RM 2011 - Utställning

Riksmästerskap 2011 söndag - Rasspecialutställning och vår debut i championklassen

 

Då var det utställningsdags i varma Osby, 96 Hovawart hade samlats för att slåss om de 2 IHF-certen. Tyvärr var det inte vår tur i år, men vad fasen mycket nöjda ändå! ;)

 

Som sagt så ställde vi för första gången ut i championklassen (Gaia blev ju faktiskt champion i Osby på rasspecialen förra året!) vi insåg också att detta var första gången vi ställde efter de nya reglerna…

 

 

Det var som sagt väldigt varmt och matte har ju inte världens bästa kondis för tillfället, men kämpade på ändå! Efter ett par runder fram och tillbaka bedömdes Gaia ändå vara den finaste championtiken! :)

 

 

 

 

 

 

 

Sen fick vi hämta oss aningen innan det var dags att gå in för att springa igen i bästa tik. 
Gaia blev utplockad av de 4 bästa tikarna och så började kutandet fram och tillbaka igen…! Där orkade varken matte eller Gaia hålla ut särskilt länge och det blev en 3:e placering för vår del! Först var jag rätt besviken, men vad fanken kan ju inte alltid ligga på topp och att komma 3:a av 47 tikar är trotts allt inte så tokigt! ;)

Matte har en fin flicka! J <3 <3 <3

 

 

Får gratulera Åsa o Gräffin som blev bästa tik och fick tikarnas IHF-cert!

 

Lilla Nalle gjorde sin debut med husse i bruksklassen, egentligen debut för officiell utställning överhuvudtaget. Hon skötte sig finfint, ställde upp sig som en primadonna och stod blixterstilla! :)

 

 

 

 

 

 

Hon fick excellent och kom 5:a i konkurrensen, vilket vi också är väldigt nöjda med! :) Hon kommer säkert också plocka sina cert så småningom! ;)

 

Lite kul att 4 av de 5 utplockade brukstikarna var Hässlehoffare! ;)



Lejonkungssystrarna - Nala & Zazu

 

Som vanligt var det mycket trevligt folk på utställningen. Jeanette och Krille gjorde sin utställningsdebut med sin lilla tik-valp Lime på 4 månader. Det gick strålande även för dem! Excellent och sedan en förstaplacering! ;) Lime har föresten en egen blogg som är trevlig att följa!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0