min lilla flicka helt oprovocerat, så det kanske är bäst att hon vilar idag också!?

 

Har istället suttit här inne i värmen och ringt till posten, Häromi och grejat… Vårat paket fullspäckat med hundgrejer från Häromi tappades spårlöst bort av posten nere i Malmö den 29/1… Hoppas att våra grejer kommer snart!

Hatar verkligen människor ”som inte vet någonting” & som jobbar i serviceyrken där det inte alls hör hemma! :/

 

Menmen, våra kikkor väntar ett paket på 15 kilo; en massa gottis & tuggisar. Nya mjuka filtar & annat bra att ha till den nya bilen! ;)


Vilohelg!

Då var ännu en hel helg snart passerad..!

 

Tyvärr så har den inte precis gått i hundenstecken, men min kära syster har varit här på besök… Så det har inte gjort så mycket! ;)

 

Gaia har mest fått vila faktiskt. Hon har varit så väldigt trött denna helg, jag tror (läs; hoppas!) att hon är trött efter veckans spring i snön och tränande! Det sista jag vill är att hon ska vara dålig på något annat vis! :(

 

Hon ska få vila idag också, vi kanske går en promenad och busar lite… Kanske kan lura ut syrran i snön för att ta lite nya bilder!? Fast det snöar, så vi får se! ;)

Det blir i alla fall inget träningspass för oss idag!

 

Jag håller tummarna för att hon ska återhämta sig tills på måndag så kan vi köra ett ordenligt pass då!

 

 

**

Jag har fastnat lite framför dator idag med och gjort nya Collage..! Titta gärna under ”bilder”!


Spår <3 Snö?

Önskan om snön, alla barn och hundar…!

Önskan om snön…

Jag älskar verkligen snön, den gör mig glad, busig och kanske rent av lite galen! ;) Hehe…

 

Just nu har jag ett litet träningsbehov… Det kliar i händer, fingrar och fötter! Vill ut och prova spåret. Det var så längesen nu… Kanske har det hänt ett mirakel!? ;)

 

E det inte likt människan att inte göra det man kan, medan man kar. Utan drar lite extra på det ”för vi kan ju lika gärna göra det i morgon”-kan..!?

Och sen när det inte riktigt går och göra det där ”kan” så är det inget annat man vill än att göra just det där ”kan”…!

 

Just nu vill jag spåra, med det är inte rätt ”kan” just nu.

För ett halvår sedan var det perfekt att ut och spåra, och då var det rätt sorts ”kan”… Kanke tog jag inte tillfället i akt för att träna så mycket som jag borde... :(
Hörde att senaste snöprognosen "vad god"... Snön ska stanna mars ut! ;) Dock vet vi alla att väder-killarna och tjejerna har haft fel förr! :P

 

Jaja… så var det med den saken! Jag längtar efter att nästan börja om lite från början med spåret nu när vi haft ett så långt uppehåll. Men samtidigt så e man ju lite sugen på att se om det fungerar ”som förr”, och kanske ska hoppa det där steget att börja om från början. Då allt plötsligt fungerar exemplariskt igen!? Vi får väl se om en månad eller två! ;)
Nu är det snart ett helt år sedan vi gjorde den där riktigt lyckade tävlingen, då både spår och lydnad fungerade som en klocka.
Snart ett helt år sedan vi blev uppflyttade till högre...!

 

Igår jag och Gaia en bus-promenad. Vi hoppas upp och ner för alla snöhögar, tappade roliga kampleksaker i skogen och stötte på två trevliga buskar som ville agera ”gruppen” i framåtsändandet… Inte illa va!? ;)

 

Lite spontat och galet var det... Och kul, det hade vi allt i snöyran!

*
*


Det var ett tag sedan, på lite drygt 3 år och 3 månder, som min lilla Gaia fick plast i min hand...


Möte, möte, möte...!

Igår var det möte på Brukshundsklubben igen! ;) Hehe, så här mycket som var varit på möten inom hundvärlden den senaste tiden har jag aldrig varit!

 

Det var jätteroligt att se att det finns så många som är intresserade av Tjänstehundsbiten helt plötsligt på klubben! :) Det tycker jag är jätteroligt!

 

Om alla som har anmält sitt intresse att gå TJH, så skulle det nästa kunna börja en kurs bara i Karlshamn! ;) Inte för att vi har någon instruktör här.. men rent hypotetiskt! ;)

 

Efter mötet var det lite, med betoning på lite, lydnadsträning på den plogade appellplanen.

 

Vi tänkte vi skulle fokusera lite på Framåtsändandet då vi fick en del tips på mötet. Dessvärre fungerade det inte alls! :(  När jag kastat bollen över hennes huvud 2 gånger, började hon hoppa som en känguru fram tills ”sakta”. Om inte bollen kom serverad illa kvickt så började hon leta efter den – nästan i backen och sedan slalom…

Så summan av kardemumman...

Vi är inte riktigt redo för att sätta ihop ännu!?


Måndagsträning

Efter den intensiva helgen med blandat träningsresultat beslutades att det skulle tränas lite på måndags kvällen också. VI började med att köra ett uppletande på parkeringen för att få Gaia att springa rakt ut och hämta föremålet. Och det gjorde hon faktiskt, lite distraherad utav vad som hände inne i skogen var hon – stannade upp och kikade ett par gånger… Men fullföljde sedan sitt skick och avlämnade föremålet som en kanonkula! ;)

 

Vi tog en ordentlig belöning med mycket lek och korv! ;) Och sen skickade jag henne igen, denna gång sprang hon som ett skott rakt ut mot ena hörnan, och sen utan förvarning när hon var längst ner i hörnan rusade hon som en galning rakt ut i skogen. Så jag kallade in henne igen och gjorde om skicket. Denna gång hämtade hon föremålen och kom så glatt tillbaka med det.

 

O sen var matte nöjd med uppletande för dagen då hon ville att Gaia skulle få en jättebra minnesbild!

 

Snöbuse...!

 

 

Okej, sen var det lite lydnadsdags…!

 

Vi körde först ett kort fritt följ med kommendering. Det gick rätt så mycket bättre än i helgen! :) *Nöjd* Det kanske e på rätt väg i alla fall!? ;) Visst det är ju långt ifrån perfekt, men hon fokuserar mestadels på mig. Och det fungerar verkligen bättre med de nya ”helt om” vi börjat med!

 

Sen var det lite tungapportering… Mest bus och gripanden, och ett vanligt skick, med hyfsat god fart! :) Ska leka mycket mer med apporten framöver.

 

Sen gav jag mig faktiskt på att sätta ihop ”framåt” med ”sakta”… och det gick!! :) Hehe.. gud vad roligt det var! (Retningen ligger dock kvar långt fram för att hon ska sträva framåt hela tiden).

Så då ska vi köra detta ett tag, sen ska jag gå in på att ”bryta” hennes framåtgående och få henne att komma tillbaka till mig!

 

Jag är toppennöjd med träningen och hoppas att vi kan hålla uppe glädjen här nu! :)

 

 

Igår var jag på sektorsmöte i Ronneby, kom inte hem förrän 9, så det blev ingen hundträning för mig igår… Men hundsnack – det var det gott om! ;)

 


Helgens träning

Det blev faktiskt en hel del träning, helgen som gick. Men lite blandat resultat måste jag säga! Jag börjar få ett litet grepp om vad som fungerar och vad som inte fungerar i lydnaden. Jag kom i underfund med att jag fastnat lite i framåtsändandet, och vet inte riktigt hur jag ska gå vidare.

 

Jag har i princip bara tränat ”sakta” och det fungerar bra – så länge jag har retning rakt fram. När jag plockar bort retningen där framme går det väl inte prima, men ett par gången i helgen blev det bra och jag kom inte på något bra sätt att belöna henne! :(

TIPS!?

Hur kommer jag vidare?
plockar bort retningen?
& sätter ihop momentet?

Jag vill gärna veta hur jag ska göra innan jag går ut och tränar så jag inte saboterar något!

 

Annars så fungerade lydnaden bättre än den gångna veckan! Skönt, det kanske går på rätt väg ändå! :)

** Har börjat få till skallet, nu ska jag ”bara” få henne att sitta stilla.

** Hoppet fungerar som det ska, visserligen kommer hon lite nära hindret på andra sidan ibland, men hon kommer över det tillbaka iallfall.

** Fritt följ börjar med komma tillbaka lite grann, hon tappar kontakten ibland dock. Och våra högersvägar måste vi jobba på! Jag kom i alla fall fram till i helgen att jag inte ska göra ”helt om” som jag har gjort förut, utan ska nog börja göra det åt vänster (alltså med henne på insidan!) För jag känner att det fungerar bättre då!

** Krypet har vi dock en del att jobba på då Gaia har börjat få lite för bråttom och studsar med sin lilla gump!

 

Haha… måste säga en annan sak om lydnaden.! Jag hade lagt ut tungapporten i mitten på en liten uppförbacke och skickade henne snett på denna. Hon grep snyggt, utan att vända sig för en gångs skull, och när hon skulle vända sig med apporten i munnen så gjorde tyngdlagen att hon sprang på sidan ner från backen! (jag stod alltså inte nedanför backen utan i mitten utav den lite längre bort! O gud vad jag skrattade hon gjorde en lov som var ca 3 gånger längre än om hon hade sprungit direkt till mig!

Såååå söt, min lilla kicka! :)

 

Vi körde även en uppletanderuta…& jag tror jag blir sjuk! Vad är det som Gaia inte fattar ordentligt? Jag börjar bli orolig om jag visat och ”hjälpt” henne för mycket, så hon förväntar sig att jag måste gå ut och visa henne att det verkligen ligger en sak till där ute…!?

Jag ska släppa min negativa attityd! Det är inte så att jag har den när vi väl står där vi rutan… men när jag börjar tänka på vad vi gjort så här i efterhand – då fattar jag ingenting.

 

Något som var bra i uppletande igår var ju i alla fall farten in! Hon kan inte springa snabbare än vad hon gör med saken tillbaka till mig!

 

Det är utåt sändandet som inte fungerar riktigt… Jag ska sätta mig ner och läsa i mina böcker och se om de har några bra tips, annars finns det ingen annan utväg än att jag måste tränga mig på hos lilla Conny i ett par veckor! ;)

 

 

Här kommer ett par vinterbilder!

Gaia tränar kryp mot mig!


"Kolla - flygande snöbollar!"


"Snö mellan trampdynorna, är inget att ha!"


Bus på högsta nivå!


Lite mer krypträning!


Vad vore livet utan lite bus..!?

 

Min bästa vän!



Årets...

Igår var det årsmöte på Karlshamns brukshundsklubb. Det var trevligt att träffa alla från klubben, som vanligt! ;) En sak som jag tyckte var väldigt bra var att Carina beslutat sig för att vara ordförande i ett år till! :)

 

Detta var första gången jag varit med på årsmötet så det var intressant och se hur det fungerar! Något som var riktigt trevligt tyckte jag var verksamhetsberättelsen och att det delades ut vandringspriser i flera olika kategorier.

 

På något underligt sätt så erhöll Gaia två jättefina vandringspriser. :)


Det ena var årets lägreklasshund, skänkt av Mikael Petterson och Sofie Malmberg, för Gaias och min spårtävling vi gjorde i Göinge-Broby i mars, 550p. :)

 

Det andra vandringspriset var från Ronneby brukshundsklubb, till årets tjänstehund. :)

 

Sen fick vi även ett presentkort av klubben för att vi deltagit i SM. :)

 

Jag blev väldigt överraskad och självklart mycket glad! :) Det var inget vi hade räknat med… Tackar tackar! :) :) :)

 

Gaia med sina finfina vandringspriser.



Lydnadsträning

Träningen igår kväll gick väl helt okej för vilket stadium jag och Gaia befinner oss på just nu. Jag har min bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut, och med tanke på hur lite vi har tränat den sista tiden så har vi fortfarande en bit att ta oss.

 

Men det kommer bli bra så småning om, med lite extra ögon och värdefulla tips från Malin kommer lydnaden ”snart” bli bra igen.

 

Jag ser verkligen så mycket fram emot att börja spåra igen…! Jag vill att vi ska kunna träna och utvecklas så mycket som jag hade som mål nu i vår, men då måste vi snart komma igång! ;) Nu i helgen kommer jag faktiskt att försöka träna delar av spåret trotts att det ligger flera cm snö ute!

 

Helgen som kommer = träningshelg!!!

 

Är det förresten någon som har några bra träningstips om man vill träna spår när det är snö ute!?


Avbrutet träningspass..

Idag har jag varit ”ledig” från skolan (om man nu kan vara det när man är mitt uppe i C-uppsatsskrivandet) och varit hemma med vovvsingarna. Vi körde runt en raggasväng med den nygamla bilen och stannade och lekte på diverse platser i Asarum! ;)

 

Nya Pärlan!


Nya hundabilen som med hjälp av pappas gamla galler och Lasse-Putte-Lars's händer, har fått det bästa hundutrymmet ever! :) :) :)

 

Efter att ha kört en lite sväng råkade jag komma upp till en fotbollsplan som var skottad… ”Gött” tänkte jag och började valla en uppletanderuta tillsammans med Nala.Jag vallade ¾ på den plogade fotbollsplanen och ¼ ut i den djupa snön. Allt var perfekt uttänkt. Jag slängde ut två föremål i snön och efter att Nala terroriserat mig lite och plockat upp föremålen ett antal gånger – tog jag ut Gaia, kissade henne och traskade ner längs planen.

 

Hon blev för en gångs skull taggad när tjänstetecknet kom på! Jag skickade henne och hon sprang lite snett och hamnade utanför den smala rutan. Skickade om henne och denna gångekutade hon rakt fram och ut i snön och fick med en gång vittring på ett föremål! Hämtade det galant i racerfart, meeeen med en massa tuggande – hon var så tänd att hon glömde bort att man inte så tugga!

 

Men men, skulle precis skicka henne på andra föremålet när det körde upp en bil på fotbollsplanen och parkerade mitt i vår ruta! ”Karlshamns Kommun” stod det på den… De hoppade ut två killar som skulle se till planen och småpula lite däromkring… Ojdårå...!!

 

En lite fågel har en gång viskat i mitt öra och gjort klart för mig att man inte får ha hundar på fotbollsplaner! Lite pinsamt var det allt... Jag plockade ihop mina saker och körde illa kvickt därifrån utan att se allt för generad ut! ;)

 

De skällde dock inte på mig, utan tyckte att Gaia var en trevlig liten jycke… Och om jag skulle få för mig att komma en annan dag så skulle jag parkera bilen på en annan plats bara! Phu, det verkar inte som om de blev arga…! Skönt!

 

Ska nog ta och åka dit en annan dag om jag är ledig mer innan snön försvinner!

 

Nu ska jag alldeles strax åka till Vekerum för att träna lite i ridhuset… Jag tänkte att Malin ska få vara mina ögon och köra stenhårt på linförigheten idag!


Hemma igen

Hejsan Svejsan!
Nu var det återigen ett bra tag sedan det skrevs ett par rader här i Bloggen... Matte och husse har nämligen varit på rymmen med sina kompisar en hel vecka i Sälen och lämnat oss vovvar hemma hos tant Lena ute i skogen! ;) Skönt att få slappa loss totalt ibland och bara busa med kaninerna på ängen! :P

 

Nu är det tillbaka till verkligheten igen och det är dags för såkallad ”hårdträning”! Ska det bli någon start överhuvudtaget i år, så är det banne mig dags!

 

Tyvärr så blev TJH-mötet som var inplanerat förra veckan inställt på grund av snöstormen, så nu väntar man återigen på kallelse till nytt möte. Tycker att vi måste komma igång igen..! Jag och Gaia hade tänkt träna lite med K-Krona gänget också för att börja om lite från början igen. Har ju inte gjort någon seriös TJH-träning sedan SM.

 

Jag har för övrigt anmält mig och Gaia till HTU:n i Marma v.27-28 i sommar. Vi får väl se om vi kommer med, det hade varit väldigt skoj och givande! (HTU står för Hundtjänstutbildning och är försvarsmaktens hundtjänstskola)

 

Annars så är som sagt planeringen i full gång… Malin och Jag har våra lydnadsträffar en gång i veckan, ska försöka få ihop några att spåra och köra uppletande med samt att träna regelbundet utefter ett schema! ;)

 

Ska snart höra av mig till min favoritspårkille för att se om utvecklingen i spåret gått framåt! ;)


RSS 2.0