"semester..."!?

***Jag kan ju börja med att tala om att detta inlägget låg i utkast sedan 19 augusti! Något gick väl snett när jag skulle lägga upp det! Men men, bättre sent än aldrig, inte sant!? ***


Fastän man är hemma och är ledig så blir det banne mig inte lika mycket gjort som planerat...! :(

Har egentligen inte hunnit göra allt för mycket med vovvarna måste jag tyvärr säga! Har väl blivit lite här o lite där... Småträning alltså. Men inget så seriöst som jag hade i tankarna före sommaren, både på grund av det ena och andra!  

Har träffat vår kära vän Malin och kört ett lydnadspass med hundvärdens "Anna Skipper!" :P Haha.. skoja bara - du är verkligen toppen! :) Tänk bara om man kunde se allt det som du ser själv..!?!? Sååå glad att du vill kika på oss och komma med så värdefulla tips!  Så fort din lilla flicka slutat löpa, så kan vi väl sätta det i system att träffas lite oftare - eller vad säger du? ;)

Sen har vi faktiskt, tro det eller ej.... gjort ett... och klarat ett... mamma-spår i helgen! ;) Jag vet inte vad det är för fel eller vad det är för konstigheter med mamma, men varföt går det alltid så bra när mamma lägger spår!?!?! Gaia har ju inte spårat på flera månader... lagt av helt och inte fixat att ta sig till slutet även om det bara var ett 100m rakt spår!? Och så åker vi hem till mamma så hon ska kika lite på vad som gått snett, men nejdå! Då ville hon allt inte visa sin dåliga sida...! ;)
Bara hon nu ser till och plockar fram den "rätta" sidan ett tag framöver, så vi får tillbaka vårt självförtroende och kan börja tro lite på oss igen!
Är det så att matte gör alldeles för tråkiga spår nu för tiden.... Har hon kört hela sitt register..!?!?

Annars så har det faktiskt inte blivit så mycket hund på schemat, förutom ännu en tur till veterinären med harklingar, kräkningar och diarré...! Vi passade på att ta med Gaia till veterinären i början av veckan, då Nala skulle få sin Vaccination. Eftersom vi inte fått något bra svar av vad det egentligen varit med Gaia denna sommaren  - skickade vi ett blodprov för att se om det gick att hitta något fel...
Det var en lååång väntan tills vi fick provsvaren! Men till vår största lättnad så var Gaia riktigt frisk! :) Det var inga fel på några av de värden veterinären kollade efter; röda och vita såg bra ut, ingen sköldkörtelsjukdom, leversjukdom eller nått liknande. Alla värdena låg inom referensvärdena... Skööööönt!
Så vad var det nu för skit som Gaia råkat ut för...!?
...
Igen som vet!
...
Bara att hon faktiskt blivit dålig varenda gång strax efter ett dopp eller två i det blå! [Vårt stora problem har ju alltid varit att Gaia tar och dricker en klunk vatten i varje simtag hon tar...& Hon kan ligga ute och njuta i vattnet i en kvart och simma fram och tillbaka tills någon ropar upp henne! :P Drickandet spelar ingen roll om det vare sig är i havet hon badar eller en sjö eller damm eller rent av en pool i någons trädgård..! ;) Knäppohund! ]
Så vårat beslut har blivit att inte låta henne bada där det kan vara farligt för henne att dricka vattnet... Han kan väl få fortsätta att bada i sjön i alla fall!? Annars blir vår lilla flicka galen!


Jaja, lite mys och pys har vi också hunnit med; grillkväll med hela dUTU-släkten, badat med storasyster Linda i Långasjön och lite så!



Här kommer ett par bilder från vårt mys och pys den senaste veckan!

KROKSJÖARNA MED DUTU-SLÄKT


Gaia trött efter ett icke så lyckat spår vid kroksjöarna 


Men söt det är hon i alla fall!


Hmmm, vad gör gänget här uppe!?


dUTU ska som vanligt hitta på bus när lillebror e med! ;)


Det var relativt "enkelt" att få upp Gaia, men hur ska vi få ner henne..!?
Det slutade med att hon fick hoppa till min rygg o rida ryggsäck! ;)


LÅNGASJÖN MED SYSTER LINDA


"Ett monster har lagt beslag på våra väskor!!!"


Fin utsikt från klipporna


Mysigt!


Syrran och Gaia

Syrran, Gaia & Nala, det ser nästan ut som om Linda saknat vovvar! ;)


Litet skitigt moooonster!


"Jag har inte gjort nått matte...!"
 


Ronneby internationella utställning 9/8

Vi lämnade lilla Nala hemma hos Vlads föräldrar då hon inte är 4 månader ännu och inte får komma in på utställningsområdet...


Det var 8 Hoffar anmälda, Paula Heikkinen-Lehkonen var domare, Gaia ensam i sin klass... Jag borstade henne och gjorde henne fin! Min klasskompis Karin och hennes sambo Andreas kom och kikade! Första gången de vågade sig in på ett utställningsområde! ;)

Väldigt trevligt tyckte vi! :)


Först ut av Hässlehoffarna var Unghund; Inka-Hondadotter.



Hon fick 1kv och 1kk!



Sen var det vår tur... och jag tycker faktiskt att Gaia blev fin när vi borstat upp henne lite!




Domaren verkade tycka om henne - trodde jag!

När hon pratade lät det mesta bra - som "vanligt" hade hon dock kommentarer om att hon är lite liten och nätt!








Men men, hipp som happ så var vi ute på en 2:a!!!


Läser man kritiklappen så var allt positivt förutom att hon "gav ett lätt intryck som förstärktes av den korta pälsen efter fällning"...


Men men, alla domare är olika och denna gången var det verkligen sista gången vi ställde upp för en finsk domare - i alla fall med Gaia! [Jag tänkte att denna domaren kanske var lite mer öppen för lite mindre hoffetikar då hon mest dömmer taxar] Så dum vad jag!


Pandora-Guccidoter var också anmäld i öppenklass - men de dök tyvärr aldrig upp... :( Synd!


Jaja... nu får vi se hur det går med Gaias päls, om den hade planerat att komma tillbaka i år eller ej!? Annars för det nog vänta med utställning tills nästa år!?


Lydnad II i Kristianstad 2009-08-07

Då var det dags för ännu en lydnadstävling...! Jag hade inte tänkt tävla mer förrän i slutet av månaden, men då vi hade det väldigt svårt att få tag på biljetter till Azorerna... alla tog slut veckan innan vi ville åka... Så då efteranmälde jag mig till denna tävlingen, så jag skulle ha något att ha sikte på! :) Men sen fick väl någon återbud eller liknande dagen innan flyget gick, och då kastade vi oss över de biljetterna och lyckades för första gången komma med på en sista minuten resa...!


Jaja... anmälningen var gjort och mina pengar hade ju redan dragits, så varför inte testa trotts den uteblivna träningen!? ;)


Kvällstävlingar är alltid lite skönare så här på sommaren när det är så hett på dagarna! Vi körde i gooooood tid och tog en liten mystripp till Åhus där vi käkade träffade föräldrarna, käkade glass och badade!!!

    
Gaia spanar ut över havet... vill bada NU!


Nala, ett litet sjömonster efter badet!


På lottdragningen lyckades jag dra nr: 8, av 10, helt okey för oss!


Nåväl... när det var dags för platsliggning blev alla mattar och hussar instängda i ett gammalt förråd! Tur att ingen hade klaustrofobi! ;)

Men men, det gick bra i alla fall alla hundarna i min grupp låg kvar och fick alla 10:or - skööönt!


Fritt följ: (8)
I början gick det bra, men hon var rätt okoncentrerad och följde faktiskt mig sämre och sämre ju längre vi gick! Trotts hennes okoncentration så tyckte jag att hon var duktig!


Läggande: (7,5)

Fruktansvärt ointresserad till en start! Jag sa fot och försökte vänta ut henne så jag fick hennes uppmärksamhet, men fick den inte... så jag gav ett dk och gick, Hon kom nästan en meter bakom mig innan hon fattade att vi skulle gå! Men sedan lade hon sig snyggt - bra det!


Inkallning m. ställande: (8,5)

Här tyckte jag att hon skötte sträckan väldigt bra faktiskt! God fart och ett bra stannande (fast det tyckte in Anders...!) Men sedan vid ingången gjorde hon den största tacklingen hon gjort på länge! ;)


Rutan: (8,5)

Jag riktade in henne och hon verkade fatta galoppen, men gjorde trotts det en ganska seg start. Sen sprang hon och ställde sig och sniffade på en utav konerna.. (Men alla tassar inne, kan säga att hon fick en lååång hals! ;))


Apportering: (6,5)

Varför jävlas hon alltid med mig och apporten på tävling!?

"som vanligt" så plockade hon upp den och skulle visa världen vad hon hittat så hon trippade så fint hon någonsin kunde samtidigt som hon snurrade apporten i munnen... i en lov lite väl lång ifrån mig!

Jaja... här har vi att jobba på om vi vill ha LPII!


Fritt hopp över hinder: (7)

Tyckte jag hon skötte fint...... tills tillbaka hoppet då hon gjorde ett islag! :/ Skit med...!


Fjärren: (9)

Hehehe... duktig kikka! ;) Hon visste vad hon skulle göra nu! När vi tränade detta efter semestern var hon så het att hon ställde sig varannan gång - bara för att liksom...! Men nu gjorde  hon precis som hon skulle!

Hehe.. sista läggandet vet jag inte ifall jag gjorde ett hemligt tecken eller började handkommandot innan jag sa någon, men när jag väl sa ligg så var hon halvvägs ner! ;) Oooops!


Helhet: (9)

"Ngt okonc" Kan jag faktiskt hålla med om, hon var lite flamsig och jag fick prata en del med henne mellan momenten för att få henne närmare mig!


Men what a *uck..!? Vi lyckades på nöd och näppe skrapa ihop 168,0 p! (det är ett halvt poäng mer än sist!) ;) Och jag är så glad att vi var över gränsen att det inte är sant! Så jag ska inte klaga!



I Love My Babe...!


Husses flicka också! ;)


Ska även Gratta Ninni och Jinxa som även de plockade ett första pris på 167p, deras första start i tvåan! GRATTIS tjejer, bra jobbat!


Jag och min sötnos fick stå på tredje plats denna sommarkväll


Haväng

Denna vecka har vi hittat på en hel del trevligt med vovvsingarna!


I måndags åkte vi iväg en liten tripp till Kristianstad, Haväng och Café Annorlunda!  Tillsammans med mamma, pappa & min kära kusin Tomas samt hans blivande fru Sanna! Och inte att förglömma Tomas och Sannas Golden; vår allas lilla charmtroll - Dallas!




Vi hade en mycket mysig dag med en massa bus och hundbad...!  Gaia och Dallas är så söta ihop och leker jättefint! Nala sprang mest runt och trissade de andra två när de lekte... jag tror han var klok som inte vågade sig in i deras lek! ;)






Det har blivit en del träning med hundarna - tyvärr så har det inte gått så bra som jag hade hoppats... Spårningen fungerar verkligen inte och om det inte vänder snart så vet jag inte vad vi gör... Det är verkligen tråkigt när det har funderat så bra tidigare... Jag ska försöka låta andra lägga fler spår åt oss och kanske även ta en tripp till Conny! Se om hans värdefulla tips kan hjälpa oss!?


Lydnaden har med bara gått sådär... Vi har haft ett riktigt lyckat pass sedan vi kom hem - men vad kan man egentligen begära efter en så lång vila...!? Bara det nu går bättre och bättre så blir jag nöjd!


Hade ju tänkt försöka klara av lydnad II innan jag går in för hårdträning till SM:t (Som jag i o för sig inte vet om jag är med i än, men bättre att träna till det än inte alls!?) Sen satsa på brukset, ev i höst, annars i vår - det beror på hur det utvecklas med Gaias spår! Kanske är jag lite väl optimistisk när jag skriver detta, men det hade varit perfekt! Men med tanke på hur denna sommaren har varit så ska jag väl ta varje träning som den kommer och varje lyckad tävling som bonus!?


Jaja... vi får se hur det går med "våra" stora planer! Jag kommer skriva om hur det går med träning o så här, så glöm inte att titta in då och då! ;)


Här följer ett par bilder från Haväng...!



Full fart är väl inte ovanlig om man heter Gaia...!? ;)


Fin flicka skulle helst vilja springa rätt ner till havet och ta ett dopp!



"Var e Dallas....!?"


Kliiepaus!!



Gaia vaktar kåsan medans matte fotar husse med Nala..!


Hon kan allt ta den till matte också! ;)


Gaias tur för posing


Hehe... fin bild - vilken tur att tungan är så lång också! ;) Husses och Mattes favorittunga!



"Om jag springer upp snabbt som attan, så får jag kanske springa ner lika snabbt igen och ta ett dopp...!?"


"Vad gör Sanna och Dallas...!?"


Fina flickan


"Nu får vi bada...!!"


"... och busa...!!"


"Bita nallebjörnen..."


"Varför inte hoppa lite på honom också....!?"


Nu var det fotopaus... alltid svår att få båda hundarna att bli bra på samma gång! :P Men jag tycker att denna blev bra på båda!








Lite mer bus på gång!


Och ett dopp till!


"Ojdå, det var en stor våg...!"


"Usch, saltvatten i näsan..." :(


Skakning på G, "se upp husse!"

Looong time resting....

För vår lilla Gaia...! :/

Vår lilla stumpa har ju inte mått allt för bra och det ena har följt det andra - en väldigt lång och tråkig period utan träning och annat kul!  :(

Nu börjar hon iallafall komma igång igen och det märks att hon är lite understimulerad för tillfället! Hon springer och försöker jaga upp både oss och Nala och om hon lyckas så gör det rätt ont! :P Hon busar järnet och jag tycker det är dags att vi sätter fart på den energin och gör något vettigt utav den! ;)

Ska även tillägga att vi varit en vecka på Azorerna och hälsat på kära syster som jobbar där nere som reseledare - Soooolguide! Även det en liten bidragande orsak till att vi inte tränat sedan Osby! [Hmmm, vi har inte tränat sedan Osby..!!! Helt galet!]

Men det var väl skönt för hundarna det med - matte och husse lediga - springa runt i skogen dagarna i enda och bara busa! ;)

Matte och husse hade det underbart och ångrar inte en sekund vår sista minuten belsut! Fy fanken vilken semester vi hade! Nonstop fun och vi har bara packat upp och sovit sen vi kom hem! ;) Helt slut efter en vecka mitt ute i Atlanten!
Tack kära söta syster för en fantastisk vecka! @-}--}

Men som sagt; nu tänkte vi sätta fart igen!
Full rulle
Träna
Blogga
Lära oss nya saker
Tävla
Leka
Kela
& hela tiden ha roligt tillsammans!
*
Gaia och Jaaaaaaa! :)

RSS 2.0